Jsem mile prekvapen, kolik se tu vyskytuje traseru. Mam tu znacku rad. Mam super sporty a jsou skvele.
Jinak pekne to shrnul Ivan.
Ja nakonec vybral hitech quartz a jsem velmi spokojen. Navic nemecke hodinky se hodi k bmw a znacka Sinn je mi sympaticka.
Splněný sen moje 1100GS
Mel jsem i damasko DA44 a byly skvele. Ale limituje me absence kovoveho naramku ( ted uz je ale cena je vysoka a nema microregulaci.) jinak jejich ocel je uzasna cisty design mam moc rad.
Splněný sen moje 1100GS
"Hodinkáři" by ze mně asi neměli radost, ale já, když jsem před rokem a půl řešil podobnou otázku co ty, jsem nakonec na doporučení prodejkyně skončil u tohoto http://www.casio-...40td-1aer/. Po docela vyčerpávajícím výslechu a odzkoušení zhruba poloviny sortimentu prodejny jsem z původní cenové relace, se kterou jsem přišel, odcházel s hodinkami za 1/4 ceny a ani jsem si nebyl jist, že jsem koupil dobře. S těmato hodinkama jsem měl v podstatě tři zásadní problémy. 1. Vyrazil jsem si přece pro nějaký slušný hodinky a ne pro nějaký čínský digy, 2. Jak jsem sakra mohl dát tehdy asi 6000 za hodinky s plastovým pouzdrem, 3. Obyčejný křemičitý sklo mi dlouho nevydrží a bude brzy dorvaný jak samice.
S odstupem toho roku a půl musím říct, že s hodinkami jsem maximálně spokojen a šlo o jeden z těch lepších nákupů posledních let. Téměř denně mám synchronizovaný čas s Manlingenem (když je nezapoměnu na ruce pod peřinou, pak nepřijímají moc ochotně), solární panel funguje naprosto spolehlivě (po 14 dnech kdy jsem je po dobu dovolené hodil do šuplíku ukazovaly MEDIUM battery a po dni na ruce zase HIGH). Sklo nemá za ten rok a půl na sobě jediný byť sebemenší škrábaneček. Hodinky jsou úžasně lehký, na ruce jsou minimálně pocítitelný a za tu dobu už sklidily nejednu ovaci. Takže v podstatě už mi na nich vadí jenom to poloplastový pouzdro, který právě tak z poloviny zafunguje negativně při těch ovacích (lidi, co je na provní dojem hodinky zaujmou a začnou je zkoumat blíže, ten plast občas trochu pohorší) a zároveň si nedělám iluzer, že toho ten plast moc snese. Předpokládám tak do prvního zachycení něčeho a oska se z plastu vylomí. Nicméně paní prodávající mne uklidňovala, že celé nové pouzdro stojí cca 1600Kč, což zas není taková hrůza.
Ber to jako názor člověka, co tomu vůbec nerozumí, řešil podobný problém, vyřešil jej nějak po svém, a je s tím takto opravdu spokojený ;-)
A teď do mně...
Nejsem žádný hodinář, vím že G-Shock nechceš a tvému popisu jaké by se ti líbily moc nesedí, ale mužu jen vřele doporučit: http://www.ehodin...0b-1a.html jak píše puchyyla neuvěřitelná pohoda nad tím synchronizovaním času. Večer dám k oknu rano sou nařízený, to platí i pro letní/zimní čas. Solární panel super věc, žádný starosti s baterkou. Funkce jen ty základní co využívám (krom alarmu). Na ruce nejsou vubec veliký protože to jsou jedny z nejmenších G-Shocků snad. Velká spokojenost a i cena dobrá
brrm brrrrm brrrrrrrrm
Casio je masovka, ale dle me ok. Za tu cenu dostanes slusnou kvalitu a solar a radio je super. Spokojene uzivej. Me vydrzely casia 7let noseni 24/7.
Splněný sen moje 1100GS
Já myslím že vůbec není žádná "ostuda" nosit účelový plastový hodinky. Ale v určitých situacích se hodí třeba ty "oblekovky", i když takový Casia co píše puchyyla v předchozí zprávě jsou spíš společenský než nějaký outdoor. Ale třeba svoje otřískaný Suunto Core si k obleku do divadla představit moc nedovedu.
Já za sebe nejvíc ze všeho používám hodiny na telefonech. Prostě obvykle v práci nic nenosím - ve všech místnostech jsou nějaký hodiny nebo počítače a nebo se podívám na telefon. Hodinky beru když někam jedu - abych třeba nemusel vytahovat telefon (někdy se to ani nehodí se na něj dívat). A někdy ho ani nechci vyndávat někde z kapsy, když jsme třeba někde na výpravě na jídle apod. Takže mám jedny hodinky čistě účelový na "outdoor", které beru třeba i do sauny (protože mají šikovný odpočet 15minut do nuly), dá se v nich koupat atd. Pak mám čistě účelový potápěčský Citizen Promaster, který mají hloubkoměr a používám je jako záložní (a už se to hodilo, když mi během ponoru chcípl počítač Cobra) a pak používám jedny víc sportovní Mido a jedny vysloveně elegantní Glycine. Kromě toho mívám tak dvoje až troje další, které různě měním a prodávám a kupuju. Ale tyhle zůstávají a ty střídám. Když jdu třeba na jednání ohledně něčeho v televizi a jdu jen v polo tričku, tak si beru ty automaty Mido na kaučuku, k obleku se hodí Glycine Incursore. A jak jsem říkal - na outdoor Suunto. Ale každé ty hodinky mají určitý účel a vhodně se to doplňuje. A hlavně - je to taky zábava a potěšení.
Jinak hodinky, které mě ze všeho nejvíc bavily ale přišly mi jako vyhozený peníze a taky jsem je z toho důvodu pak prodal, byly italský U-Boat. Na mojí ruku seděly perfektně. Měl jsem 50mm U-42 v limitované šedá+šedá a byly super. Jednou si je třeba zase pořídím ale nosit hodinky za skoro 3000EUR mi přijde nesmysl nebo pro mě to je fakt nesmysl. Měl jsem je jen chvíli, dostal jsem je v rámci vyrovnání nějakého kšeftu´, kdy dotyčný dlužil dlouho peníze a pak jsem je dostal místo nějakého penále ale byly fakt úžasný. Z ne-švýcarských je považuju za nejhezčí.
Upravil TomasTT dne 11.11.2014 14:07
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, pro me osobne je max dvoje kukacky. Nemam rad kdyz veci jen tak lezi bez uzitku.
Takze Sinn ux mam kazdy den na vsechno krome hrabani se v motorce nebo aute. Na to a na noc mam trasery.
Jedine co my chybi je odecet casu. Na to se da sice pouzit luneta, ale ta nezapipa: -)
Jednu dobu jsem mel ctyri kousky a byl nervozni, ze nevim ktere si mam vzit. Tak jsem troje prodal a koupil jedny poradne.
Splněný sen moje 1100GS
Zrovna jsem se včera díval na ten samý shop - mají tam ty Tracery co se mi líbí
Ty Seika vypadají super ale obrázek zkresluje, stejně jako u Wengerů - jsou maličký. 42mm
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáš TT - prosím Tě, co je to za strojek "Strojek ETA C01.211 automat"?
Trasery - mám dvoje a přítelkyně jedny. Koupil jsem jí typ Super Sport se stříbrným ciferníkem, tehdy za výprodejovou cenu kolem 4000,-, dnes už se nedají koupit. Quartz Ronda, nerezové pouzdro, otočná luneta, tritiové osvětlení, vodotěsnost 200 metrů, mimochodem, někdo tu psal, že po výměně baterky do nich natekla voda, tak já chodím měnit baterku pouze tam, kde mi zároveň udělají zkoušk těsnosti. Já mám Supersport Chrono s modrým ciferníkem a druhé jsou tuším P6509 Black Storm Pro, hodinky původně vyvinuté pro armádu a opravdu je různě po světě údajně používají nejrůznější bezpečnostní složky, speciální jednotky apod. Tahle limitka má ale ocelové pouzdro s PVD úpravou (po 5 letech vůbec neošoupané, nechápu) a minerální sklo s vnitřním antireflexem, safír tam není protože pro vojáka je lepší sklo podrápané, ale celé (safír je tvrdší, ale křehčí). Pro některé složky se dělalo pouzdro polyamidové, tuším že je to typ co má Hrabě_X. Traduje se (neověřeno), že tritiové osvětlení bylo na poušti v noci viditelné na kilometry daleko, ale protože bylo podmínkou, vojákům se raději upravil rukáv uniformy, aby hodinky nevykukovaly. Tyhle Trasery vypadají hrozně malé oproti zmíněným Super Sport, přitom mají shodný průměr 42 mm, ty armádní mají ale poměrně širokou lunetu a menší sklíčko, což je dělá menšími. 5 let mne provázejí na všech jízdách na motorce (takže je ani nemohu prodat, pojí nás spousta zážitků), koupal jsem se s nimi, válel v blátě, štípal dřevo, beru si je na vodu a protože to na lodi moc neumím, prošly se mnou šutry pod nejedním vltavským jezem, přesto vypadají skoro jako nové...
puchyyla napsal:
"Hodinkáři" by ze mně asi neměli radost, ale já, když jsem před rokem a půl řešil podobnou otázku co ty, jsem nakonec na doporučení prodejkyně skončil u tohoto http://www.casio-...40td-1aer/. Po docela ...
můžu mít dotaz v pánské sekci????
Existuje něco podobného i v dámském provedení????, docela by mě hlavně zajímalo to rádioseřizování
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
Nevím, je to v popisu těch hodinek na webu Tissot.
Našel jsem:
Tissot’s automatic winding ETA C01.211 calibre has an innovative design that simplifies manufacturing and assembly. Its feature is a baseplate on a single level to which another plate made of synthetic injection-moulded material can be added. The high-performance escapement is also made in this material. Its advantages are greater mechanical efficiency, low weight, anti-magnetic properties and minimum lubrication. The relatively small number of parts (184) favours reliability.
Beyond the technical specifications, this new motor goes back to the 1970s, being a direct descendant of the SYTAL-Astrolon self-lubricating system then developed by Tissot, which was already using heat-moulded synthetic materials. It gave birth to the plastic-cased Tissot Astrolon, which though in itself was not a commercial success, gave rise to a product that was – the Swatch.
The concerns of almost four decades ago haven’t changed: increased reliability and quality and a reduction in production costs through economies of scale. The economic and competitive environment has however changed, and Tissot is now able to offer a self-winding chronograph for as little as 800 Swiss francs (US$ 700) retail. The brand has thus substantially strengthened its competitive position in this price segment with a ratio between price, quality and technicality liable to tempt today’s reluctant consumers.
Takže bych to chápal tak, že to je ekonomický strojek co vyrábí ETA
Jojo, díky, ty se mi líbí. Jen mě zajímá ten solární pohon :-) ... aby to nebyly sluneční hodiny bych byl v noci v pr...
Upravil VojtechPolicky dne 11.11.2014 16:34
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Jojo, díky, ty se mi líbí. Jen mě zajímá ten solární pohon :-) ... aby to nebyly sluneční hodiny bych byl v noci v pr...
toto som nasiel na jednom hodnoteni. takze par dni v tyzdni na ruke a pojde to stale. alebo to obcas nabit na slnku a idu pol roka. Solar charging part is great and I've never had to adjust time since I bought it a month back. I don't wear it everyday, but may be 2-3 days a week. The manual claims 5 hours of charging on a fair weather day in sunlight will fully charge the battery which would then last 6 months! It also mentions that normal office/fluorescent lighting is not enough to fully charge the watch.
co som mal citizen eco drive tie ked mali slabu bateriu- ktora sa tiez dobijala svetlom tak sekundova rucicka zacala skakat po 2och sekundach a to bolo znamenie ze ich treba dat na svetlo utcite to budu mat aj tieto dako osetrene aby uporozornili na to. ale ked ich nemas na ruke nedavat ich do suflika ale ku oknu alebo niekde kde je svetlo a problem vyrieseny. vyhoda- vymena baterie raz za 10 rokov- mozno
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
puchyyla napsal:
"Hodinkáři" by ze mně asi neměli radost, ale já, když jsem před rokem a půl řešil podobnou otázku co ty, jsem nakonec na doporučení prodejkyně skončil u tohoto http://www.casio-...40td-1aer/. Po docela ...
můžu mít dotaz v pánské sekci????
Existuje něco podobného i v dámském provedení????, docela by mě hlavně zajímalo to rádioseřizování
"Člověče" moc jich teda v dámském provedení není..což mě překvapilo..ale jestli to není tím, že by vám to stejně v dochvilnosti nepomohlo
moranka - o dámské verzi nevím, od casia je to prostě řada wave ceptor, tak to můžeš okouknout. Jinak co vím, tak rádio měly ještě některý Citizeny.
VojtechPolicky - ten solár dá hodně, především proto, že potmě hodinky nejdou.Ručičky se zastaví po určité době bez nabíjení a když zmáčkneš tlačítko nebo je dáš na světlo, tak se doběhnou nebo docouvají. To samotný udržování času moc nežere. Na úplné umření a zapomnění času je musíš zatmit údajně na cca rok při plné kondici akumulátoru a plném nabití. Každopádně při běžném používání tě solár nevypeče. Je to dobře napočítaný a má to solidní výkonovou rezervu.
Taky již delší dobu uvažuji o koupi nějakých hodinek pro sebe. Měl jsem v hledáčku buď něco z řady Citizen Eco drive nebo Seiko Solar. Ale ty Trasery, hmm... No, mám brouka v hlavě... Budu muset zajet do Karlína, abych si je prohlédl "in natura"...
KTM 1190 Adventure R
Tomáš TT - díky, taky jsem zkoušel něco vygůglit, ten strojek neznám, ale základ bude asi ETA7750 s nějakou úpravou pro Tissot, některé firmy to tak dělají. Firem, co vyvíjejí a vyrábějí vlastní strojky (tzv. in-house caliber) není moc a hodinky patří obvykle do vyšší cenové skupiny. Pocta pro Elton Nové Město n.M. je, že do rodiny takových firem patří, i když v cizině ta značka moc neznamená...