Čau chlapi.
S největší pravděpodobností mám načnutej startér (dva roky zpátky kontrolovaný, promazaný) a pomalu se chystá jít s.rát a tak se chci zeptat, jaký rozdíl je mezi startérem D6RA55 a D6RA75?
Něco jsem si zde vyčetl, na Aukru už nejsou a teď už se jen rozhoduju, jestli nechat udělat repas, nebo koupit novej, v náhradě. Díky za tipy a rady.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Asi zalezi co na nem mas na odchodu... pokud to je neco co jde vymenit jako dil tak jednodussi a lepší nechat starter puvodni. Jinak nahrada stoji cca 2900 novej vcetne DPH
Upravil bmwgsa dne 25.12.2017 12:46
bmwgsa napsal:
Asi zalezi co na nem mas na odchodu... pokud to je neco co jde vymenit jako dil tak jednodussi a lepší nechat starter puvodni. Jinak nahrada stoji cca 2900 novej vcetne DPH
To právě budu muset zjistit. Ale, baterka prakticky nová, nabitá a po jednom otočení motoru, baterka hotová. Pak jsem si všimnul naprosto stejných zvuků, jako na videu, které sem nahrál Mařa. Nicméně po tom. co se mi podařilo motorku nastartovat, a trochu se prohřála, tak starty probíhaly v normálu, až na nepěkné zvuky linoucí se ze stratéru
Jak jsem psal , startér jsem měl do šroubku rozebraný (tušim minulou zimu), byl čistoučkej, jak dětská prdelka, takže jsem ho promáznul, složil a točil jak blázen. V létě na dovče pár zaváháni a teď se rozhodl stávkovat. Podotýkám, že kontakty a kabely jsou v pohodě, jak na startéru, tak na baterce. Jde mi spíš o ty dva typy, kterej eventuelně koupit , pokud se nerozhodnu pro repas.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Dnes už se vyrábí jen D6RA75 (značení od VALEO) - je to vylepšená verze D6RA55.
K přeznačení z D6RA55 na D6RA75 došlo během roku 2002, kdy se začal prodávat vylepšený model s lepenými magnety, zajištěnými ještě kovovými "rozpěrkami", zabraňujícími odtržení.
Původní D6RA55 měl magnety pouze nalepené. Oba typy jsou mezi sebou záměnné.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Toniku, dekuju
Pro me plnohodnotna odpoved!
eBay ... zadejte Anlasser D6RA75 BMW ... vyběhne několik odkazů na opravné sady a celé startéry... ..já sám jsem před 3 mi lety kupoval ten z Číny za cca 17 stovek. Dodnes šlape jak hodinky a je to to samé jak ten originál Valeo. Ta opravná sada je taky v pohodě....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Opravná sada není vůbec problém. Našel jsem první kamennou prodejnu asi 5 km od baráku a sada byla skladem ihned k odběru. Ještě jsem dostal radu k výměně. A cena nebyla vyšší než internetové obchody v ČR.
Upravil vsezved dne 26.12.2017 15:52
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Kluci dík. Zítra startér rozhodim abych zjistil, co všechno je zadku a pujdu cestou opravné sady, pokud to bude možné. Jinak se plácnu přes kapsu a koupim novej startér
Tak startér jsem dnes rozhodil a zjistil jsem, je v pérdeli ta plastová klec na uhlíky a hlavně, mám ubroušenou tu izolaci, která je na přední straně vinutí rotoru. Takže buď s rotorem k elektrikářovi, a nebo koupim dvousložkovej epoxid a zapatlám to...
Upravil Kubrt dne 27.12.2017 19:10
A neni lepsi to za par korun koupit? http://www.auto-s...5/?page=2#
Teda jestli myslis tento dil?
Ja jsem tam koupil celej ten starter za 1500Kc vcetne dopravy - jejich polska pobocka ho mela za tyhle penize, tak mi ho dali taky :-)
Upravil Slavek-xxx dne 27.12.2017 19:10
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
To by určitě bylo, kdybych ho měl nefunkční, ale mě stačí jen znovu zaizolovat to vinutí. Epoxid stojí kolem stovky...
Slávek : teď už mi je kua jasnej rozdíl v ceně v toho Valea a toho RNL
Upravil Kubrt dne 27.12.2017 19:24