Geralt napsal:
TombaRider> mrkni na americkou značku Olympia...
Jak je to s nepromokavosti Olympie. Koukal jsem, ze to nema zadnou membranu, ze je uvnitr jen nejaka vetrovka, se kterou muzes delat v kempu paradu...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Geralt napsal:
TombaRider> mrkni na americkou značku Olympia...
Jak je to s nepromokavosti Olympie. Koukal jsem, ze to nema zadnou membranu, ze je uvnitr jen nejaka vetrovka, se kterou muzes delat v kempu paradu...
No podle toho co píšou na webu tak máš tři vrstvy:
1. 500 and 2000D Cordura
2. sportovni, vodě a větru odolná s Thermolitem
3. high visibility pláštěnka, která je uzpůsoběná pro nošení jako uvnitř bundy, tak i přes bundu.. podle vkusu každého soudruha.
Jsem zkouknul a nestačím se divit. Místo rady pomoci zase někdo jen se navážet za každou cenu..chtěl bych s takovýma mít dvojdomek...neporadí a jen prudí...co to je za lidi?? V dětsí ho doma tyrali nebo šikana ve škole že si chladí mindráky??
Jinak mě zajimá kde co je za dobrý prachy a louskám a díky za rady
http://czunici.ra...
Protož mne toto téma zajímá také (řeším naprosto stejný "problé", začetl jsem se od této diskuse. Bohužel je to spousta čtení prakticky k ničemu. Možná naivně bych tu čekal především osobní zkušenosti (jsou tu, ale není jich moc, díky za ně), jako mám tatkové a takové oblečení, jezdím nějaký někde, dourčuji/ nedporučuji, koupil bych si ho znovu.
Teda, od mé poslední agitace se diskuze hodně zlepšila, děkuju všem!
Já myslím že mám především dost hokej pořád v tom co každá vrstva představuje. Většina bund má dvě až tři, že. Tu první, pevnou co má chránit prodi prodření a větru, druhou, asi tu membránu, která utváři vnitřní mikroklima, a nemá promokat (pakliže promokne první) a třetí případně hřející vložka do chladu.je to tak?
Zaujal mě příspěvek od Geralta na tu Olympii. Já abych byl upřímný, ročně najedu průměrně 6-8 tisíc, nejsem lamač rekordů, ale jednu dvě cesty delší vždy podniknem, a prostě i těch pár dní v roce je pak znát když nemáš komfort
Zatím by mi z toho vyšel jako vhodný za úvahu Revit, Olympia, možná Louis? Ten Spark nevypadá špatně, kouknu co najdu. Ono na první pohled vypadá vše top, ale právě kvalita materiálů a zpracování je to, co rozhoduje, proto jsou od vás neocenitelné osobní zkušenosti...
Věřím, že když se v tom vláknu někam doberem, bude to sloužit jako rada i hodně dalším uživatelům.
Miluju bublinky
Nebo jak psal Vjetrník, kombinovat.ale kůli každýmu deštíku zas nepromok člověk nevytahuje, a jezdit v levným igelitu to je v létě děs! (o tom už vím svoje)
Miluju bublinky
Na léto prostě člověk potřebuje, aby to spíš větralo, což levné hadry, kde budou deklarovat vodonepropustnost nebudou...a kolikrát člověk potom jede v dešti? Na kratší výlety člověk za deště vyrážet nebude, raději zůstane doma a na ty delší holt vzít nepromok...
Osobně se raději méně potím než spoléhat, že v tom samém nepromoknu, což se nakonec může ukázat stejně jako liché...
Když vezmu z druhé strany, třeba Rukka AFT, co mám, mi tak vyhovuje, jak větrá, že jsem ji ani nesundaval při prohlídce vykopávek v Maroku a na rozdíl od kluků jsme se nepřevlékal do krátkých kalhot a bylo 30+...pod tím Rukka outlast triko a bylo mi fajn...ale to je o té ceně...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Výsledek bude, že v dešti to nepromokne, vítr neroztrhá nepromok, lepší materiály vydrží a v létě se nebudu potit... Přitom se vejdu do 20 :-)
Upravil HonzaGS-SV dne 13.01.2015 10:13
Poslední dva příspěvky, jež se v podstatě shodují, mi přujdou nejrozumnější, v mé situaci zatím.
Mohl bych se teda ještě zeptat, aby to především dobře větralo, a pokud si vemu něco pod to mi nebyla zima do nějakých 8 stupňů, jaký materiál je a popř systém větrání doporučujete? Koukal sem třeba ta Modeka je odpovídající pro tento účel? i kalhoty od ní? ve srovnání např s revitem?
Na forech bych zadny informace nehledal. Udelej si kolecko po prodejcich. Kazdej na to ma jinej nazor - muj nazor je Companero. Drahy to je ale funguje. Reaguju na to, ze nadpis prispevku je "kvalitni a na cely rok".
Upravil Matteo dne 13.01.2015 10:36
www.matejtresnak.com www.kinorama.cz
V prvé řadě je to o kačkách. Když nasypeš, dá se nějaký univerzál koupit.
Nicméně já se podepisuji pod Vjetrníkovo model. Po X letech jsem se dopracoval k lehké enduro bundě od Kenny za pár kaček. Když padne teplota nebo začne pršet, vytáhnu ze zadní kapsy nepromok, ač jsem byl jeho letitým odpůrcem. Oblečený je za 1 min.
Když tu bundu pak někde v lese trochu trhnu, nebo se opřu o výfuk, tak mě to netrápí.
Máte někdo zkušenost s vyrobcem BUSE (s přehláskou)..? Companero uplně mimo moji cenovku, do nadpisu se těžko specifikuje....i tak děkuju za tip.
Miluju bublinky
Mám Büse Adventure STX bundu i kalhoty od loňského jara a zatím spokojenost. Sedí perfektně, v zimě neprofoukne (jezdil jsem do prosince, kolem 1-2 stupňů C s vložkou a funkčním prádlem OK i bez fleecky), v dešti zatím nepropustilo vodu (ale je pravda, že v opravdovém lijáku jsem oblékl pro jistotu i nemok), při vyjmutí membrány dobré i ve vedru - větrá slušně (velký otvor na zádech, dvě odklápěcí kapsy na prsou, otvory na rukávech a na stehnech). Bohužel u Louise jen v černé barvě, ale na stránkách Büse jsem viděl i světlou a olivovou. Výhoda je zimní vložka, která se dá použít jako mikyna na běžné nošení.
R1200 GSA 30 Jahre
Rockway.. na modelech Adventure a Concept, poslední dva roky používáme zipy YKK -
Jedná se zipy největšího výrobce zipů .. těžko už používat něco lepšího.
Kompletů Rockway se ročně prodá cca 200-300ks a prodej stále roste, což nesvědčí o tom že by byl nějaký obecný problém s kvalitou, neříkám že se nemůže vyskytnout vyjímka. Nebudu hodnotit zdejší negativní příspěvek protože o tom nic nevím, ale z další komunikace jsem si obrázek udělal.
Olympia - výrobky Olympie do Čr dovážíme, jedná se o výrobky dobré kvality, střední třídy z mnoha vychytanými nápady. Ale říci že je Olympia lepší než Revit bych si netroufl.. a to prodáváme oboje, a mohu porovnávat poměrně hodně modelů. To mi přijde stejně nesmyslné jako říci že je Rukka lepší než KLIM nebo obráceně. V prodeji suveréně vede Revit. Obě značky ale mají odlišnou konstrukci oblečení, a každému může vyhovovat něco jiného. Olympie ale ma všechny modely z Cordury, což Revit u nižších modelů ne, ale zase naopak Revit používá jak Goretex tak trilaminaty na svoje Top modely, což Olympia ne.
TombaRider: Modeka má i gatě: stejného názvu a střihu... cenově vychází komplet na 13... plus cca 6 nepromok od PSI a máš super komplet do všech podmínek. Viděl jsem na dovolené, že ani BMW Rallye 3 nevydrží v horších deštěch bez nepromoku (cca za dvojnásobek ceny), a navlíkat si dolní membránu za deště je opruz - ono i nepromok pokud není dobře udělaný...
Teď mám Held Oasis a gatě Held Dakar - nejlepší větrání co jsme kdy viděl (celý rukáv, množství nasávacích odporů na hrudníku, na zádech i ramenou mnoho výdechu vše regulovatelné zipy... bohužel už je starší a mohlo by tam být více Cordury) v případě deště dám nepromok - Ale mám jasno, že příští komplet bude tedy nejspíš modeka... :-)
EDIT:
Jinak k Revitu - nelíbí se mi svrchní materiály (a to i u dražších modelů s GTX)... zrovna u toho SANDu (který beru jako za nižší střední třídu) mi to připadá takové slabší... mohlo by tam být více Cordury...
Upravil HonzaGS-SV dne 13.01.2015 11:06
Kombinovat pod to s čímkoliv typu Craft, Devold, Rukka, Klimatex, Moira....každému dle gusta...
Nepromoky mám již nějaký čas z německého Pola - FLM a nikdy nepromokly.
Zkus se podívat třeba i v TT na oblečení Dane, co sem vozí....
A nebo opravdu "civilní" oblečení typu kevlarové džíny a bunda....v tom najezdím já nejvíce km....a pro příští sezonu uvažuji o nové džínové bundě od 4SR, kterou by měli v dohledné době zařadit do nabídky...
Nebo se mi svého času hodně líbilo toto a nemám to jen proto, že tenkrát neměli mou velikost: http://jofama.cz/... "Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
No já do teď jezdil taky bundu zaran tu jejich nejlepší cestovní, ale mám ji přes 4 roky, a už prostě nefunguje, v létě dle mého nikdy pořádně nevětrala, a to má otvorů milion, ale jak sem neměl srovnání, neřešil sem, to samý kalhoty, i já jezdím kevlarové džíny. Jenže loni jsme po cestě do rakouska tak brutálně zmokly, a druhý den se zas vypařili, že jsem řekl dost, je na čase jít do něčeho co aspoň trochu funguje.
Je fajn, že jsme začali porovnávat vážně zkušenosti a míry konkrétních výrobků. Věřím tedy, že po tom, v čem jezdím teď mi bude vše připadat jako zlato.
Měl sem to pokoupit loni, když jsem ještě neměl ve výlhledu svatbu za 200 tisíc
Miluju bublinky