Můžete mi někdo říct jestli je nějaký rozdíl mezi TT a TL pneu kromě použití duše samozřejmě. Myslím jako co se týče kvality, jízdních vlastností, výdrže atd. Prostě jestli se vyplatí připlatit za TL a dát tam duši nebo jestli to nemá cenu... Díky
Mate nekdo skušenost s Maxxis C-6006 ? Shanim nejakou gumu na předni kolo. V zadu mam Dunlop Trailmax, ale dopředu bych radši neco vic do terenu. Sice pojedu převažnou čast po silnici, ale sem tam přide lehči teren.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Taky přispěju svou troškou, mam na moto Anakee a jsou luxusní na silnici i do mokra... Prostě gumy na silnici kdyby měl někdo radši ježdění po asfaltu tak doporučuji - do terénu ale nejezdit to je pak jak na bruslích jak to klouže.
Ale hlavně se chci zeptat, rád bych si pořídil nějaký gumy trochu univerzálnější a hodně se mi líbí ty Sahara 3 ale našel jsem jen rozměr na zadní kolo tj. 130/80/17, ale na přední tj. 100/90/19 nevidim žádnou. Jak to řešíte vy co máte tyto gumy? Používáte vepředu jinou nebo jen špatně hledám a dělaj i rozměr na Géeska?
Piknik napsal:
Taky přispěju svou troškou, mam na moto Anakee a jsou luxusní na silnici i do mokra... Prostě gumy na silnici kdyby měl někdo radši ježdění po asfaltu tak doporučuji - do terénu ale nejezdit to je pak jak na bruslích jak to klouže.
Ale hlavně se chci zeptat, rád bych si pořídil nějaký gumy trochu univerzálnější a hodně se mi líbí ty Sahara 3 ale našel jsem jen rozměr na zadní kolo tj. 130/80/17, ale na přední tj. 100/90/19 nevidim žádnou. Jak to řešíte vy co máte tyto gumy? Používáte vepředu jinou nebo jen špatně hledám a dělaj i rozměr na Géeska?
To fakt nikdo nevíte nebo se ty sahara 3 v rozměrech 100/90/19 nedělaj a jsou jen na dakary? Poraďte mi prosím aspo%n co by se hodilo k zadní sahara 3 - dejme tomu Mitas E-07 dopředu?
Piknik napsal:
To fakt nikdo nevíte nebo se ty sahara 3 v rozměrech 100/90/19 nedělaj a jsou jen na dakary? Poraďte mi prosím aspo%n co by se hodilo k zadní sahara 3 - dejme tomu Mitas E-07 dopředu?
Já mám Mitas E07 a teď jsem koupil dozadu Metzelr Enduro 3 Sahara...
Přední nechám E07, tak pak napíšu dojmy...
Jinak Enduro 3 Sahara se opravdu nedělají 100/90 19 ani 110/90 19 ,
ale myslím, že celkem dobrá varianta je dát dopředu Heidenau K60
Upravil Thomasson dne 30.08.2009 00:10
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Ahoj všem, mám dotaz ohledně pneu Metzeler Tourance takže STEEL nebo neSTEEL jaké jsou výhody a nevýhody a dále koupil jsem novou Met. Tour. a oproti původní má jiný vzorek když to řeknu laicky tak ta nová má menší špalky myslel jsem že Tourance jako Tourance ale není to pravda docela by mě zajímalo jest-li není i rozdíl ve směsi. Dík za odpovědi jb.
Tak jsem obul sadu E-09. Už proběhlo i počáteční seznámení, jen mám dotaz ohledně tlaku. Ze začátku mi připadalo, že to hodně padá do zatáček. Mám tam cca 2.0at na obou. Na kolik je Dobré to foukat? Máte někdo zkušenost? Díky
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
HonzaGS napsal(a):
Tak jsem obul sadu E-09. Už proběhlo i počáteční seznámení, jen mám dotaz ohledně tlaku. Ze začátku mi připadalo, že to hodně padá do zatáček. Mám tam cca 2.0at na obou. Na kolik je Dobré to foukat? Máte někdo zkušenost? Díky
no co mě bylo řečeno že když bych jel terénem tak mam podhustit jinak prej na silnici 1,4 aby se guma sjížděla rovnoměrně. Mam obutý Mitasky e09 nafoukaný asi na 1,5 bo tak nějak a nemam problém je pravda že ze zčátku mi přišlo že dost kloužou ale asi sem si už na ně zvyk a v zatáčkách si radši spomalim než abych si lehnul. co se týče toho mokra tak tam je to jasné ale pokud nepojedu jako **** a přizpůsobim jízdu podmínkám tak v pohodě(nemam ABS) v terénu dobrý až na mokrou trávu ale tak je to asi jasný že
Tančící Havran
kua není to málo? 1,4 (1,5)? Ted mám cca 2,0 a sedí to parádně i na asfaltu a terém docela pohoda. Neměl jsem problém.
tak extrémní terém nejezdím...spíš vyjímečně když na něj někde narazím po cestě a nejde to objed....díky za názory
Mám teď nové TKC a podle rady od Doca se tlak snažím držet trochu níž,než je předepsaný.Předek-1,6 ,zadek-1,8 a uvidím co to s nimi udělá.Zatím najeto necelých tyšíc km.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
jasně je to vo tom to skoušet. já to schválně skusim nafoukat na ty 2 co to bude robyt. na 09 mam odjeto cca 8000km a je pravda že z nich mam respekt. bo už mi na mokru několikrát pěkně ulítlo zadní kolo a měl jsem toho plný trencle a to sem si myslel že jedu opatrně
Tančící Havran
Chci dát na moje BMW F 650 GS (ne dakar) Mitas 07, jenže jak je již tady napsáno je v TP chyba a v rozměrech které jsou v TP se nevyrábí, chci se zeptat jestli s nesprávným rozměrem projdu technickou a jak by to bylo při nehodě s pojišťovnou?
STK: projdes pokdu si toho nevsimnou , nebo ma znamy to problem neni Pojistovna: ver ze to problem je a ja osobne sme to nechtel riskovat a zaridil jsem si opravu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Aha tak to je na pikaču, mám kopii It. techničáku, kde je to správně, myslíte, že by se to dalo na ouřadě uhrát na chybu v systému? kdybych to měl řešit přes HELPREG spol. s r.o., tak tam nechám asi rovnou zapsat 21 kolo
Muzes to zkusit . Ale ja mam zkusenost ze mi rekli ze sem si to mel zkontrolovat pri vystaveni noveho TP . Zkus to kdyztak te to bude stat jen 100. Misto 1200.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
D-A-G-R napsal:
Chci dát na moje BMW F 650 GS (ne dakar) Mitas 07, jenže jak je již tady napsáno je v TP chyba a v rozměrech které jsou v TP se nevyrábí, chci se zeptat jestli s nesprávným rozměrem projdu technickou a jak by to bylo při nehodě s pojišťovnou?
Já měl taky ten samý problém a proto jsem si to raději nechal změnit (opravit) u Helpreg. Jinou možnost jsem němel jelikož původní (německý)techničák nemám, kdybych měl tak mi to prý na přepisu klidně opravý, řikali.
Stou technickou to možná projde, ale musíš jim asi něci strčit.
A co se týče pojišťovny, tak to bych neriskoval, hlavně kvůli tomu jsem si ten rozměr opravil.