aldaGS1 napsal:
Když tady čtu proc používat brýle a cross helmu, tak to zni rozumně. Mám otázku:
JAK ŘEŠÍTE V TÉTO HELMĚ TEPLOTY KOLEM 0 STUPŇŮ. Jsem citlivý na nachlazení a myslím si, že tepelný komfort nedokážu vyřešit pro celodenní jízdu a pak mi poteče svíčka z nosu. Díky za tipy.
Proč používat motokrosové brýle při ježdění offroad
Přidané 19.10.2014 18:53
aldaGS1 napsal:
omar71 napsal:
aldaGS1 napsal:
Když tady čtu proc používat brýle a cross helmu, tak to zni rozumně. Mám otázku:
JAK ŘEŠÍTE V TÉTO HELMĚ TEPLOTY KOLEM 0 STUPŇŮ. Jsem citlivý na nachlazení a myslím si, že tepelný komfort nedokážu vyřešit pro celodenní jízdu a pak mi poteče svíčka z nosu. Díky za tipy.
dobra kukla
Fakt stačí?.
me jo jak to maj ostatni nevim, jel jsem v tom na pamiru kde bylo kolem 2 stupnu a nebyl zadnej problem
Upravil omar71 dne 19.10.2014 18:54
Přidané 20.10.2014 22:06
TomasTT napsal:
Ten článek byl napsaný prave aby lidi jako "smazak" pochopili proc nejezdit na 14 denní adventure dovolenou s vyklapeckou. A evidentne to někteří nepochopili nebo pochopit nechtějí.
každopádně je to každého vec s čím jede. Pochopitelne ze se dá cokoliv projet treba i v integralce nebo v kokosaku. Proc ne. Ale ideální to neni.
Jasne jsem psal, ze na par kilometru nekde po polní ceste je to fuk ale kdyz jedete 8h za někým po bezny pistě na které se prasi, tak uvidíte sami jak je vyklápěčka nanic. Nevim jaky "marketing" je doporučit používat levnější enduro přilby a brýle co stoji min nez náhradní plexi do bežne vyklápěčky ale budiž.
A proč myslíš že adveture dovolená je o vyklápěčce nebo o krosové helmě s brýlema teda MX abych vypíchl ty čočky??
Já tady jen píšu,že lidi který jezděj OFF road to už dávno vědí proč to používat.
Lidi který to nevědi je třeba na to upozornit.??!
Nejlepší jak to udělal to rozmazat jeko ho.no po zdi ,aby si to každej koupil.
A pak de setkám na benzínkách s tvrdejma OFF road jezcema na nažehlenejch motorkách v cross helmách a MX brýlých a tvářej se jak by sežraly svět.
Jen prostě upozornuju lidi co jezdí off jako já ,není potřeba kupovat MX brýle a to je 95 procent webu.
Pro Zetora:
Ty jak jsi si koupil tu KTM ....rázem ti narostlo přirození?
Nechchceš se někdy jet projet
Ale na tom tvým opěvovaným BMW verzus Caponord Držák proti italský sračce a klidně si vem MX brýle já jedu v klapačče.
Více v PM
Uvidíme jestli jsi hrdina jen za klavesnicí.?
Jeden můj dobrej kamarád mi řekl:
Brambory? To je dobrý tak vykopat.
Tak reaguji jen na PM misra Zetora jak se ukáže.
A propo lidi kupte si všechny Cross helmy a mx brýle ,protože potom to je ta správná Adventure dovolená
Upravil smazak73 dne 20.10.2014 22:32
Přidané 21.10.2014 01:04
omar71 napsal:
aldaGS1 napsal:
omar71 napsal:
aldaGS1 napsal:
dobra kukla
Fakt stačí?.
me jo jak to maj ostatni nevim, jel jsem v tom na pamiru kde bylo kolem 2 stupnu a nebyl zadnej problem
Jj. Souhlasim. Ja teda jeste v zime nalepuju malickej prouzek americky pasky na horni hranu bryli, udelam takovej minispojler a zamezim tim mirnymu pruvanu mezi helmou a brejlema. K tomu jeste zelepuju nektery vetraci otvory (moje agv ax8 je fakt hodne derava). Plus ta dobra kukla a jsem v pohode i v -15ti.
Jezdim celorocne a pozor, na motorce uplne bez plexi a na nejtvrdsi mrazy jsem puvodne povolaval ze skrine schuberthku. Prvni sezonu tak na mesic. Druhou na tyden a ted uz jsem ji nemel na hlave dva roky... Vadi mi na ni uz vlastne uplne vsechno
A taky je dobry mit bundu s velkou, tlustou kapuci, nejlip s koziskem , ta to krasne odizoluje odspoda. Mestsky perovky s chranicema na tohle fakt vedou.
Maiali nel Fango!
Přidané 21.10.2014 08:07
smazak73 napsal:
TomasTT napsal:
Ten článek byl napsaný prave aby lidi jako "smazak" pochopili proc nejezdit na 14 denní adventure dovolenou s vyklapeckou. A evidentne to někteří nepochopili nebo pochopit nechtějí.
každopádně je to každého vec s čím jede. Pochopitelne ze se dá cokoliv projet treba i v integralce nebo v kokosaku. Proc ne. Ale ideální to neni.
Jasne jsem psal, ze na par kilometru nekde po polní ceste je to fuk ale kdyz jedete 8h za někým po bezny pistě na které se prasi, tak uvidíte sami jak je vyklápěčka nanic. Nevim jaky "marketing" je doporučit používat levnější enduro přilby a brýle co stoji min nez náhradní plexi do bežne vyklápěčky ale budiž.
A proč myslíš že adveture dovolená je o vyklápěčce nebo o krosové helmě s brýlema teda MX abych vypíchl ty čočky??
Já tady jen píšu,že lidi který jezděj OFF road to už dávno vědí proč to používat.
Lidi který to nevědi je třeba na to upozornit.??!
Nejlepší jak to udělal to rozmazat jeko ho.no po zdi ,aby si to každej koupil.
A pak de setkám na benzínkách s tvrdejma OFF road jezcema na nažehlenejch motorkách v cross helmách a MX brýlých a tvářej se jak by sežraly svět.
Jen prostě upozornuju lidi co jezdí off jako já ,není potřeba kupovat MX brýle a to je 95 procent webu.
Pro Zetora:
Ty jak jsi si koupil tu KTM ....rázem ti narostlo přirození?
Nechchceš se někdy jet projet
Ale na tom tvým opěvovaným BMW verzus Caponord Držák proti italský sračce a klidně si vem MX brýle já jedu v klapačče.
Více v PM
Uvidíme jestli jsi hrdina jen za klavesnicí.?
Jeden můj dobrej kamarád mi řekl:
Brambory? To je dobrý tak vykopat.
Tak reaguji jen na PM misra Zetora jak se ukáže.
A propo lidi kupte si všechny Cross helmy a mx brýle ,protože potom to je ta správná Adventure dovolená
Když to tady čtu,tak se musím smát...
Je každýho věc v jaký jezdí helmě. Taky každýmu vyhovuje něco jinýho. Já po asfaltě jezdím ve vyklápěčce a v blátě v MX helmě s brejlema. Ať si to každej vyzkouší sám a pozná jaký to je 20x zvedat motorku na sto metrech... Já se osobně dusim i v tý MX helmě. A brejle mám zamlžený hned po zastavení,jak jsem spocenej a funim. I když musím říct,že jsem si koupil jiný s dvojitým sklem a to je lepší o 200%.
TAK JE NECHTE AŤ SE TRÁPÍ SAMI. KDO SI NECHÁ PORADIT,TEN UVIDÍ A TY DRUHÝ? TY TAKY...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přidané 21.10.2014 13:05
Ja bych taky chtěl jezdit s MX brýlemi a lehkou přilbou... už jen proto kolikrat jsem dostal větví při otevřeném plexi, .... jenže když to zkouším tak mam pocit že nic nevidím... hrozně mě to omezuje... hlavně v pohledu do stran... asi si musím zvyknout což mi ale zatím nejde, a tak u mě pořad vyhrává enduro přilba s plexi....
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Přidané 21.10.2014 14:36
premyslam kedy zacne TT alebo konkurencia ponukat vzduchove filtre pre jazdca
pretoze to s tym prachom s choroboplodnymi zarodkami v krajichach "tretieho sveta" ma hlavu a patu... lenze obecne vzate je asi dost jedno ci ti vletia do oka alebo ich vdychnes..
resp. zapal ocnych spojiviek sice nie je nic prijemne ale stale lepsie ako sracka (v lepsom pripade)
kazdopadne clanok zrozumitelny
live fast, die young be wild, have fun
Přidané 21.10.2014 15:00
Tak jako jsou v článku hodně nadnesené klady brýlí.Bylo by možné napsat i nevýhody.
Napadá mě,déšť,kroupy,včelí roj,zima,hluk,větev v rypáku.
Myslím,že jen praxe a vkus každého rozhodne co je pro něj dobré.Já na Around Afrika zvolil adventure helmu s kšiltem a plexi+sluneční brýle.Na prašných úsecích jsem se snažil jet v čele nebo bokem proti větru,nebo sem se prostě coural vzadu.Ono se to dá vždy nějak vyřešit.Kdo je dýchavičný,měl by spíš zajít na EKG to helmou nebude.
Na kratší vyjížďky do těžšího terénu,či na enduro si mx helmu a brejle samozřejmě beru.Na cestu kolem světa bych jel znovu v adventure a slunečních brýlích.
Přidané 21.10.2014 15:08
koukam, ze jsem asi udelal neco hodne spatne pri ceste do Asie v uvex enduro a slunecnich brylich, mohl jsem si to uzit mnohem vic...stejne tak kolega v odklapecce
At si kazdej jezdi v cem chce, ale pak se nedivte ze se Vam bude nekdo smat kdyz dojedete v MX brylich na Machac...jinymi slovy proste si udelejte nazor sami a neberte jako mantru to co napise firma ze je nejlepsi a ze bez toho nemuzete byt
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Přidané 21.10.2014 15:09
Taky to řeším jako Sadílek, jen mám ty brýle dvoje - jedny sluneční a druhé žluté do deště.
Brýle mi parádně sedí na očích a prach se mi tam nedostal. Když začne pršet vyměním brýle, zavřu plexi a jedu si jako Pán.
PS, je to Můj pohled na věc a nikomu to nevnucuji, stejně jako Tomáš TT, když sem dával ten článek...
Přidané 21.10.2014 17:23
Někdy opravdu obdivuji Tomáše, jakou trpělivostí oplývá...
Nikdy jsem si na zahraničních fórech nevšiml, že by takto neutrálně napsaný článek o výhodách mx brýlí, či čehokoliv jiného vyvolal flame jako v Čechách, speciálně zde...
A upřímně, jezdím v mx helmě i brýlích třeba i na ten Mácháč a je mi upřímně jedno, co si o tom kdo myslí... Nejezdím v tom proto, abych vypadal jako Cyril Despres, ale proto, že se mi v tom jezdí dobře. A je mi šuma fuk názor někoho jiného na to, jak v tom vypadám... Stejně tak by někdo mohl třeba namítat, proč nejede někdo do krámu na babetě nebo mopedu, proč si bere velké GS?! A proč ne? Není to každého věc, na čem a v čem jezdí? Někdy to myšlení lidí nechápu...
KTM 1190 Adventure R
Přidané 21.10.2014 17:26
A kdybych já dneska, když jsem zatápěl v kotli, měl MX brýle na očích, tak jsem si debi. nepoškrábal rohovku a nemusel bych teď skučet doma s fáčem a nadávat si. Takže z toho plyne, že MX brýle jsou všestranný pomocník i mimo motorku :-)
Přidané 21.10.2014 17:55
Geralt: jestli reagujes s tim machacem na me, tak si vsimni ze pisu at si jezdi kazdy v cem chce a hlavne at si kazdy udela nazor dle sebe, nehanim, pisu nazor, od toho forum je. Jestli to beres jako flame, skoc na ADVrider a precti si topic o jinych motorkach nez BMW a budes si bez GS pripadat jak uplny kre*en...
Zima se blizi a podobnych diskuzi bude pribyvat
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Přidané 21.10.2014 18:05
to je zase sranda tady...
já třeba mám 1 helmu - Uvex Enduro na ježdění na GSu i na XR do terénu...
dlouho sem jezdil v plexi + slunečních brejlích, pak jsem si koupil origo brejle, který do tý helmy patřej seděj a plexi se mě už asi 2 roky válí na poličce
pro mě je to o hodně lepší a je mě jedno, že jezdim v MX brejlích po Praze... zrovna tak jezdim už pořád v MX botech a většinou i MX kalhotech, pokud nejedu někam, kam si vezmu třeba džíny
a že si někdo klepe na hlavu, je mě úplně jedno
až si budu kupovat novou helmu, koupim už čistě crossovou bez plexi, protože mě je to stejně na ho...
jardajerman@seznam.cz
Přidané 21.10.2014 18:57
vojta> bylo to spíš obecně o téhle diskuzi. Ale ano, to Ty píšeš, že se nesmím divit, že se mi bude v mx brýlích na Mácháči někdo smát, takže jsem reagoval i na Tebe... ;-) Upřímně, neumím si představit, že bych přijel na Mácháč v jiné, než mx helmě, já tam totiž obvykle nepřijíždím po silnici...
Upravil Geralt dne 21.10.2014 19:02
KTM 1190 Adventure R