jen takovy dotaz. Jak nejlepe zajistit měnu? Rozmenovat v RO €cka na rumunsky, pripadne vybirat z bankomatu nebo se daji nekde v CR sehnat rumunsky za dobry kurz? Dik za radu
Na každé dovolené vybíráme vždy z bankomatu místní měnu. Udělali jsme to tak i v Rumunsku, nebyl s tím problém. A když náhodou dojdou místní a není po ruce bankomat, tak kolikrát brali i eura nebo kartu
tak ještě jeden dotaz. Jak je to s prejezdem Madarska z Kosic. Něco jsem cetl o mytnem ale nikde jsem nenasel zda plati i pro motorky a pokud ano tak na jakých cestách a zda by jste někdo mel typ na idealni trasu Kosice - Satu Mare.
Diky moc
z Košic do Maďarska vjedeš po E71 nebo 68, žádné mýtné tam není a nikde se v HU neplatí. Pouze, pokud použiješ v Maďarsku dálnice, musíš si koupit elektronickou dálniční známku
Kluci, prosím o Váš názor, tip... Dnes jsem se dozvěděl, že musím do konce dubna vybrat starou dovolenou ... Nebyl čas no :-) a jediná možnost připadá na příští týden a protože se mě nechce dovolenou jen tak promarnit tak si říkám, že bych se otočil na transalpinu kterou si pořad dlužím :-) jaký na to mate názor ohledně počasí v dubnu, možného sněhu na cestách apod ... Na některých webcam to nevypadá, že by to jít nemělo :-) ... No a k té vše radosti ještě jízdě na Touranckách ? :-)
BMW R1150 GS Adventure 2002
Davide, nechci malovat čerta na zeď, ale obávám se, že tam bude ještě sníh a i kdyby byla silnice průjezdná, což se může stát, pokud byla mírná zima a bude tam teď teplo, může být zavřený i vrcholový tunel. To by chtělo když tak předem napsat nebo zavolat do chaty Cabana Balea Lac na vrcholu, popř. jsme spali v hotelu Conacul Ursului pod vrcholem z jižní strany, tady najdeš kontakty: http://www.conacu...o/contact/ http://balealac.r...
Upravil Ivan dne 13.04.2016 10:16
Ahoj Ivane, moc dekuji za kontakty :-) kdyz ale poslouchám Vás rozumnější, tak to nechám byt na červen / červenec až bude lepší počasí a člověk si to bude moci vice užit, ted by to bylo jen o mlze, uzavírkách a sněhu a to je zase skoda ...sakra teda... Tak asi dodělám doma všechno co me manželka uz pul roku připomíná
Každopádně ještě jednou dekuji za info a za kontakt - bude se hodit později :-)
BMW R1150 GS Adventure 2002
toli napsal:
67C -transalpina ze severu. a 7C transfagarašan z jihu.
jel jsem to jak píšeš, ale souhlasím s dalšími nározy, že je to v podstatě jedno, jsou to krásná místa a tím pádem je asi jedno, jak se to jede.. podle mě je podstatnější kdy tam jedeš.. byli jsme tam loni v srpnu, Transfagarasan nám neprozřetelně vyšel na neděli (těžko říct, zda byl nějaký svátek, nebo je tam ten stav v neděli normální) a to byl docela masakr.. kolony několika set aut z jedné i druhé strany, téměř nemožné u tunelu zaparkovat i s motorkou..