3X já tě pochopil, ale myslím že před námi někdo mluvil o 3 veteránech a řekl bych že myslel ještě východněji než myslí rick. Ale o to vlastně vůbec nejde.
..no podľa všetkého ide "len" o lokálny prúser , keď do Kumanova vtrhlo niekoľko pošukov z Kosova. Uvidíme čo sa bude diať o mesiac. Každopádne hľadám alternat. pre túto časť cesty.
Glock-plastik fantastik :-)
První co bylo, tak hned na hranicích s Makedonií hodinová rozprava o tom, že u nich neplatí zelená karta a že si mám i jen kvůli průjezdu zemí zaplatit pojištění extra, pak problém s kamerou na helmě, sebrali mi pas a doklady od motorky, chodil jsem tam z jednoho kanclu do druhého. Cca po hodině mne konečně vpustili do země (aby mne pak na Kosovsko-Srbských nechtěli zase skoro vpustit do Srbska), pak všude v Kosovu auta s vlajkama, ne moc přátelsky se tvářící posádky těch aut, atd. Třeba jsem tam byl jen ve špatnou dobu, co já vím, ale celkem rád jsem potkával jízdní hlídky KFOR...
KTM 1190 Adventure R
Tak to já mám opačnou zkušenost, ale my jsme vjížděli z Albánie, pojištění je jasný, že se musí zaplatit s kamerou jsem měl opačnou zkušenost, celník byl taky motorkář, tak jsem mu musel dát asi čtvrt hodinovou přednášku, jak co funguje, pak nás poučil, že nás nepustí z Kosova do Srbska (na to jsme nedali) a frčeli jsme dál. V Kosovu na čerpačce při tankování nám koupili místní borci kafe a nějakou sušenku a povídali jak se tam žije.
Jak říkám, třeba jsem měl jen smůlu a natrefil na zrovna naštvané celníky. Bylo nás tam víc, já, nějací Poláci, Němci... Všechny nás tam dusili. Ale nechci tím říci, že tam jsou všichni takoví, nebo že je to špatná země. Jen z těch co jsem po cestě projel jsem tady neměl zkrátka dobrý pocit...
KTM 1190 Adventure R
Geralt napsal:
První co bylo, tak hned na hranicích s Makedonií hodinová rozprava o tom, že u nich neplatí zelená karta a že si mám i jen kvůli průjezdu zemí zaplatit pojištění extra, pak problém s kamerou na helmě, sebrali mi pas a doklady od motorky, chodil jsem tam z jednoho kanclu do druhého. Cca po hodině mne konečně vpustili do země (aby mne pak na Kosovsko-Srbských nechtěli zase skoro vpustit do Srbska), pak všude v Kosovu auta s vlajkama, ne moc přátelsky se tvářící posádky těch aut, atd. Třeba jsem tam byl jen ve špatnou dobu, co já vím, ale celkem rád jsem potkával jízdní hlídky KFOR...
A nejseš trochu tragéd?
za 1. když máš na hranicích na bedně kameru,tak čemu se divíš? To ví snad každej,že celnice se nesmí fotit a natáčet.
za 2. že v Kosovu neplatí naše pojištění,ti řekne taky každej...stačilo se zeptat.Myslím,že kdybys byl informovanej,tak ti to tam nikdo nemusí hodinu vysvětlovat Mě to vždycky stačilo říct jednoduchou větou
za 3. "ne moc přátelsky se tvářící posádky aut s vlajkama" ? Myslím,že tobě v tu chvíli nepřišlo přátelský nic,když to tak čtu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr.GS> nevím, jestli má smysl na Tebe reagovat...
Ty jsi fakt notorický flamer...
Za prvé jsem neměl žádný zásadní problém, jen jsem psal, že to v Kosovu nebylo nic extra, na co bych často vzpomínal. V podstatě o nic nešlo, jen že chtěli zaplatit pojištění jako za auto - první požadavek byl 35 Eur za to, že jejich zemí projedu zhruba za pět hodin. Pak jsme se dostali na tuším 15 Eur za motorku. Druhá věc byla, že mne to poslali vyřídit na druhou stranu celnice a když jsem si vystál půl hodiny frontu, odmítli mi pojištění udělat bez pasu, který však měli celníci na druhé straně celnice, takže jsem tam absolvoval cestu zpět abych se dozvěděl, že mi pas vydat nechtějí. Zkrátka levá ruka tam nevěděla, co dělá pravá... Takže tak. A bohužel jsem chytil dost velkou dopravní špičku na několik kilometrů dlouhé rozestavěné silnici a že by auta pustili motorku to se mi bohužel nestalo. Jen občas z auta na mne pořvávali nějací Albánci, všude ovlajkováno, vypadalo to jako při nějakém povstání, či co... V každém druhém městě hlídka KFOR a tak. Jak říkám, žádný problém, ale necítil jsem se tam úplně v pohodě a ani jsem bohužel nenarazil na nic zajímavého.
Upravil Geralt dne 11.05.2015 19:00
KTM 1190 Adventure R
Možná měli zrovna nějaký den nezávislosti, co já vím... Jen vím, že v Makedonii i Srbsku mi přišli lidé víc v pohodě...
A kamera byla samozřejmě vypnutá, jen jsem ji nestihl sundat.
Ale nic, už mlčím, Tobě nemá cenu nic vysvětlovat. Jak říkala Forrestova maminka...
Upravil Geralt dne 11.05.2015 19:00
KTM 1190 Adventure R
to,že ti napíšu fakta,ze mě nedělá flamera,tak už se vzmuž
ale to že tady strašíš malý děti z tebe dělá spamera Tady je totiž vlákno o albánských cestách a ne o tvých nočních můrách na cestách bez maminky...Forreste
Geralt napsal:
Tam jsem vloni byl... :-(
Smutné, že se to mele už zase i tady poblíž nás. Abychom měli vůbec kam jezdit...
Geralt napsal:
Pravdou je, že jsem se minulý rok při průjezdu Kosovem necítil moc dobře, z mnoha důvodů...
a ještě ses bál v Turecku...to byla taky trága
...kde že ses to vlastně nebál? ...doma za pecí ti bude nejlíp
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
to,že ti napíšu fakta,ze mě nedělá flamera,tak už se vzmuž
ale to že tady strašíš malý děti z tebe dělá spamera Tady je totiž vlákno o albánských cestách a ne o tvých nočních můrách na cestách bez maminky...Forreste
Geralt napsal:
Tam jsem vloni byl... :-(
Smutné, že se to mele už zase i tady poblíž nás. Abychom měli vůbec kam jezdit...
Geralt napsal:
Pravdou je, že jsem se minulý rok při průjezdu Kosovem necítil moc dobře, z mnoha důvodů...
a ještě ses bál v Turecku...to byla taky trága
...kde že ses to vlastně nebál? ...doma za pecí ti bude nejlíp
Nechápu...
Ale víš co? Můžeš se za toho svého pindíka tahat jak chceš, větší stejně nebude...
KTM 1190 Adventure R
glock7 napsal:
..no podľa všetkého ide "len" o lokálny prúser , keď do Kumanova vtrhlo niekoľko pošukov z Kosova. Uvidíme čo sa bude diať o mesiac. Každopádne hľadám alternat. pre túto časť cesty.