Taktéž uvažuji o hliníkových kufrech.Zaujali mě od Alu Milánek.Jen mám otázku,Když nejsou homologované pro provoz a já se s tím někde vyválím nemůže pak být problém?Policajti řeknou není to homologované bla bla a pojišťovna dá od toho ruce pryč.Jsou moje obavy oprávněné?
Dva roky dozadu mě zbořilo auto, nebejt kufrů od milánka tak na levou nohu možná doteď nechodim. policajti uznali vinu toho chlápka, kterej platil pokutu a z jeho pojistky se likvidovala škoda. policajti dali dejchnout a zjistili viníka nehody víc je nezajímalo. a likvidátor od pojišťovny prolejzal motorku docela zevrubně a na nehomologovaný kufry nic neřikal. Toť má zkušenost, u nás v republice.
In pivo veritas!
Taky myslim že je to kravina, pokud nemaj metr na metr a ostrý hrany co je komu do toho kdo to vyrobil, to už by mohli nařizovat i jakou máme mít barvu
tot muj nazor...
Tak selskej rozum mě říká,že nosič by asi homologaci mít měl-je totiž pevnou součásní motorky po přišroubování,stejně jako třeba autozahrádka,kdežto kufr už je jen zavazadlo na něm převážené a tam si myslím je to jedno,pokud nepřesáhne rozměry vozidla v TP. Bagáž na autozahrádce přece taky homologaci nemá a nikoho nezajíma jakej batoh na ní vezete...
Já si taky myslím, že je to putna jestli maj homologaci nebo ne. ty slavný touratech zega taky na sobě nemaj zadnej štítek, ani nosič ho nemá. v případě havárie by mě zajímalo jak bych dokazoval, že kufry a nosiče homologaci maj...
Mě to ze začátku napadlo taky, ale už asi jenom řeším, jestli s i tak těžkou kačenou, naloženejma kuframa a manželkou za mnou to ňák celý udržim v rukách