jo je to tak, ale přes zimu jsem nikde nemusel a slyšel jsem, že se někde dá kontaktní adresa a oni tě budou kontaktovat o nových svolávačkách. Z kroměříže mám brno nebo ostravu a jak bude v brně dny bmw, tak se zeptám.
R 1200 GS 05
Ahoj,chci se zeptat jestli někdo z vás má zkušenosti s firmou co opravuje ABS jednotky http://rhelectronics.de/produkt/type-am1/ . Ta oprava na R1200GS vychází cca na 900€ . Diky za případnou radu.
Mám v hledáčku jednu 1200gs/2007.Km super, výbavy taky dost ale problém je ABS.
Popis závady.Co mi pán po telefonu řekl.Pokud je SUCHO abs hází na displej chybu.Pokud ale motorku umyje nebo prší,závada zmizí a ABS funguje normálně.Když zase uschne závada se objeví.Spíš bych pochopil,že blbne za mokra ale to ne.Je to prej obráceně.Několikrát jsem se pána ptal zda blbne za sucha a potvrdil to.
Pokud by bylo v háji třeba jen čidlo ABS to je dobrý ale pokud řídící jednotka-
Mluvil jsem s Tondou ale ještě se s takto popsanou závadou nesetkal.Říkal, že jednoznačně diagnostika ta by to mohla poznat.Nesetkal jste se někdo s něčím podobným?
DRAKIS napsal:
Drát to nebyl chvilku fungovalo a zase nic.Budu pokračovat až kvůli tomu hovadu rozšířím futra do dílny.
Tak pro doplnění chlapi byl to zadřený uhlík motoru(nedoléhal na komutátor) modulu ABS.Složeno a funguje na jedničku.
A na tohle je prostě diagnostika super - závadu bys měl během pár minut zjištěnou.
U těchto modelů již klasická hláška "Power supply to pump motor faulty" http://tonda1200....CN6268.jpg...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Bývalý majitel mi říkal že to mněl v BMW na diagnostice řekli mu jednotka abs
výměna s opravou desítky tisíc tak proto to prodává.mně motorka bez abs vůbec nevadí navíc motorka vypadala jako by právě sjela z výrobního pásu tak jsem to koupil.
Zdravím lidičky, dnes 5.2.2017. jsem otestoval řídící jednotku emulující abs. To znamená že porouchaný modulátor kompletně vymontujete, cvaknete do zásuvky mou jednotku a propojovací kostičku B. okruhu = jedete pryč. Momentálně připravuji sériovou výrobu tak zhruba 5.týdnů a bude připraveno. Dále vyrábím nový tlumič záběru pro boxerové všechny převodovky od roku 2008. Převodovka je tišší a lepe pobírá zpětné rázy. Vyrábím s atestem.
Dále pozvolna připravuji převodovky pro modely K řečená ****ka!!!
Pokud chcete info PROSIM pouze konstruktivní dotazy. Děkuji.
STEZKA ROSTISLAV
Přerov nad Labem
773910061
Poznámka: pokud vám stroje žerou baterie je Problém výjimečně v diodovém můstku
alternátoru jinak uvnitř ZFE.
Upravil kocicak82 dne 05.02.2017 22:13
Hele je ještě jedno jak my říkáme ,,Ostravské řešení". Asi bych ho jako mechanik vůbec neměl znát, ale pokud tam ABS někde prostě nechce, je zbytečné tam mít kontrolku ABS.
Ahoj, jelikož vlákno přesně odpovídá mé moto, tak ho využívám.
cestou do práce se mi rozsvítil červený trojůhelník a rozblikalo se rychle abs na přístrojovce. Zastavím, zadní brzda nebzučí, přední jo. Vypnu zapalko a znova zapnu, diagnostika projde, servo zabzučí, vše se zdá v pořádku a zmáčknu přední brzdu, zabzučí a znova se vše rozsvítí.
Napojil jsem moto na motoscan a hlásil dočasnou chybu:
6186 Wheel circuit, rear
6269 Brake fluid level
V garáži jsem chybu vymazal, aby spínala zadní brzda. Dolil jsem trošičku brzdovky do zadního i předního okruhu (ty 2 plastový víčka na modulátoru), smáčknul jsem brzdu vepředu, v pohodě, vzadu chviličku kvílela a potom co jsem ji pustil tak už nekvílí. V diagnostice byla chyba již jen jedna:
6186 Wheel circuit, rear, jelikož byla dočasná, tak jsem ji vymazal a chtěl zkusit znovu otestovat. Chyba se již nevyskytuje, ale při smáčknutí zadní brzdy servo neběží. Chování viz video. Čeká mě servosektomie a rozebrání celé té cihly? YouTube Video
Prejdi si temy tu na fore, niekto ma kontakt na firmu co to opravuje. Mal som to podobne a servo som vyhodil, mam to bez abs. Ja som mal pravidelne menenu brzdovku a aj tak sa to vysralo po 90t km. Ak si dobre pamatam, serva boli plne sajrajtu, oringy pustili dnu bordel. Mne sa to prejavovalo tak, ze pri stlaceni brzdy ostali serva bezat. Par dni predtym sa to prejavovalo tak, ze brzdy serva uplne vypli a moto brzdila uplne nahovno. Potom sa nahodne zapli. Na zabitie.
Snad ti niekto fundovanejsi poradi no
Tak celou cihlu jsem už vytáhl, byl to porod. A teď budu shánět ten atypický bit...
Jinak jsem se koukal na tohohle frajera, má to pěkně vysvětlené, včetně vysvětlení co je a není opravitelné. YouTube Video