Jinak trevba vcera sem hodil dopis do schranky a dnes byl dorucen Olomouc-Plzen , u baliku je ted problem ze je zrizeny SPU a vsechno chodi pres tohle a tim se to zdrzuje
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Teď bylo v rádiu, že ČP bude prodávat drobné zboží včetně cigaret...a pokud pošťačky neprodají určitý počet zbočí/cigaret, tak jim bude hrábnuto na plat...
No...tak to se nedivím, že se snaží cpát lidem pí*oviny horem dolem...
S poštou jsem nikdy neměl problém, vše vždycky v pořádku.
V pořádku ale není, že ty holky nutěj prodávat "produkty" a pak jim šahaj na prachy a to, že pošty nevypadaj jako pošty, ale jako střelnice.
Jo, jo, dneska tu byla pošťačka, postupně mi nabídla karton Marlborek, ruskej samopal a thajskou prostitutku. Pro balík ale musím na poštu...(převzato z dnešních mailů).
Ale vážně, to že z nich dělají podomní obchodnice je na palici. To už pak můžou z pošty rovnou udělat vietnamskou večerku a bude vymalováno, aspoň budou mít do deseti otevříno
Upravil chafre dne 25.02.2014 18:56
GS 1200 R Adventure
strogas napsal:
mě štvou místní pošťačky,aby nemuseli tahat balíčky,rovnou hodí do schránky,,adresát nezastižen" a ty upaluj na poštu,jsem doma, nikdo nezvoní a ejhle lísteček ,že jsem tu nebyl
No zase buďme soudní a vžijme se do pozice poštačky která by měla nafasovat třeba 20balíků-čků a teď s tím chodit někde po městě -asi by jsme to nikdo nechtěli dělat ale něco jiného je balíkář který jezdí s dodávkou a je k tomu určen,i když taky- představa že má třeba 100 balíků tj 100 adres a u každé musí(teoreticky) zastavit ,mnohdy dojít ne pouze desítky metrů a do pater, zvonit a čekat x minut než se někdo došourá nebo taky ne a ono nic -tak kolik to vezme času;no není nic černobílé
strogas napsal:
mě štvou místní pošťačky,aby nemuseli tahat balíčky,rovnou hodí do schránky,,adresát nezastižen" a ty upaluj na poštu,jsem doma, nikdo nezvoní a ejhle lísteček ,že jsem tu nebyl
No zase buďme soudní a vžijme se do pozice poštačky která by měla nafasovat třeba 20balíků-čků a teď s tím chodit někde po městě -asi by jsme to nikdo nechtěli dělat ale něco jiného je balíkář který jezdí s dodávkou a je k tomu určen,i když taky- představa že má třeba 100 balíků tj 100 adres a u každé musí(teoreticky) zastavit ,mnohdy dojít ne pouze desítky metrů a do pater, zvonit a čekat x minut než se někdo došourá nebo taky ne a ono nic -tak kolik to vezme času;no není nic černobílé
Ale za to si preci tu sluzbu platime,ne?
Už jsem na stejnou reakci reagoval výše : prostě asi nabízejí služby které asi nemůžou všude splnit -bohužel a taky jak psal výše Tomáš hodně je to o lidech.
Já s nima bojuji snad už 4 měsíce a furt si melou tu svou.
Minulej rok jsem přes ně poslal snad přes 100 balíků. Najednou v listopadu nedošly peníze z dobírky, reklamace, udajně špatně vyplněný pod. lístek, mávl jsem nad tím rukou. Pak v prosinci už nedošly najedou dobírky 4 ze 7 zásilek, opět reklamace - opět udajně špatně vyplněný lístek. V lednu už to bylo 7 z 10! Tak jsem tam vletěl, udělal humbuk, že chci vidět kopie pod. lístků, jo, že není problém. Prachy poslaly a už se neozvali, když jsem je kontaktoval, bylo mě řečeno, že vyjádřaní reklamace ještě nedošlo... a blablabla...
I jsem kdysi psal maila ohledně toho doručování, odpověděli do 2 dnu, ale asi maj nějakej mustr, páč posílali v podstatě to stejný dokola, takže jsem se zase nedozvěděl nic.
Zatím jsem s jejími službami spokojen. Úplně zásadní výhoda proti všem kurýrním službám je právě ta, že mě nenahánějí domů, ale nechají balík na poště kde si ho až mám čas vyzvednu. Mají otevřeno každý den nejmíň do 18:00 takže se to dá stihnout. Teď u nás poslední rok zrušili i ty ****ní čekací lístky k přepášce, takže se už zase lidé staví do fronty a je to konečně zase rychlejší. Bývá do 3 lidí ve frontě.
Balík na poštu mi navíc přijde sms a mohu sledovat kdy dorazí.
Kurýrní služby jsou pro mě použitelné pouze pro velké věci jako třeba akvárium. To pak najednou borec zavolá, že je u mě za půl hodiny a já mu musím složitě vysvětlovat, že jsem v práci a doma budu nejdřív za 4 hodiny a to pokud si ještě přesunu x věcí na jindy.
Většinou pokud internetový obchod nabízí jen kurýrní dopravu tak právě kvůli tomu nekoupím nic.
Velké věci doveze jen kurýrní služba, ale na běžné balíky beru zásadně jen poštu.
Pája
To Paji 1: prijed k nam do 20 000 mesta (pro ceskou postu vesnice)kde jsou 2 slovy dve pobocky a zkus podat balik, doporuceny dopis, atd.. pokud stravis cekanim min nez 15 min budes king. I dnes maji v nabidce za oknem krome losu pastelky, omalovanky a nekecam i hasici pristroje....
Já kdysi brigádničil na poště, je to cca 7 let. Na malých poštách v Praze se dopisy třídí nejprve ručně, zvlášť Praha 1 a pak ostatní dle směrovacích čísel-tyto všechny se kromě Phy 1 vezou do Malešic na automatickou třídírnu. Pokud se člověk splete a hodí na jinou hromádku.....zdržení.
Nebo vrácené, neodebrané zásilky, každý den ráno od 6.hod se vracely do systému, musely se fyzicky dohledat a znova zapsat do počítačet. Pokud se to nestihlo do cca 8h, kdy otvíráte přepážku, zůstává to do druhého, resp. dalších dnů a samozřejmě k adresátu nic nesměřuje.
Stávalo se, že třeba nebylo možné dohledat balík, protože někdo zaměnil název ulice se ženským jménem, např. Tauerova nebo Tauerová a je to nedohledatelný.
Balíky se uskladňovaly na jména ulic. O Vánocích byl největší masakr. A odpovědnost za finance, pokud máte manko, něco blbě přijmete, platíte ten den ze svého, v případě větších sekyr se ztrhává z platu v plné výši, i kdyby to byl třeba milión. A budete se divit, např. hlavní pošta v Praze vás sleduje, a kouká, jak rychle přijímáte a zpracováváte zásilky. pokud jste pomalý, přijde za vámi nadřízená a upozorní vás, že musíte s sebou hodit, jinak máte padáka. červenej Elf
Tak včera jsem byl poslat 2 balíky z Karlína. Myslel jsem si, že mě už na poště jen tak něco nepřekvapí. Omyl.
Pošta kupodivu poloprázdná, přede mnou s balíkem nikdo, tak jsem si říkal, že paráda, mám štěstí, za 5 minut jsem venku. Houby houby zlatá rybko.
Chlapík u balíkové přepážky si mě všimnul, ale vesele si dál razítkoval nějaký lejstra. Tak si říkám, parádní přístup k zákazníkovi, necháme ho trochu vyčkat, aby nevyšel ze civku obvyklé fronty.
Po slabých 10 minutách čekání na mě maník houknul, jestli bych jako chtěl ten balík poslat?!? (Ne asi, procházím se s ním na poštu a zase zpátky jen tak z nudy). A že teda když jo, že si musím pár minut počkat.
To už ale nevydržela paní u vedlejší přepážky a odbavila mě...
Schválně jsem zkusil jeden poslat obyčejně, resp. doporučeně a druhý do ruky. Žádné překvapení, zatímco ten do ruky je dneska doručován (alespoň dle sledovacího systému), tak ten doporučeně poslaný snad ještě neopustil karlínskou poštu. Proč ten balík trochu nepozdržet, že... ______________
R1150R 2004
Ceska posta spustila v Beroune , olomouci a susici novou sluzbu odvoz baliku primo z adresy nemusite na postu v cem je hacek cena sluzby 30 - 60 kc a prej prijedou kdykoliv
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
V Trutnově se jim taky daří - obyklé nechávání oznámení o uložené zásilce ve schránce i přesto, že je žena doma s prckem - zvláštní, že většinou ona vše dostane a já mám oznámení Jinak když jdu na poštu, tak klasickej mrďas - fronty, nevysvětlitelná sdržení - minule mě paní rozsekla, když přede mnou začla vyřizovat certifikát za firmu - hrůza. Před vánoci jsem neměl ani oznámení a protože jsem čekal objednaný balíček od Motoroute, tak jsem se šel jen tak z plezíru na poštu zeptat, zda-li něco nedorazilo - a kupodivu - bez jakéhokoliv oznámení ve schránce mě čekal uvedený balíček a 1 platební rozkaz a 1 doporučené psaní - to se to pak odvrací, když o tom ani nevíte - 10. den doručeno a papá. Pak jsem ještě zjistil, že mě měl být doručen další doporučený dopis, o kterým nemám ani tucha - hlavně, že platíme poštovný.
R 1100 GS
včera jsem posílal balík,byl jsem dotázán,zda chci aby byl doručen druhý den,nebo až za 3 dny(za 3 dny bych to stihl na kole i zpět)ty s...ě takticky zrychlili doručení tím ,že nabídli pomalejší variantu za původní cenu a tu původní rychlost zdražili
když se přestaneš bát,slez a dej si pár facek.........život je smrtelná nemoc,která se přenáší pohlavním stykem.
ADV ONE napsal:
Prijde vam tohle jako posta nebo jako střelnice na Matejsky...? Jsem to schvalne vyfotil... hasici pristroje k prodeji vzadu na okne..
No to je síla, bohužel je to tak, pak když běželo ve zprávách toto: http://tn.nova.cz...enize.html, tak jsem se taky zhrozil. Myslím, kdyby se pořádně zabývali tím co od nich všichni očekáváme, dělali to k čemu jsou určený a neprodávali a nevymějšleli nesmysly tak by ta práce určitě vypadala jinak - ale jsme v přece v Čechách ne
ještě edit: Nedávno jsme ve firmě očekávali docela důležitej dopis. Po týdnu nepřišel, tak volám odesílateli jakto že to neposlali, on že to poslali, ok čekám další dva dny, zas mu volám že to tu ještě nemáme. On že má podací listek, šel na poštu u něj, tam mu řekli, že nejsme k zastižení a že to budou z NAŠÍ pošty posílat zpět k němu. To když mi vyprávěl tak jsem taky kypěl, asistentka každej den přebírá poštu od poštáka a ten pi.čus ani víc než po tejdnu nepřinese jeden pitomej dost důležitej dopis a jak na něj můžou dást status že nejsme k zastižení, když denně přinesou minimálně 5 jiných fakt mi hlava nebere...
Upravil petrguss dne 05.03.2014 21:46
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS