Mr GS napsal:
No já mám na těch 07 najeto už 8500km a do včera jsem myslel,že už jsem s něma dost sžitej Vím,že musím na mokru hodně opatrně a taky jsem jel.Navíc to nebylo poprvý co jsem jel v dešti,ale prostě to bylo docela nečekaný a v malým náklonu.A ještě navíc mi neujelo přední,ale zadní kolo,což mě docela překvapilo.To jsem ještě neslyšel,aby ustřelilo zadní,v zatáčce,a bez plynu
ja mam na nich cca 16 000 km a vyzkousel jsem na nich uz snad vsechno a par tydnu nazpet jsem podobne "blbe" spadnul v rakousku. pravda, nikde jinde nez na asfaltu z vidne mi zatim e07 neujely a to jsem jel v proudech rek na alpskych silnicich a podobne... a zcela nekriticky tvrdim, ze jezdit (na silnici) umim.
16000?Tak to je solidní a na kolik je ještě tipuješ?Já s těma 8500 bych je tipnul už kousek za půlkou životnosti.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
jaký jsou vaše zkušenosti s penumatikami pro Dakar
Přidané 22.06.2009 20:13
Mr GS napsal:
Peacemaker napsal:
Mr GS napsal:
No já mám na těch 07 najeto už 8500km a do včera jsem myslel,že už jsem s něma dost sžitej Vím,že musím na mokru hodně opatrně a taky jsem jel.Navíc to nebylo poprvý co jsem jel v dešti,ale prostě to bylo docela nečekaný a v malým náklonu.A ještě navíc mi neujelo přední,ale zadní kolo,což mě docela překvapilo.To jsem ještě neslyšel,aby ustřelilo zadní,v zatáčce,a bez plynu
ja mam na nich cca 16 000 km a vyzkousel jsem na nich uz snad vsechno a par tydnu nazpet jsem podobne "blbe" spadnul v rakousku. pravda, nikde jinde nez na asfaltu z vidne mi zatim e07 neujely a to jsem jel v proudech rek na alpskych silnicich a podobne... a zcela nekriticky tvrdim, ze jezdit (na silnici) umim.
16000?Tak to je solidní a na kolik je ještě tipuješ?Já s těma 8500 bych je tipnul už kousek za půlkou životnosti.
Já mám 8000 a zadní je v kchélu
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Přidané 22.06.2009 20:16
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
Na 07? To je divný,ne? Nejezdíš furt po zadním?
Přidané 22.06.2009 22:30
Moderátor Příspěvků: 5903 Registrace: 05.03.08
Na zadni 07 mam ted 18000km.Na predni 16000km.Predni ma od 0,5mm do 2mm.Jak kde.Ale zadni ma jeste asi 4mm.Jo a je zajimavy,ze cim vic je 07 sjeta,tim min ustreluje na mokru.Kdyz byli zanovni,tak mi zadni v desti taky obcas trochu ustrelila.Ted jsem jel v desti odhadem 500km.Po dalnici 130-140.Mimo dalnici do 110.A fakt v pohode.Do zatacek samozrejme opatrne.Pouze v Recku to klouzalo jak svina.Za sucha to klouzani jeste slo,ale za deste to bylo i pri opatrne jizde dost o zivot.Ale klouzalo to tam vsem,bez ohledu na znacku pneumatik.Po blbejsim asfaltu jsem jeste nejezdil.A to jsme jeli pres 11 zemi.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Přidané 22.06.2009 23:25
Mr GS napsal:
Peacemaker napsal:
Mr GS napsal:
zkusim je o vikendu nafotit. predni je doskakana, sice neco jako vzorek jde pozorovat, ale je zrala na vymenu. zadni je porad hezka (osobni tip ze 25000 da). jsem na nich kdysi u nas lital fakt sportovne v desti a zadnej problem. minulej rok jsem jel z vidne domu a ustrelovaly. tento rok jsem si to vyzkousel znovu a doslo az na ten pad. za sucha jsem s nima jezdil slusnou palbu (rozumej zadny lamani rekordu na rovinkach, ale v utazenejsich zatackach tomu davam). byl jsem s nima hodne spokojenej, fakt dobrej univerzal, ale tahle posledni zkusenost... no spatny. tedka jsem prikoupil lehci endurko a tak si rikam, ze je zase cas na tourancky. pak jsem videl ty ceny a zase si rikam, ze bych vyzkousel neco dalsiho, jinyho.
Přidané 03.01.2010 21:51
TOLI napsal(a):
Zkušnosti s e08 nemám ale co sem četl jinde tak bych ani mít nechtěl.Nic horšího prej neexistuje.
Tak to jsi mě nepotěšil.Zrovna jsem je chtěl objednat a teď čtu tohle.Jezdíte na nich někdo?Jsou fakt tak špatný.Jsem začátečník,takže do terénu se pouštět nebudu.
Přidané 03.01.2010 21:56
Z toho co jsem vyčetl tak ta guma klouže na mokru(ostatně jako všechny mitasy) a v terénu taky nepoužitelná.Lepší je asi použít E07 protože vydrží stejný kilometry ale nechá se použít alespon na šotolině.
Přidané 03.01.2010 22:05
Tak letos jsem na 07 celkově najel přes 18tis. a myslím,že by v klidu ještě 8000 daly,ale už je nechci ani vydět Pokud není sucho,tak strašně kloužou a v zadní jsou takový praskliny,že se divým jak to vůbec drží pohromadě
Do jara kupuji TKC
Přidané 03.01.2010 22:20
bblaha napsal(a):
Tak teď fakt nevim.Holt asi připlatím.Co ty E08,jezdí je někdo?????
Já ne,ani nikoho neznám,ale vsadím se,že je to ta samá směs,akorát jiný vzorek,takže
Radši si litr doplať na TKC,než aby ses pak válel po silnici jako já
Přidané 06.01.2010 20:27
bblaha napsal(a):
Hel, pokud nechceš vyloženě hrubej špunt, ale něco univerzálního, máš na výběr mezi mitas E07 a heidenau K60. Vzorek je dost podobný. někde tu je diskuze o těch K60-jezdí je kamarád na XTZ660. Pokud chceš silniční gumu, tak Tourance nebo Anakee, ale připlatíš si. E08 nebrat v žádném případě, ta guma vzorkem napodobuje Tourancku a spol., ale je to patrně ze směsi na puky, takže nefunguje ani na silnici, ani v terénu..
Přidané 07.01.2010 08:40
Sema napsal(a):
bblaha napsal(a):
Hel, pokud nechceš vyloženě hrubej špunt, ale něco univerzálního, máš na výběr mezi mitas E07 a heidenau K60. Vzorek je dost podobný. někde tu je diskuze o těch K60-jezdí je kamarád na XTZ660. Pokud chceš silniční gumu, tak Tourance nebo Anakee, ale připlatíš si. E08 nebrat v žádném případě, ta guma vzorkem napodobuje Tourancku a spol., ale je to patrně ze směsi na puky, takže nefunguje ani na silnici, ani v terénu..
E08 nebrat sice vydrží "životnost" motorky ale jsou za mokra fakt nazabití V terénu se zalepý Ted jezdím E09 v předu i v zadu a krom toho že jsou ve vyšších rychlostech trochu hlučnější a sesekává se přední guma bržděním, tak jsem spokojenej
Hodně muziky za málo peněz
Na silnici drží dobře akorát si na ně musí člověk zvyknout Při náklonu se trochu žvýknou špunty a ze začátku je to nepříjemnej pocit
Přidané 07.01.2010 20:49
bblaha napsal(a):
Díky všem za info.E08 jsem vypustil a asi zvítězí E07.
Dobře děláš..Za sebe můžu E07 doporučit jako cestovní pneu s univerzálním vzorkem. Jediné, co ji trochu vytýkám, jsou trhliny na zadní pneu, i když ta moje na TA popraskala po pár tisících a dalších 12 tisíc km už se stav prasklin neměnil. Takže to zřejmě na funkci nemá vliv. Ty Heidenau K60 tohle nedělají.
Přidané 07.01.2010 20:52
Mám E-07 (předek, zadek), oproti Tourance jsou od nějakých 50 km/h hlučnější, ale v lehkém terénu jsou mnohem lepší.
Na silnici jsem zatím opatrný a jak to čtu, tak hlavně za mokra snad nadále zůstanu. Potřeboval jsem univerzální gumu protože nikdy nevím kam mi zrovna napadne jet. E-07 jsou snad dobrý kompromis.
Přidané 07.01.2010 21:08
berka napsal(a):
Mám E-07 (předek, zadek), oproti Tourance jsou od nějakých 50 km/h hlučnější, ale v lehkém terénu jsou mnohem lepší.
Na silnici jsem zatím opatrný a jak to čtu, tak hlavně za mokra snad nadále zůstanu. Potřeboval jsem univerzální gumu protože nikdy nevím kam mi zrovna napadne jet. E-07 jsou snad dobrý kompromis.
Tak tak, dobrý kompromis je přesný výraz. Za mokra opatrně, za sucha jsem Transalpa dával bez problému na stupačku, jezdí to i po krajních špuntech