pavelgsxrv napsal:
Tak tu na to koukám že už na vás na všechny asi vlezla zima*secret* skočte si radši do garáže přeleštit motorky a nebo se běžte radši rovnou projet už je to tu jak ten babskej koutek :|*wait*
To nelze, nemám(e) na motorce zimní pneu...
Jsem uvědomělý český občan, pneu na auto dávám raději každý kvartál nové a vozím 4 trojúhelníky, 5 lékárniček a jednu rezervní. Mám zapnutý pásy pro jistotu na všech sedadlech i když jsem v autě sám, po dálnici jezdím nejvíc 60 a po městě 20, a u každého přechodu preventivně zastavím a ukázněně počkám tak dlouho, dokud někdo nepřejde. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
berka napsal:
jestli to nebude tím, že v létě jde auto na "druhou kolej" a jezdí se hlavně na motorce. Jak jsem psal, nevidím na dojíždění zimních pneu v létě nic nelogického.
Já v tomhle dám na odborníky, na testy, na prokazatelné měření, na matematiku. I na té "druhé koleji" někoho můžeš sejmout díky tomu, že šetříš tam, kde bys něměl. http://www.autowe...to-spatne/
Hm, tak to nevím, dojíždím zimáky v létě, a nic z toho co se píše v článku, jsem opravdu, ale opravdu nepozoroval. I se zimními jezdím jako s letními, zatáčka nezatáčka, spotřeba stejná, 8mou sezónu jsem jim chtěl uštědřit ránu z milosti a vzal jsem je po dálnici až k moři do Chorvatska, jízda po D1byla spíše labutí písní PZ tlumiče, a tak jsem gumy nasadil ještě loni a daly 13000, slovy třináct tisíc km.
...jo, byly to nějaký MATADORky
Upravil barokar dne 29.01.2014 13:34
červenej Elf
berka napsal:
jestli to nebude tím, že v létě jde auto na "druhou kolej" a jezdí se hlavně na motorce. Jak jsem psal, nevidím na dojíždění zimních pneu v létě nic nelogického.
Já v tomhle dám na odborníky, na testy, na prokazatelné měření, na matematiku. I na té "druhé koleji" někoho můžeš sejmout díky tomu, že šetříš tam, kde bys něměl. http://www.autowe...to-spatne/
Hm, tak to nevím, dojíždím zimáky v létě, a nic z toho co se píše v článku, jsem opravdu, ale opravdu nepozoroval. I se zimními jezdím jako s letními, zatáčka nezatáčka, spotřeba stejná, 8mou sezónu jsem jim chtěl uštědřit ránu z milosti a vzal jsem je po dálnici až k moři do Chorvatska, jízda po D1byla spíše labutí písní PZ tlumiče, a tak jsem gumy nasadil ještě loni a daly 13000, slovy třináct tisíc km.
Máš pravdu. Když ty jsi nic nezpozoroval, tak ty testy lžou. Ty to poznáš prostě lépe.
pavelgsxrv napsal:
Tak tu na to koukám že už na vás na všechny asi vlezla zima skočte si radši do garáže přeleštit motorky a nebo se běžte radši rovnou projet už je to tu jak ten babskej koutek
Jsem uvědomělý český občan, pneu na auto dávám raději každý kvartál nové a vozím 4 trojúhelníky, 5 lékárniček a jednu rezervní. Mám zapnutý pásy pro jistotu na všech sedadlech i když jsem v autě sám, po dálnici jezdím nejvíc 60 a po městě 20, a u každého přechodu preventivně zastavím a ukázněně počkám tak dlouho, dokud někdo nepřejde.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
pavelgsxrv napsal:
Tak tu na to koukám že už na vás na všechny asi vlezla zima skočte si radši do garáže přeleštit motorky a nebo se běžte radši rovnou projet už je to tu jak ten babskej koutek
Jsem uvědomělý český občan, pneu na auto dávám raději každý kvartál nové a vozím 4 trojúhelníky, 5 lékárniček a jednu rezervní. Mám zapnutý pásy pro jistotu na všech sedadlech i když jsem v autě sám, po dálnici jezdím nejvíc 60 a po městě 20, a u každého přechodu preventivně zastavím a ukázněně počkám tak dlouho, dokud někdo nepřejde.
Klidně to zesměšňuj...je nám jasný,že ty věříš v boha,takže fyzika a logika tě nebere
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
pavelgsxrv napsal:
Klidně to zesměšňuj...je nám jasný,že ty věříš v boha,takže fyzika a logika tě nebere
Vidím, že ale zrovna moc klidný nejsi...
Proč - pořád mi nemůžeš odpustit, že Karel ty volby projel?
A proto se uchyluješ k podpásovkám a uráženi náboženského přesvědčení druhých lidí?
Když už, tak v Boha. A nevím sice, jestli mluvíš v majestátním plurálu nebo jsi mluvčim skupiny stejně smýšlejících, ale věz(te), že logické myšlení a respektování fyzikálních zákonů nemá s vírou či nevírou absolutně nic společného.
A k té logice, na které si u sebe zřejmě hodně zakládáš - jestli jsem se tím (sebe)ironizujícím příspěvkem případně dotknul eventuálních přikyvovačů nějakého tydýta, který v rádoby odborném, ve skutečnosti však v uboze reklamním článku valí lidem klíny do hlavy nebo dokonce účelově lže, tak příspěvek nebyl zbytečný a dobře splnil svůj účel.
DOT samozřejmě je pro mě důležitý ukazatel a podle něj také vybírám, to že ta guma má i po třech letech dobré vlastnosti je super - znamená to, že i když jí budu dojíždět tak je v pohodě, pokud jí ale kupuji jako tříletou a budu na ní další 3-4 sezóny jezdit to už asi je něco jiného... Tak ať mi tu nějaký odborník a nejspíš majitel pochybného pneu servisu nemaže med kolem huby...
Upravil HonzaGS-SV dne 29.01.2014 17:02
..mno... moje zkusenosti po 23 letech za volanty osobaku a dodavek celorocne na 2 kontinentech (z toho poslednich cca 10 let i pomerne vykonnych) podporuji nasledujici tvrzeni:
- gumy starnou, takze je lepsi mit "cerstve".
- zimni jsou nutnost, kdyz je opravdu zima (pak bych nejradeji vrazdil trotly, co je nemaji).
- zimni v lete jsou na hovno - pokud potrebuju jezdit autem kvuli praci a ne se jenom docourat do Tesca a zase opatrne domu. Navic na mem aute by mi doslova shorely pred ocima (vaha/vykon/rychlost/cesty po Reichu).
Ja pouzivam 2 sady gum na discich a prehazuju je sam doma podle potreby s prihlednutim k zakonum.
EDIT: ... sice se pracovne motam okolo materialove fyziky, ale v oblasti elektriky. O gumach vim (krome toho, ze jejich material taky starne a degraduje v case) prd.
Upravil Bubak dne 29.01.2014 17:21
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
A kupodivu jsem na nich dneska v Rokytnici vyjel sjezdovku a ani mi to nehráblo...ale zařadil jsem 4x4, to zase né že ne ...jak je to možné, když jsem neměl ty bezpodmínečně nutné dokonalé zimní?
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
....některé příspěvky člověka fakt pobaví....
Já jezdím celoroční a mám klid...
A kupodivu jsem na nich dneska v Rokytnici vyjel sjezdovku a ani mi to nehráblo...ale zařadil jsem 4x4, to zase né že ne ...jak je to možné, když jsem neměl ty bezpodmínečně nutné dokonalé zimní?
..ja nemam 4x4 protoze ho nepotrebuju. Mit Patrola, Landcruisera nebo tak neco, tak tam taky dam celorocky a nazdar...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
berka napsal:
Máš pravdu. Když ty jsi nic nezpozoroval, tak ty testy lžou. Ty to poznáš prostě lépe.
Za všechny ty testovací firmy mluví sám ADAC. Nalhali toho tolik,že ani neví co byla pravda a co lež.
Když je hlad,je i husa dobrá.
berka napsal:
Za všechny ty testovací firmy mluví sám ADAC. Nalhali toho tolik,že ani neví co byla pravda a co lež.
Jsou lidé, kteří ve své bezbřehé (to je hezký slovo) naivitě věří všemu, co se jim nakuká. Díky za ně. S nimi je život tak nějak jednodušší. Věří všemu, co se kde napíše, odvysílá., Komunisti a fráterníci by měli radost.
Jsou snem každého diktátora!
Upravil barokar dne 29.01.2014 19:57
červenej Elf
berka napsal:
Takže tihle "odborníci" nám tam píšou,že už při nulové teplotě je lepší letní,ale když budou dělat podobnej článek na podporu prodeje zimních,tak budou psat,že je lepší jezdit na zimních už od cca 10stupňů,takže si dost protiřečí né?
A pro fšechny ty cobykdyby mám jeden dotaz,budete si klást otázku po tom,co někoho sestřelíte na dálnici v dešti po aquaplaningu na letních gumách jestli ste tomu nemohli předejít jízdou na zimních,který si s deštěm poradí mnohem líp než letní?
V případě ročního nájezdu 10 000km s osobákem prdím na dvě sady kol a volím celoročně zimní,aspoň je nenechám zestárnout a v klidu si každý dva roky dopřeju sadu zimních,čerstvejch na zimu,než ten,kdo bude jezdit dvě sady a jedna bude starší než druhá,ale přece je nevyhodí,kdyš sou přece furt ještě pěkný...
O jízdě v zimně na letních se vubec bavit nemusíme,tam je to jasný...
pavelgsxrv napsal:
Vidím, že ale zrovna moc klidný nejsi...
Proč - pořád mi nemůžeš odpustit, že Karel ty volby projel?
A proto se uchyluješ k podpásovkám a uráženi náboženského přesvědčení druhých lidí?
Když už, tak v Boha. A nevím sice, jestli mluvíš v majestátním plurálu nebo jsi mluvčim skupiny stejně smýšlejících, ale věz(te), že logické myšlení a respektování fyzikálních zákonů nemá s vírou či nevírou absolutně nic společného.
A k té logice, na které si u sebe zřejmě hodně zakládáš - jestli jsem se tím (sebe)ironizujícím příspěvkem případně dotknul eventuálních přikyvovačů nějakého tydýta, který v rádoby odborném, ve skutečnosti však v uboze reklamním článku valí lidem klíny do hlavy nebo dokonce účelově lže, tak příspěvek nebyl zbytečný a dobře splnil svůj účel.
Urážím tvoje přesvědčení,protože ty urážíš zase to moje.Moje,který je narozdíl od tvýho,postaveno na pevných základech přírodních věd a logiky a ne na cáru papíru,kde nějakej vychcánek sesmolil příběh na ovládání ovcí.
To,co teď provádíš,mám za největší vrchol ironie...pánbíčkář nám tady káže o tom,co je pohádka a tahák na peníze-to už přestává i ho.vno smrdět.
Navíc,já ten článek ani nečetl,já jen používám hlavu a vlastní zkušenosti.A jestli ty chceš tvrdit,že je jedno,jestli jezdíš v létě na zimních a v zimě na letních pneumatikách,tak seš ještě větší máslo,než si už léta myslím.
To se pak už nedivím,že se tady objeví člověk,co hodnotí přilnavost anakee2 v prosinci...tady už je totiž možný všechno
Vikec napsal:budete si klást otázku po tom,co někoho sestřelíte na dálnici v dešti po aquaplaningu na letních gumách jestli ste tomu nemohli předejít jízdou na zimních,který si s deštěm poradí mnohem líp než letní?
Já si spíš kladu otázku,jestli jsi vůbec někdy viděl letní pneu?
Na co myslíš,že jsou tam ty široký drážky po celým obvodu?...že by na vodu??...a jsou snad tyto drážky na zimních?
Zimní jsou měkčí,takže si možná poradí líp s mokrou silnicí,ale určitě ne s vrstvou vody na silnici!...ono se totiž v zimě moc nepočítá s přívalovými dešti....kupodivu,že?
Ježiš, to je zase vlákno plný lejn. Je zajímavé, že skoro ve všech podobně laděných vláknech se od cca třetí strany začínáte urážet. Jdu hrát CoD...
jo a mám čtyřkolku a nejezdím celoroční, nýbrž M+S
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10