archibald: podle mě tam tenkrát nedávali X kroužkový ale nějaký levný typ. Fakt nevím. Každopádně na WR mám teď rozety od Supersprox a oni k tomu rovnou doporučují RK..
Podle mě jsou od určité úrovně všechny hodně podobné a jestli je tam i kooperace na výrobě dílů, tak je to jasný.. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak jsem si pánové a dámy objednal řetězovku z www.motoretezy.cz .
dnes mi ji odesílali a zítra by prý měla dorazit. Do Vánoc mají akci - nepočítají poštovné (100Kč).
Musím říct, že mě přístup firmy zatím přijemně překvapil - zboží jsem objednal ve středu minulý týden
a ve čt. mi volal nějaký chlapík od nich, jestli nevadí, že by to odeslali až v pondělí, že je problém s dodávkou.
Dnes mi opět volali - tentokrát příjemná paní, že sada je odeslána a zítra by měla dorazit...
Takže informovanost a přístup na jedničku, doufám, že i zboží bude OK
Jinak celá sada na F650GS - ČZ s X kroužky 2 570 Kč... Myslím, že supr cena
Thomasson napsal:
dnes mi ji odesílali a zítra by prý měla dorazit. Do Vánoc mají akci - nepočítají poštovné (100Kč).
Musím říct, že mě přístup firmy zatím přijemně překvapil - zboží jsem objednal ve středu minulý týden
a ve čt. mi volal nějaký chlapík od nich, jestli nevadí, že by to odeslali až v pondělí, že je problém s dodávkou.
Dnes mi opět volali - tentokrát příjemná paní, že sada je odeslána a zítra by měla dorazit...
No koukal jsem na ty stránky a mají to psaný do roku 2004 Mám 2005ku, tak nevímmusím prvně zjistit, zda je v tom nějaký rozdíl Ale jinak vypadají věrohodně a velmi dobře tak dej vědět, jak jsi dopad budu měnit celou sadu asi až po Elefantech
Thomasson napsal:
No koukal jsem na ty stránky a mají to psaný do roku 2004 Mám 2005ku, tak nevímmusím prvně zjistit, zda je v tom nějaký rozdíl Ale jinak vypadají věrohodně a velmi dobře tak dej vědět, jak jsi dopad budu měnit celou sadu asi až po Elefantech
Je to stejné i na 05 - pokud s výměnou vydržíš do ledna bude na www.retezy.info akce , kdy řetězovky s řetězem 520SDZ ( nejvyšší řada ČZ) budou za cenu jako s řetězem 520 ORH - standardní X kroužek + k řetězovce KettenMax zdarma .
pro Doc: uz vidim jak si doma na koleni u sveho dakara predelam pohon na nahonovou hridel, kterou bych mohl (teoreticky) odcizit v praci. N O N E V Í M !!! Chapej my tam mame retez! ____________________________
Garáž: * BMW F650 GS Dakar '00 * ČZ 175/450 '63
Přátelé,
všimněte si v tomto videu:
http://www.bmwgs.cz/news.php?readmore=266
(test F800GS s Jardou Šímou), že na té mašině taky měli ČZ a chválí ho...
A jak zde bylo řečeno - ČZ se montují do BMW již ve výrobě, už i to je určitá záruka kvality
Už mám doma ČZ s X kroužkama, tak pak doplním osobní zkušenosti
Upravil Thomasson dne 16.12.2008 01:41
Pozor pozor v pražském Razzo http://www.razzo.... mají řetěz RK 520EXW 120článků zlatej nejvyšší řada X-kroužku za neuvěřitelných 2500kč , hnedka vedle je obchod Dk racing a tam zase maj kolečka dohromady za 980kč .Na motorce mám nižší řadu XSO a vydržel 25tisíc KM a furt se nevytahuje,ještě zkusím uměle prodloužit životnost výměnou předního kolečka,na rozetě sedí ještě pěkně.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Kardan , ne to je prdel, taky sem měl Dakara a koupil sem mu D.I.D., teď sem ale spokojenější s tím kardanem a to že hodně.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Nejlepsi zpusob,jak prodlouzit zivotnost retezu na dakaru (za predpokladu, ze mate 47 zubu na rozete a 112 clanku retezu) je koupit dopredu kolecko s 15 zubama. Zlepsi se vyrazne odpich a chovani motorky v nizsich rychlostech. Jedinou dani je pokles maximalni rychlosti o par km/h (asi 8) a mirne zvyseni spotreby kvuli vyssim otackam. Zalezi tedy na tom, v jakych rychlostech se nejcasteji pohybujete. Opotrebeni retezu se vypocitava podle toho, kolik otacek je potreba k tomu, aby stejny clanek nasedl na stejny zub kolecka. 15 zubu vychazi lepe nez standart 16.
Upravil Rhinoceros dne 16.02.2010 20:53
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
to Rhinoceros:To zní zajimavě?Myslíš tím,že čím častěji dosedne stejný článek na stejný zub,tím lépe nebo naopak?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
To Mr GS: cim vice otacek retezu pred dosednutim stejneho clanku na stejny zub kolecka tim lepe - tim mensi opotrebeni. A dalsi trik (ale pekna pakarna) je posunout retez kazdych 1000km o jeden zub dopredu nebo dozadu...
Upravil Rhinoceros dne 16.02.2010 21:20
RHINO>> ja si nemyslim ze se pokazde trefi stejnej clanek na stejny zub. Protoze vzadu mas 47 zubu vpredu 16 a retez ma 112 clanku. Takze je to jednoduche. Za dve otacky zadni rozety je stejny clanek o 18 zubuu vedle a to za kazdou druhou otacku . Na predni rozete se potkava stejny clanek kazdou sedmou otacku takze to mas sedm ruznych clankuu retezu za sedm otacek rozety a to si nemyslim ze by nejak vadilo. To by musel mit retez NAPRIKLAD 100 clankuu zadni rozeta 50 zubuu a predni treba 20. To by pak byl stejny clanek na zadni kazde dve otacky a v predu kazdou patou.
Kdo jinemu jamu kopa sam do ni ....... kuuwa jedu do ni.
To MartasUSA: Bohuzel nemas pravdu ve svych vypoctech. Koukni na prilozeny obrazek. Je to tam jen zjednodusene.
Rhinoceros přiložený následující obrázek:
[97.64Kb]
Rhino>> To je pravda. Retezovy clanek se dotkne na predni 16ti zubove rozete vzdy toho stejneho zubu, ALE je treba k tomu 7x otocenim rozety tudis nez se ten zub docka stejneho clanku tak mezitim se ten zub setka jeste se 6ti jinymi zuby. S tou predni rozetou je to horsi, pravda, protoze kazdy zub se vzdy setkaa s temi stejnymi sedmy clanky. Na to zadni rozeta /47 zubu/ se setka se stejnym clankem kazdych 47 otacek retezu. Zbylich 46 otacek je to zase pokazde jiny zub.
Takze na zaver bych asi chtel rict ze mame asi pravdu oba. Zub se dotkne stejneho clanku, ale nee pri kazde otacce. Nejlepsi moznost podle te tabulky je mit v predu 17zubovou a vzadu 51ti zubovou rozetu a pouzivat 110,112,116 nebo 118ti clankovi retez.
A jeste neco. Myslis ze to ma nejaky vliv na to kdyz posunes retez o jeden clanek? Retez a rozety jsou porad stejne tak nevim proc by melo vadit to ze se stejny zub dotkne za x otacek stejneho clanku. Hezky weekend
Upravil MartasUSA dne 19.02.2010 21:50
Precti si celou problematiku tady: http://faq.f650.c...zesFAQ.htm Dava to docela smysl.
Upravil Rhinoceros dne 20.02.2010 14:52
Jojo neco na tom je, ale ja menim retez a obe rozety kazdych asi 5-6000 mil takze mne to nestoji za to.