Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 3 z 4:   1    2    3    4  

poplatek za platbu kartou...
tomtom
Přidané 17.01.2022 09:03

Registrace: 13.07.11
sanko napsal:
stary prispevok ,ale kedze vo vlastnej predajni terminal mam tak len dodam ze platby kartou je ten najvetsi ojeb. Pre banky je suma len cislo , namiesto toho aby uctovali nejake centy za transakciu od obchodnika , takberu percenta so zaplatenej sumy. Pred par rokmi od 2 az do 4,5% teraz je to menej ,ale predstavte si aky balik penazi to je.
Bolo by aj teraz uplne spravne spoplatnit u obchodnika platbu.cca 1% je to aj teraz , aby si bol kazdy vedomi, ze akou sumou prispieva nejakej kartovej spolocnosti. Len zato ze je “in”

No jenže platba kartou značně ulehčuje obchodníkům práci s penězi a ta taky stojí peníze. Např. vyzvedávání drobných z banky pro vrácení zákazníkům, uzávěrky pokladen a počítání peněz, jejich uschování v průběhu dne, jejich převoz do banky, bezpečnostní systémy apod.

A umožnit platbu kartou je dnes už nutnost, bez které obchodník přijde o zákazníky.
Já bych se k mincím a bankovkám vracel nerad, takhle mi stačí mobil. A vlastně banka jedno procento z částky vrací mi za to, že platím jejich kartou.

Racek
Přidané 17.01.2022 09:12

Registrace: 12.08.12
Tak ono by stačilo aby ty platby účtovala banka těm lidem co tou kartou platí a ne tomu obchodníkovi, nevím proč obchodník platí poplatek za platbu kartou. A v dnešní době jak je každej škrt tak ono by se to lidem nelíbilo že platí za platbu kartou a řvali by a nebo by tím neplatili. Takhle to zaplatí obchodník a to je podle každého v pohodě. Jen kdyby to bylo obráceně

xylem
Přidané 17.01.2022 09:51

Registrace: 16.09.15
Racek napsal:
... takhle to zaplatí obchodník a to je podle každého v pohodě ...

ano, bance polatek zaplati prodejce, ale ten vlastni naklad jde samozrejme za zakaznikem, urcite s nim prodejce v rezii (pokud je to procentem tak je to o to jednodussi) pocita, stejne jako s elektrikou, najemnym, mzdami, atd ...
a pokud ne, je to chyba prodejce

dodge
Přidané 17.01.2022 12:58

Registrace: 06.05.13
xylem napsal:
Racek napsal:
... takhle to zaplatí obchodník a to je podle každého v pohodě ...

ano, bance polatek zaplati prodejce, ale ten vlastni naklad jde samozrejme za zakaznikem, urcite s nim prodejce v rezii (pokud je to procentem tak je to o to jednodussi) pocita, stejne jako s elektrikou, najemnym, mzdami, atd ...
a pokud ne, je to chyba prodejce

Naprostý souhlas s Martinem. Když umožňuje prodejce platbu kartou tak logicky má mít tento poplatek započtený automaticky v ceně zboží. Pokud ho tam nemá tak je trubka co víc k tomu dodat.
Vše co dojede do cíle je dobré. Wink

vvalosek
Přidané 17.01.2022 13:46

Registrace: 14.06.17
Já už hotovost nepoužívám od zavedení platby pomocí nfc čipu v mobilech.
Samozřejmě mám nouzovou tisícovku v pouzdru telefonu, ale na to většinou rok nesáhnu.
Platba kartou, telefonem nebo jiným nfc čipem má zkrátka více plusů. Od nástroje k optimalizaci osobních nákladů po výhled stavu účtu (vše v aplikaci banky). Obchodník má poplatky většinou v prodejní ceně zahrnuté, když ne, tak zbytečně ztrácí.
Ale z pohledu obchodníka jsou poplatky % z tržby zbytečná zátěž. Spíš se mi nabízí paušální poplatek při X platbách za měsíc. Pokud máš víc, tak na to by byl zvýšený poplatek, ale zkrátka nějak intervalově ohraničený. Ale představte si, o kolik by ty banky teď přišly... Je to zkrátka utopie.
Neexistuje špatné počasí!

Racek
Přidané 17.01.2022 21:00

Registrace: 12.08.12
Vím že tato diskuze je úplně zbytečná. Je spousta lidí kteří kartu využívají a je to velmi pohodlné. Poplatek za platbu kartou je zakázaný připočítávat k ceně produktu. Vem si že si koupíš věc za 10 tis. a zaplatíš ji kartou. Ten obchodník neinkasuje 10 tis. Banka si z toho strhla poplatek za platbu. Ale ty ji přijdeš vyreklamovat a on Ti vrátí 10 tis. Ale to co mu strhla banka už mu nikdo nedá.

Fojtik Design
Přidané 18.01.2022 00:06

Registrace: 25.09.19
A přitom jen stačí obchodovat s přiměřenou marží. Jsou to prostě náklady jako každé jiné. Stále nerozumím v čem je problém? To bychom se asi museli vrátit ke směnnému obchodu. Protože i ty naše papírky a dukáty mají mít letos inflaci kolem 10% a to mi teda přijde jako větší problém.

bmwgsa
Přidané 18.01.2022 02:09

Registrace: 16.10.13
Jsou i jiné možnosti byť méně pohodlné pro obe strany... my například nebereme karty ale díky přívětivým cenám jsme přívětivý k zákazníkům.. takže nabízíme platbu převodem. Diky nízké marži kterou chceme zachovat to proste ani jinak nejde. Pro obě strany bez poplatku. Jen bohužel občas někdo řekne: platím ve středu a už neřekne jakou středu myslí. Viď Martine... Wink ale to už je takový folklór.. ja vim že to je lež jako vždy a na druhou stranu vim že to nakonec stejně zaplatí Grin
Stejně tak je to o lidech.. my jsme vsadili na platbu převodem, lidi jsou občas překvapený ale ve finále rádi že ušetřili za dobírku. U dílů na motorky se nám to dlouhodobě vyplácí jen už víme kdo kecá. Třeba Hicks.. ten, a pár jiných ve splatnosti nikdy nezaplatii ale ve finále vždy.
Další problém je hodnocení firmy na internetu. Zákazník nepátrá a neřeší. Jen čte. A nám se Třeba stalo že úmyslně nezaplatil a když jsme začali intenzivně vymáhat tak napsal několik negativních hodnocení z různých účtů které si kvůli tomu schválně založil. Je to i časově vidět na google, my podle jména pisatele vidíme že to nikdy náš zákazník nebyl ale stejně s tím nic neuděláme... holt doba internetová.. kartu nikdy brát nebudeme, pokud chceme zůstat levní.. Wink
Zase na druhou stranu nespolehlivých platičů je pár procent a nakonec stejně zaplatí. Posledních pár let máme ve finále doplatnost 100 % a to je důležitý. A tím že každý má internetbanking v mobilu jak bylo napsáno tak to nikomu nevadí..
Upravil bmwgsa dne 18.01.2022 02:30

TomR1
Přidané 18.01.2022 07:25

Registrace: 08.09.09
Já si pamatuji situaci, kdy ještě poplatek za platbu kartou byl 3%(rok 2008..?) a bylo to dost nepříjemné a hodně vysvětlování, když u nás tehdy chtěl mermomocí zákazník zaplatit kartou nastrojenou Yamahu Grizzly v ceně přes 400.000,-.

Z marže z prodeje pak téměř nic nezbylo.

Tom
Tom

xavier
Přidané 18.01.2022 17:42

Registrace: 29.07.07
Psát tady jména těch co zaplatily, ale po splatnosti mi přijde ubohé. Stejně jako v dnešní době nebrat platbu kartou. I kdyby to mělo být s nějakým poplatkem(pokud je na zboží opravdu malá marže)
Aktualne 1250 GSA HP

Fojtik Design
Přidané 18.01.2022 17:56

Jako u e-shopu ty platby převodem akceptuju. Pokud to jde takto obejít, není problém, ale u nakupovaní v obchodech to je prostě pakárna tahat cash. Jak to pak vypadá v praxi? Protože mě drobáky serou, a nechci to tahat po kapsách, tak nechávám všude dýško. Takže mě to ve výsledku vyjde i dráž než kdyby mi za paltbu kartou naúčtovali něco navíc. A dávat dýško v supermarketu je hovadina, protože ty prodavačky si to nemůžou nechat.

paja1
Přidané 18.01.2022 21:30

Registrace: 02.02.09
Při platbě jakékoliv jde zhruba 20% částky státu jako daň, z toho se financují méně nebo více prospěšné věci. Nadnárodním firmám jako visa jde asi 1/10 této částky poplatkem. To je strašně moc peněz a kdo ví kde končí a na co se používají.

Dale má banka a tyto firmy dokonalý datový přehled kdo kdy a za co utrácí. Nedělám si iluze co se s těmi daty děje.

Asi curam proti větru ale platím hotovosti všude kde je to možné. Není to pohodlné ale třeba to s pomalí nástup velkého bratra. Dělám to pro potomky.
Chci aby me peníze dostal prodejce a nikdo jiný.
Pája

Pivos
Přidané 18.01.2022 22:18

Registrace: 17.08.07
xavier napsal:
Psát tady jména těch co zaplatily, ale po splatnosti mi přijde ubohé.

souhlas neutral
5.10.1842
www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven

sanko
Přidané 19.01.2022 07:56

Registrace: 24.03.12
Ja len tolko, ze keby sa zdvihlo DPH o 1 % tak boli vsetci pobureni. A kartami jedno 1% zo vsetkeo co kupime v pohode zaplatime niekomu. Pred par rokmi to boli aj 3%.
Mne napriklad nemenovana firma od ktorej som mal terminal ,posielala faktury za provizu so sidlom v Bruseli. Ja som to volal moderne vypalné.
Bola volakedy komedia , ked ludom akoze vracali urcite promile z pladieb kartou.
Platili ako prijebani kartami a obchodnikom strhli vyse 2%.
Provizia s pladby by mala byt strhnuta tomu co kartou plati, aspon by sa ludia spamatali.
Rovnako ako mzdove odvody by si mal platit sám a nie zamestnavatel.

Mr GS
Přidané 19.01.2022 08:17

Moderátor
Registrace: 18.12.08
paja1 napsal:

Asi curam proti větru ale platím hotovosti všude kde je to možné. Není to pohodlné ale třeba to s pomalí nástup velkého bratra...

Taky platím všude hotové a nepřijde mě to nepohodlný. Spíš mě přijde úsměvný, když se někdo dožaduje platby kartou v nějakým krámku na kraji lesa. To už je spíš duševní nemoc, než pohodlí.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Fojtik Design
Přidané 19.01.2022 08:50

Není to krásné, že jsme pořád svobodná země a můžeme se sami rozhodnout jak zaplatit? Mít či nemít v krámě platební terminál… thumbs up

Dedkoid
Přidané 19.01.2022 09:03

Registrace: 02.08.10
Albert Ejnštajn: "Hotovost vám dojde v tom nejméně vhodném okamžiku!"
Upravil Dedkoid dne 19.01.2022 09:04

xylem
Přidané 19.01.2022 12:05

Registrace: 16.09.15
sanko napsal:
... Rovnako ako mzdove odvody by si mal platit sám a nie zamestnavatel.

tak to by zdravotnictvi a duchodci do pul roku zkrachovali Wink

paja1
Přidané 19.01.2022 16:55

Registrace: 02.02.09
Fojtik Design napsal:
Není to krásné, že jsme pořád svobodná země a můžeme se sami rozhodnout jak zaplatit? Mít či nemít v krámě platební terminál… thumbs up

No jen jak dlouho to ještě vydrží? Lidi si budou užívat pohodička placení kartou tak dlouhou až hotovost úspěšně zatrhnou. Většina bude dokonce jásat. A pak začne sranda.

Takové omezení otevíraci hodiny hospod v celé Evropě bude brnkacka. To že blokne možnost platit v jakékoliv hospodě v době od do a je to.
A tak dále a dále. Možnosti bude spousta.

Pro mě je možnost platit hotově bez jakékoliv možnosti platbu ovlivnit třetí stranou jeden z pilířů svobody.
Pája

sanko
Přidané 23.01.2022 20:00

Registrace: 24.03.12
paja1 napsal:
Fojtik Design napsal:

No jen jak dlouho to ještě vydrží? Lidi si budou užívat pohodička placení kartou tak dlouhou až hotovost úspěšně zatrhnou. Většina bude dokonce jásat. A pak začne sranda.

Takové omezení otevíraci hodiny hospod v celé Evropě bude brnkacka. To že blokne možnost platit v jakékoliv hospodě v době od do a je to.
A tak dále a dále. Možnosti bude spousta.

Pro mě je možnost platit hotově bez jakékoliv možnosti platbu ovlivnit třetí stranou jeden z pilířů svobody.

V Rakusku pred nedavnom uzakonili pravo na hotovost . Asi to preslo len nahodouSmile

Strana 3 z 4:   1    2    3    4  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 48
Členové on-line: 1
pivi

Registrováno: 8,708
Nejnovější člen: JSOB

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.97 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI