Díky za nabídky i informace. Zatím se přikláním k BMW, ten cenový rozdíl bych zkousnul, protože mám helmu na dost dlouho. Je ale fakt, že ta HJC mi stále vrtá hlavou a jediné jasno mám po dnešku to, že Nolan N104 ne.
Velikosti BMW jsou celkem jasné (jen nemají M,L,XL ale obvod v cm), prostě měli malou, která by se teoreticky poddala, pak jedno číslo neměli a pak další dvě, které byly velké. Pokud bych se rozhodl, objednají prý tu malou + tu co neměli, v barvě, kterou si vyberu a jedna z nich bude ta pravá. A nebo bych to mohl v Caberce přetrpět do Gapa, tam helmu koupit a Caberku tam nechat v kontejneru...:-).
...vím, že to mají na čísla (dyk je to vzadu nalepený), ale byl jsem línej jít do gar. abych to přesně opsal, tak jsem zkusil trefit cca velikost. pokud bude zájem, opíšu přesně.
čus H www.jantruhlar.cz
Honza_BMW_VW napsal:
...vím, že to mají na čísla (dyk je to vzadu nalepený), ale byl jsem línej jít do gar. abych to přesně opsal, tak jsem zkusil trefit cca velikost. pokud bude zájem, opíšu přesně.
čus H
Díky ale to nebude myslím třeba, 56-57 byla na hraně a 58-59 neměli, ty dvě přicházejí v úvahu.
Upravil Ivan dne 17.06.2015 21:44
Ivane, tyto velikosti mám dle mého doma. Zítra nejsem, v pá se ráno kouknu a dám vědět, aby to bylo přesně a pak záleží na Tobě - výlet/služebně ...
H
www.jantruhlar.cz
Ivane pamatuješ jak jsme jednou stáli na OMW ve Svitavách, všichni v pohodě a kolem mě mrak much. Pak jsme přišli na to, že ty mrchy jdou po té blbé žluté reflexní bundě. Já ji musel při každé zastávce cestou do Rumunska sundat a otočit rubem nahoru. Samozřejmě šla z baráku. Za mě reflexní doplňky ano, ale nikdy tahle žlutá.
To máš pravdu Zdendo, už jsem na to zapomněl, stejnou zkušenost mám s obyčejným žlutým tričkem. Prostě všechno, co připomíná rozkvetlé květy a hezky voní, ty mrchy přitahuje...:-).
U helmy je to trochu jiné, tu snad nedoženou a po zastavení ji sundávám. Když tak na ni namaluju nějakého hmyzího predátora, třeba vlaštovku...
Dnes dorazilo v ranní poště... Snad to není rozmařilé střídání helem - 1995 - odklápěčka Nolan navržená v Porsche Design, plexi se zasouvalo do helmy jako u kosmonautů. Kupoval jsem na rogallo a zažila i první sezónu s 1100GS, populární Kalahárkou. 1999 - Nolan N100, 2006 - Caberg Justissimo, 2015-.... :-)
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Tak nakonec vyhrála tahle, snad brzo dorazí:
pekny! taky jsem o ni uvazoval.. akorat v Praze v tehle helmach jezdej divny typci neco jako Charlie z toho klubu...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Za helmou kupodivu mouchy nejdou, přitom za tričkem atd. šly jako divé.
Mám za víkend pouhých 250 km, helma si teprve sedá, občas jsem musel zastavit a ulevit hlavě, ale to dělaly i mé minulé helmy, ono to půjde. Po pár km jsem si říkal, co to kecají že je ta helma tichá, když slyším motor stejně jako dřív, možná víc. Až dnes jsem si uvědomil, že je to tím, že neslyším skoro žádný aerodynamický hluk a jediné co je slyšet, je motor.