Jak to tak čtu, tak by se z toho tady pomalu dala udělat půjčovna To mě nenapadlo, že tu je tolik šnečkařů.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Racek napsal:
Ohledne tech nakladu vychazi vlek lepe. Uz porizovaci cena je jinde nez za auto. Jezdil jsem 9let na kamionu tak mi ani souprava nebude vadit. Auto bude dobry kdyz budes kazdej den stat nekde jinde,pak asi bude super. Je to pekny oboji,jen se snazim najit to co je vhodny pro me s rodinou. Byli jsme ted v Chorvatsku pod stanem a bylo tam na vyber od vseho,jak karavany tak obyt.auta tak velky stany,tak me prave napadla otazka co je lepsi.
Zase, když nechceš moc jezdit, tak je nejlevnější si pronajmout chatku
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Záleží hodně, jaký způsob cestování člověk preferuje....pokud nevydrží na jednom místě dlouho, jako já, je lepší obytné auto....navíc za jízdy spolujezdec připraví svačinu, pak záleží, jestli má člověk děti, protože ty potom spí či leží s DVD a tak....
Vše má své a proti....
Dnes jsme přezul GSA na Karoočka a už se těším pod stan do Maroka....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Racek napsal:
Takze : vcem je auto lepsi nez vlek?
Tak např:
V Alkovně můžeš za jízdy sedět pohodlně v obýváku u stolu, koukat na telku a všechno, jako doma.
Za Alkovnu můžeš zapřáhnout další vlek, pokud máš třeba loď nebo něco.
Lepší jízdní vlastnosti jednoho auta, než soupravy s vlekem.
Presne tak.Idealni na cestovani s detma.Muzou se pohybovat,jit na zachod,vecer jdou spat a rano se probudi u moře.Taky si clovek za jizdy bere jidlo,piti z lednice.Dale je asi auto lepsi na cestovani v zime.Karavan nebude nic moc.A taky se s autem lepe parkuje,zajizdi atd.
Nevyhoda je,kdyz chce clovek z kempu jezdit na vylety autem.Na to je lepsi karavan.Ale ja vozim kola.Rodina se stejne radsi vali u more a kratsi vylety dame na kolach.Ja si kazdy den najdu nejake historicke mestecko a dopoledny si vzdy dam 50-100km vylet na kole na preso.Vratim se na obed a odpoledne se venuju detem.Takze naprosta spokojenost.
Jeste k te pronajate chatce.To udelala letos zena od Aldiska s dcerou.My byli s autem 50m od vody a na deti jsme koukali z lehatka.Ona to mela od chatky tak 300m a to je znat.A nemluvim o tom ze v aute mas svoje periny,veci atd.Proste nesrovnatelne.A taky vzdy lituju lidi co se vlaci s vecmi kazde rano od apartmanu kilometr nebo vic k mori.Pripadne jezdi autem a plati parkovne.Ale se stestim se necha i apartman sehnat u more.Ale stejne clovek musi dodavkou aby pobral kola atd.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:Mam stary ford transit s nastavbou pioneerr...
...jakou to má délku?
Az prijdu z odpoledni kouknu do technicaku.Ale do 3,5t asi ten nejdelsi.Predtim jsme meli rok kratsi,ale nebylo to ono.Mista neni nikdy dost.
Hlavne ve ctyrech.Ted jedem k mori i v 6-ti.Ale ti 2 pak spi ve stanu.Spat a bydlet tyden v 6-ti je uz nic moc,Kdybych byl bez deti koupim integral bez alkovny vzadu s velkou garazi a nad ni letiste.Ale s detma je alkovna super.
TATRA mě vyjde podobně
Pokud chceš mít vozidlo bez kompromisů, samostatné na pořádnou expedici od sibiře po saharu tak to jinak nepořídíš.
Běžná cena aut vyráběných profi firmami v evropě od 450tis euro až přes milion...
Čau Rosťo, laické vysvětlení nejběžnějších obytňáků:
Alkovna je obytňák s tou bambulí nad kabinou, kde je místo pro spaní (viz. Vjetrníkovo foto obytňáku v úvodu vlákna).
Polointegrál je obytňák, který má kabinu z dodávky s nástavbou dozadu a mírně nahoru (viz. níže foto toho mého). Spaní nad kabinou tedy není, ale některé polointegrály (spíš novější) mají stahovací postel nad sezením vpředu za kabinou (třeba rop_ův polointegrál si myslím, že to tak má) a při pohledu zboku mají lehce vypouklou střechu až za kabinou.
Celointegrál nevypadá zepředu jako dodávka, ale je celý přestavěný vč. kabiny (na podvozku dodávky).
Jiné specifické obytňáky (expediční, americké) tímto výkladem pomíjím.
moods přiložený následující obrázek:
[125.11Kb]
Upravil moods dne 08.10.2014 22:17
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]
Ješte bych doplnil,ze celointegral ma stahovaci spani(velmi prostorne) nad sedackou ridice a spolujezdce.Samozrejme nejde vyuzit za jizdy,ale jinak je to super.
Upravil vevis dne 07.11.2014 15:17
Tak mne to to stále neopustilo...ale ve finále nejspíš pořídím s ohledem na mé auto (pick-up) obytný přívěs...auto to utáhne s přehledem, na korbu naložím kola a bude to na víkendy ideál...
Kamarád tak jezdí několik let a nemůže si to vynachválit...tak uvidím...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."