Sháněli jsme Transita chladírenského. Jeden známý koupil na Slovensku 3 nové, odřeknuté jednou zkrachovalou bagetérií. U nás by vyšel po všech vyjednáváních a slevách na 814.000,- Kč. On nám jej dovezl za 670.000Kč. V tu chvíli mi bylo čumafuk, i kdyby na tom 200tis vydělal!! Prostě byla dobrá nabídka, dobré zboží, tak proč bychom se zalamovali kravinami jako je jeho marže.
Roman Jakub napsal:
Ještě bych dokázal pochopit, kdyby jsi Bobovi zavolal s tím, že sis vyhlídl tuhle a tuhle motorku. Za kolik ti jí doveze. Ale tohle ...
Tohle ne.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Ja si myslim,ze nikomu tady z fora nemusi psat aby mu motorku dovez,protoze vzhledem k tomu jak se tady projevil,tak do toho nikdo nepujde. Nechapu reseni na foru. Kdyz se chci zeptat za kolik mi neco doveze tak se zeptam toho dotycnyho a nedelam si ostudu na foru.
Vám tady všem něco PŘIPADÁ, něco si o tom MYSLÍTE, ale psali už 2 lidi že to takhle zařizujou, a jeden že se u něj vlezu v pohodě do marže 15000,- jak jsem na začátku psal; tak tady přestaňte psát něco o ostudě a nedělejte si tu promenádu lidí, kteří samí ví kulový.
Za to že nemám kačky, protože jsem student, se nestydím a pokud jde o BMW, tak to si nepořizuju proto, aby byl king který chce ukazovat, že na to "má" - jako někteří zde, jak vidím - ale proto že se mi líbí a v garáži mám vše potřebné k servisování. Tak tady přestaňte dělat namyšlené trapáky, bo krom svojeho BMW máte beztak holé prdele.
Upravil JurassBm dne 22.03.2015 22:34
JurassBm napsal:
......Za to že nemám kačky, protože jsem student, se nestydím a pokud jde o BMW, tak to si nepořizuju proto, aby byl king který chce ukazovat, že na to "má" - jako někteří zde, jak vidím - ale proto že se mi líbí a v garáži mám vše potřebné k servisování. Tak tady přestaňte dělat namyšlené trapáky, bo krom svojeho BMW máte beztak holé prdele.
...tak teď jsi tomu dal korunu....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ničemu jsem korunu nedal, normálně jsem se zeptal, kolik si účtujou dovozci pro sebe, korunu jste tu tomu dali až vy. Resp. někteří jedinci.
Upravil JurassBm dne 22.03.2015 22:47
Hochu, tady se musis ptat nebo rikat sve nazory opatrne! Je to spoustu ostrovtipnych, vzdelanych a moudrych lidi, kteri Ti to daji sezrat, at v podstate napises cokoli. Bud splachovaci a na kecy se vyprdni! Hlavne, ze ses dostal k informacim, ktere si potreboval...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Roman Jakub napsal:
Ještě bych dokázal pochopit, kdyby jsi Bobovi zavolal s tím, že sis vyhlídl tuhle a tuhle motorku. Za kolik ti jí doveze. Ale tohle ...
Tohle ne.
No já myslím, že bude lepší, když mu po článcích a názorech výše uvedeného zájemce volat nebude, už by Bob nemusel zůstat tím slušným klukem a někam by ho rychle odkázal
Mimo jiné, koupit ojetou motorku je vždy velká sázka do loterie, mám s tím zkušenost takovou, že poznat při koupi motorky stávající stav není vůbec jednoduché, já můžu vždy říci že jsem dopadl dobře tak po nájezdu cca 1tkm a prvním servisu doma. Dovozce spíše obdivuji, ono dobře vybrat je většinou problém.
Upravil bmwivo dne 23.03.2015 09:43
Ivoš.
To je zase nářez
Hele, nevšimli jste si náhodou, že už je tady JARO?
Svítí slunko, plavte jezdit plavajzníci
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
[quote]JurassBm napsal:
Zdravím, chtěl bych si co nevidět pořídit R 1100 GS, koukám na mobile.de, umím anglicky, Němci taky většinou jo... ale přecejen kdyby byl někdo (Bob?), kdo papírování atd. zařídí za mě a navíc tyhle motorky zná, takže může provést osobní kontrolu, byl bych rači.
Nicméně nelíbilo by se mi, kdyby někdo na mobile.de sebral moto za 80000,- , uviděl že je v super stavu a mi ho pak prodal za 130000,-
Moje představa je tak max 15000,- pro dovozce; jinak bych si to fakt zařídil raději sám. Nejvíc by mi vyhovovalo, kdyby jasně uvedli, za kolik ji koupili a kolik si účtují pro sebe.
Má v tom někdo přehled?
----------------------------------------------
Asi je normální a uplně OK první část otázky - jestliže si vybere někdo moto, domluví se z majitelem sám anglicky ....., a chce defacto transport a hození na papíry za například 15 koliků, tak je to o poptávce a nabídce, možná dovozce nemá co dělat v danou chvíli a vezme aspoň nějaký byznys nebo spojí s jiným ... Cena je otázkou dohody, jina bude z Pasova - jiná z Kolína :-), auto něco žere :-) , řidič taky :-) + čas .....
A druhá část otázky je prostě do diskuze, od toho tu je, at mají "mistři" možnost se ukázat :-) hehe
1) Příjde ti normální dohoda, že ti někdo za známou částku přiveze vybraný bajk.
2) Bajk, který si vybereš, může být ve špatném stavu, což ale nechceš.
-------------------------
Z toho plyne, že je výhodný dovozce, který nepřiveze jeden konkrétní bajk, ale jeho PRÁCE spočívá v tom, že vybírá bajky v adekvátních stavech dle své aktuální poptávky. (samozřejmě třeba za zvýšenou marži, protože může být nucen navštívit více inzerentů)
Jenže zde už tobě a tvým inteligentním a moudrým kolegům příjde NEMYSLITELNÝ bod 1., totiž že si bude dovozce účtovat dohodnutou marži, protože je to jeho věc. Takže jste od začátku ve sporu se svou vlastní logikou.
A nezmiňujte pořád Boba, protože o něm z mé strany nepadlo ani slovo.
Upravil JurassBm dne 23.03.2015 10:51
Jakou má na nich marži kdo? Protože u koncového prodejce si to snadno zjistím s porovnáním s jinými a to co prodávají je vždyu totožné - nová motorka s dvouletou zárukou - jeden nebude prodávat šunt a druhý ne. U výrobce mě marže stejně tak nezajímá, neboť i zde panuje slušná konkurence - bude tak nízká jak jen může pro tu společnmost být.
Z toho celého na mě dýchlo je to, že by jsi veškerou odpovědnost a práci přenechal dovozci a to vše za minimální marži, ale jen v případě že by ti přivezl pěknej bajk a ty by jsi to celé kontroloval z tepla obýváku. O záloze předem by jsi nechtěl ani slyšet, protože to tady je samej podvodník.....
Tak já si myslím, že časem se někdo najde...
Neříkám že je nízká, říkám tak nízká, jak může pro tu společnost být - což může být klidně +100% výrobních nákladů. Je jasné že bude u výrobku využívat stavu novinky, ale to je věc známá a předvídatelná.
JurassBm napsal:
Ničemu jsem korunu nedal, normálně jsem se zeptal, kolik si účtujou dovozci pro sebe, korunu jste tu tomu dali až vy. Resp. někteří jedinci.
Ano, normálně ses zeptal a bylo Ti normálně odpovězeno, většina se shodla, že je marže nezajímá a že jim nevadí, když poptají motorku za 150-200 tisíc, jestli ji dovozce koupí za 120. A s tím souhlasím i já. Na to, že máš tady 13 příspěvků bys to tak měl brát a ne místní urážet a zmiňovat jejich "holé prdele".
Ale k věci - myslím, že seženeš někoho, kdo TEBOU vyhlédnutou motorku doveze s provizí 15 tisíc. Bude to provize za dovoz, popř. zařízení dokumentů a nebude asi řešit stav a garanci čehokoliv. Pokud bys chtěl, aby ještě na místě posoudil, jestli je motorka OK, pak bys měl myslím počítat s tím, že bude chtít peníze předem a když zjistí, že stav není tak skvělý a pojede domů, budeš muset i tak zaplatit větší část dohodnuté provize jako úhradu jeho nákladů a "mzdy".
Pokud někdo předem přistoupí na zadání, že SÁM NAJDE dobrou motorku, doveze ji na sebe, vyřídí vše potřebné a prodá Ti ji s provizí 15 tisíc, je to podle mne krátkozraký blázen. A já jako zákazník bych to ani nechtěl, protože taková provize je kudlou na krku, která způsobí, že dovozce koupí první motorku, která bude vypadat slušně a pojede se na ni podívat. Když zjistí, že je stav horší než jak bylo prezentováno, nepojede domů, popř. jinam, protože by se už nevešel do nákladů. Ale je to složitější a obecně se asi prodávají i motorky, kde je výsledná marže dovozce i nižší.
Ono podnikání v oboru dovozu má svá specifika, dovozce má v zahraničí kontakty, které by měly vyloučit že pojede pro něco v horším stavu než myslel a mnozí vozí naráz víc motorek kvůli nákladům. Kdo kontakty nemá a vyhledává na mobile.de, riskuje, že projezdí spoustu kilometrů zbytečně a tyhle náklady musí rozpustit v motorkách, které nakonec koupí. Podle mne takový způsob dovozu nemá velkou šanci na úspěch. A těch věcí je víc, např. garance, kterou v určité míře každý spolehlivý dovozce poskytuje (resp. ze zákona musí), mj. platí daně atd. a to všechno má vliv na cenu, resp. marži.
Takže doporučuji, buď si motorku najít a dovézt sám a nebo využít služeb spolehlivého dovozce s dobrými referencemi, říct mu jakou máš představu o ceně a stavu a dál se nepídit po jeho marži. A především si nepleťmě MARŽI a ZISK. Marže je rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou, zisk z toho je až po odečtení VŠECH, i sebemenších nákladů, jejichž část ani nesouvisí s Tvou motorkou, ale jde o rozpuštění dalších režií a níkladů, samozřejmě mzdu, potenciální náklady spojené se zárukou atd., každá minuta, kterou Ti dovozce věnuje, obsahuje náklady.