Ten antiBlau+Metal Polish mám ozkoušený, ale je to s tím strašný sraní. Resp. mě svody nemodrají, ale žloutnou, prostě nepříplatkový. Ale co je dobrý, že to funguje na oboje.
vvalosek napsal:
Ten antiBlau+Metal Polish mám ozkoušený, ale je to s tím strašný sraní. Resp. mě svody nemodrají, ale žloutnou, prostě nepříplatkový. Ale co je dobrý, že to funguje na oboje.
V.
Tak jsem se do toho pustil podle návodu - nanést před zaschnutím setřít - modrá teda dolů moc nejde něco dělám špatně?
Dík za radu
TAKE IT EASY
Postupuju takhle:
Po umytí od nečistot nanesu na klasickou kuchyňskou houbičku antiblau a šolichám šolichám, nechám chvíli působit a znovu pošolichám.
Nanesu na houbičku další vrstvu a postup opakuji dokud nemám požadovaný výsledek.
Na závěr ještě metalpolish a zakonzervuju.
Co mě štve je, že za pár jízd to můžeš dělat znonvu, a proto to dělám max. 1 za rok.
Neexistuje špatné počasí!
Ha už se to hlo samovolně (teda po několikerém nanesení houbičkou a setřením před zaschnutím - nic jsem zatím nešolichal). Z modré a zlaté je šedá.... Tak budu pokračovat šolicháním snad se dostanu do lesku nerezu nebo co to je za materiál
Modrá to z důvodu přílišného tahání za plyn...? TAKE IT EASY
Taky jsem nedavno nasel v garazi antiBlau a jelikoz uz je tak 7 let starej, necekal jsem zazrak. Tehdy jsem to zkusil a prislo mi, ze to moc nefungovalo. Ted jsem si precetl navod a osvedcilo se po naneseni to nechat zaschnout na prach a pak hadrou lestit, lestit a lestit. Takovych cyklu jsem udelal tak 15 - 20 a svody jako novy. Dostavila se velika radost, ktera byla pryc po prvnich ujetych 40 km. Mne to bohuzel nemodra, ale hnedne. Jak psal vvalosek, asi nema cenu to delat casteji jak 1x za rok
Upravil lebi dne 26.06.2020 08:22
LUKES napsal:
Modrá to z důvodu přílišného tahání za plyn...?
Při vyšších teplotách vzniká vrstva oxidu na svodech. Na karbucech může být způsobená špatnou směsí, která má při hoření vyšší teplotu, ohříváním motky na místě (moto by se mělo ohřívat pomalou jízdou, poněvadž olejový film ve válcích je přítomný za jednotky vteřin i po delším stání), nebo opravdu dravou jízdou. U stříkaček vyjma vyjmenovaného výše může značit nějaký problém se směsí.
Jak z toho ven? Dvouplášťové svody, omotat páskou na svody, nebo na to nekoukat a kašlat na to.
Co bych dal za modré svody, mám nerez a ty jsou jak lišák...