ripper napsal:
Polep OK, ale nelakoval bych to. V případě prodeje by to u mě vyvolávalo všelijaké otázky a asi bych takovou mašinu nekoupil.
Myslim ze je to taky o tom jak je clovjek znamej...ja mam nalakovano ,ale neprodam.
Taky bys těžko prodával s tím tvojím sedlem kde musíš měřit min. 2,0 m
Oukej, tak bych to udělal následovně, zobák, nádrž a zadní část hodim do matnýho laku a plechový boky na nádrži si polepim folií ve vzoru Carbonu. Zbylí črný plasty nechám jak sou - černý abych je popřípadě moh měnit bez lakování, kolam mam černý a doplňky jako padáky kufry atd necham stříbrný. No a uvidíme jak to dopadne :-)
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
Já bych v dnešní době místo laku šel asi do folie. Nemám s tím osobní zkušenost, ale dle mého to vydrží strašný zacházení a hlavně, původní plasty Ti zůstanou nepoškozené i po odstranění folie a kdyby sis to kdykoliv rozmyslel, lehce to předěláš. I kdybys to někde odložil, tak folii vyměníš snáze, než to zase lakovat. A náklady bych řekl srovnatelné. Ale psal jsi něco o protislužbě, tak spíš zvažuj, jestli chceš, aby originál barva šla do kytek nebo ne. Takhle bych nad tím uvažoval já. S folií se pak vyvaruješ dotazů při prodeji, proč máš změnu barvy v TP a jestli to bylo bourané atd. Originál se prodává líp, řekl bych...
xHackerM napsal:
Já bych v dnešní době místo laku šel asi do folie. Nemám s tím osobní zkušenost, ale dle mého to vydrží strašný zacházení a hlavně, původní plasty Ti zůstanou nepoškozené i po odstranění folie a kdyby sis to kdykoliv rozmyslel, lehce to předěláš. I kdybys to někde odložil, tak folii vyměníš snáze, než to zase lakovat. A náklady bych řekl srovnatelné. Ale psal jsi něco o protislužbě, tak spíš zvažuj, jestli chceš, aby originál barva šla do kytek nebo ne. Takhle bych nad tím uvažoval já. S folií se pak vyvaruješ dotazů při prodeji, proč máš změnu barvy v TP a jestli to bylo bourané atd. Originál se prodává líp, řekl bych...
O tom nepochybuju a určitě by to bylo dobrý, ale tady je ta situace, že lakování bude komplet zadarmiko. Sam od sebe sem nad tim ani neuvazoval, jen přišla tahle nabidka . Kdybych do toho chtěl investovat, tak jdu radši cestou folie, nebo spíš na to kašlu a necham si prachy na nějakej pořádnej vejlet :-)
Jenže problém s fólií je v tom,že
za 1. to budeš hodně těžko dávat na víčko nádrže
za 2. horko těžko na ten tvarovanej podsedlovej plast
za 3. nedrží to na těch nelakovanejch plastech-osobně vyzkoušeno (pokud chce jen ty lakovaný,tak OK)
za 4. když sežene někoho,kdo mu to udělá a za srovnatelný peníze s lakem,tak mu pogratuluju...já jsem hledal rok a nesehnal.Nakonec bych si to udělal i sám,ale zase byl problém s barvou fólie,jakou jsem chtěl...a když už,tak cena byla úplně jinde,než lak
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
neni to sice barva, ale ted resim polepeni transparentni folii plasty tak snad nekoho sikovnyho najdu, aby to nebyl ranec, nebo mate nekoho na doporucen z okoli Olomouce
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Mimo jiné samolepky z West Session 2013 jsou od nich.
(zkoušel jsem ji sundat ze zadního okna auta a bez fenu to nedám, drží jako prase; a reflex funguje)
No já myslím, že když by to dal udělat do profi firmy, tak to udělají dobře. Ale jak říkám, viděl jsem to jen na autech, kde ty radiusy jsou trošku v cajku. Je to tak 2 měsíce, co jsem seděl celý večer u videí z YouTube a koukal, jak převlíkají auta atd. Super, ty lidi jsou fakt šikovný.
Ale tady asi není co řešit. Pokud to lakýra nepodělá, tak určitě bych na to kývnul, když je to grátis. Jen bych udělal fotky před a po kvůli budoucímu prodeji.
No já myslím, že když by to dal udělat do profi firmy, tak to udělají dobře. Ale jak říkám, viděl jsem to jen na autech, kde ty radiusy jsou trošku v cajku. Je to tak 2 měsíce, co jsem seděl celý večer u videí z YouTube a koukal, jak převlíkají auta atd. Super, ty lidi jsou fakt šikovný.
Ale tady asi není co řešit. Pokud to lakýra nepodělá, tak určitě bych na to kývnul, když je to grátis. Jen bych udělal fotky před a po kvůli budoucímu prodeji.
Kontaktoval jsem všechny možný firmy,dokonce i docela profláklý i toho chlápka,co dělal Dustera pro Autosalon a všichni mě na motorku ohnuli loket.Nikdo to prej dělat nebude,protože je to vopruz a ty ceny,co si za to pak řeknou jsou úplně mimo.
Já si motorku polepil sám, abych nemusel být na někoho nakrklej, že si za to vzal raketu a nedrží to. Na tu zkoušku jsem koupil carbonovou fólii za hubičku u větráků. Je to fólie s "kanálky" na odvod vzduchu mezi fólii a lepenou plochou. Kupodivu to drží a dokonce se to i dobře dělalo. Problém je pouze na zahnutých hranách, tam to dělá trochu neplechu a jak už to bývá u folíí, tak problém je i u míst, do kterých se musí fólie nahřát a vmáčknout.
Polepil jsem boky nádrže, blástry, nástavec zobáku, kšiltovku nad světlem, přední a zadní blatník, prsa motoru a hlavně kufry.viz foto
Pár věcí musím ještě doladit a hlavně asi přelepím i ty červený boky pod znakama. Doplním to přešitím sedla do carbonové koženky, pak už budu jen leštit
Upravil Stewe dne 22.01.2014 12:23
GSA 1250 Rallye 2024
Stewe napsal:
Já si motorku polepil sám, abych nemusel být na někoho nakrklej, že si za to vzal raketu a nedrží to. Na tu zkoušku jsem koupil carbonovou fólii za hubičku u větráků. Je to fólie s "kanálky" na odvod vzduchu mezi fólii a lepenou plochou. Kupodivu to drží a dokonce se to i dobře dělalo. Problém je pouze na zahnutých hranách, tam to dělá trochu neplechu a jak už to bývá u folíí, tak problém je i u míst, do kterých se musí fólie nahřát a vmáčknout.
Polepil jsem boky nádrže, blástry, nástavec zobáku, kšiltovku nad světlem, přední a zadní blatník, prsa motoru a hlavně kufry.viz foto
Pár věcí musím ještě doladit a hlavně asi přelepím i ty červený boky pod znakama. Doplním to přešitím sedla do carbonové koženky, pak už budu jen leštit
No vypada moc pěkně :-)
Stewe napsal:
Moc pěkná práce. Můžeš, pls, dát odkaz odkud jsi kupoval tu carbonovou fólii?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Pár věcí musím ještě doladit a hlavně asi přelepím i ty červený boky pod znakama.
A to je právě ten problém pro polepení.Tys to vyřešil tím,že už to máš lakovaný,ale mě bylo vysvětleno,že z toho plastu se pořád něco odpařuje.Nevím,jestli to bylo myšleno obrazně,ale fakt je,že jsem polepil na zkoušku ten boční "trojúhelníkovej" plast,co kryje airbox a po pár týdnech se to fakt začalo loupat od místa největšího pnutí(ta prohlubeň pro uchycení šroubu).Prej se to musí prvně nalakovat,jinak to nebude nikdy držet dlouhodobě,což tys vyřešil...ale je z toho plastu i samotná nádrž a právě ty dva malý plasty pod plechovými kryty boků nádrže.
Jinak máš to pěkný...hlavně jsi to dělal sám,takže
Kdyz jsem koupil motorku nemela jediny skrabanec, ale barva se tak nelibila, ze jsem ji nechal hned nalakovat. Vim, ze pri prodeji muze byt asi problem.
F 700 gs
nicholas1 napsal:
Prosím tě, mě ji kupoval švára na Hatích u větkonga. Stála tuším 150-ti centimetrová role cca 200,-/metr.
Mr GS napsal:
A to je právě ten problém pro polepení.Tys to vyřešil tím,že už to máš lakovaný,ale mě bylo vysvětleno,že z toho plastu se pořád něco odpařuje.Nevím,jestli to bylo myšleno obrazně,ale fakt je,že jsem polepil na zkoušku ten boční "trojúhelníkovej" plast,co kryje airbox a po pár týdnech se to fakt začalo loupat od místa největšího pnutí(ta prohlubeň pro uchycení šroubu).Prej se to musí prvně nalakovat,jinak to nebude nikdy držet dlouhodobě,což tys vyřešil...ale je z toho plastu i samotná nádrž a právě ty dva malý plasty pod plechovými kryty boků nádrže.
Jinak máš to pěkný...hlavně jsi to dělal sám,takže
Ty trojúhelníky mám taky polepený a nic se neloupe. Je fakt, že ono nejhorší místo mám vyřízlí a následně dolepenej další kousek k tomu. Dokonce se neloupe ani přední blatník, kde je taky prohlubeň, tam co se napojuje brzdová hadice do brýlí. Dokonce dobře drží i kryt řemenu. Jediný co opravdu předělám je zadní blatník a možná znovu blástry. Tohle jsou všechno dílce, co jsou z toho černýho plastu a fakt není problém je polepit. Dokonce jsem zkoušel jeden polepenej blástr po měsíci sundavat a šlo mi to horko těžko.
GSA 1250 Rallye 2024
Stewe napsal:
[quote]nicholas1 napsal:
Prosím tě, mě ji kupoval švára na Hatích u větkonga. Stála tuším 150-ti centimetrová role cca 200,-/metr.
Díkes. A bylo by možné přes šváru objednat?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..