Aby nedocházelo ke spekulacín na položkách, které nejsou v kontextu uzavřeného sporu nikterak relevantní, zde kopie zápisu z faktury, podle mého chápaní jde v případě oleje ( stejně tak jako v ostatních případech ) o jednotkovou cenu za díl, nebo v tomto případě celou náplň, jak ta náplň je velká z faktury neplyne, pokud je ( má být podle bmwgsa ) náplň 4litry, pak se jedná o fakturaci 4 litrů.
Označení položky Množství Jedn. cena Celkem
[Olej motor 10W40] 1,00 790,00 kč 790,00 kč
ganmiki napsal:
Aby nedocházelo ke spekulacín na položkách, které nejsou v kontextu uzavřeného sporu nikterak relevantní, zde kopie zápisu z faktury, podle mého chápaní jde v případě oleje ( stejně tak jako v ostatních případech ) o jednotkovou cenu za díl, nebo v tomto případě celou náplň, jak ta náplň je velká z faktury neplyne, pokud je ( má být podle bmwgsa ) náplň 4litry, pak se jedná o fakturaci 4 litrů.
Označení položky Množství Jedn. cena Celkem
[Olej motor 10W40] 1,00 790,00 kč 790,00 kč
Ono by se dost vyjasnilo, kdyby sem "někdo" (hned na začátku) vložil finální fakturu, kde je těch cca 70 tis. Kč za materiál. Pokud vím, Rosťa používá SW, který nefunguje na 100%, proto vše rozepsal bez chyb a nepřesností do faktury.
PS: Cena oleje je samozřejmě za 4 litry.
Forum mi nebere obrázky, nebo je neumím vložit, nicméně to co je zde je pouze CTRL+C a CTRL+V z faktury v .pdf, čili žádnou detailní fakturu jsem nedostal, ale jak píšeš, je to již zcela jedno.
Upravil ganmiki dne 31.01.2024 13:23
DAGR napsal:
Ona ta hodinová sazba není tak jednoduchá, mám ji třeba na webu, pro spoustu lidi jsem na první pohled drahý. Ale jedu víceméně podle BMW norem např. repas koncového převodu je nějakých 30 aw tj cca 2,5hodiny tzn u mě je to například u 1200 vzduchucca 3200 bez DPH za práci. To zhruba trvá a to taky účtuji
2 a půl hodiny? Takže ti přijede motorka, majitel chce udělat koncak a za 2:30 máš hotovo a majitel může odjet...
Kolem 3 hodin se to nechá stihnout. Pár repasů na počkání jsem dělal.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Obdivuji tě, že jsi to sepsal a za druhé, že jsi si to nechal líbit.
Nechápu jak tady někteří kamarádi Stezky obhajují neobhajitelné. Prostě to je vyjebávka. Když vím, že zákazník chce servis za 70k a pak mu vyfakturuji o 50k více a poté držím moto jako rukojmí.
To by mě fakt zajímalo, za kolik by to dle faktury udělali známí fachmani jako Tonda nebo servisák. Na druhou stranu primární problém není samotná cena, tu si opravdu může každý určit jak chce, problém je, že jsi nedostal možnost se svobodně rozhodnout, zda o tu službu za danou cenu stojíš či nikoliv.
Osobně bych byl tak nasraný, že by se tam Stezkovi točili bezpečáci, hasiči, hygiena a jiné instituce. Pokud je tak bezvadný mechanik, že si účtuje 1,5k za hodinu, tak má jistě všechno v pořádku....
Každopádně díky za sdílení, každý si z toho můžeme vzít poučení. I když moc nevím, co jsi mohl udělat jinak a jak jsi tomu mohl předejít... A celý život si držet mindset, že mě chce každý o**** také není moc zdravé.
prosteoff napsal:
Osobně bych byl tak nasraný, že by se tam Stezkovi točili bezpečáci, hasiči, hygiena a jiné instituce. Pokud je tak bezvadný mechanik, že si účtuje 1,5k za hodinu, tak má jistě všechno v pořádku.....
...a když se člověk podívá na sídlo firmy, porovná si katastr s ortofotem, jistě by rád řešil černé stavby i stavební úřad
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
prosteoff napsal:
Osobně bych byl tak nasraný, že by se tam Stezkovi točili bezpečáci, hasiči, hygiena a jiné instituce. Pokud je tak bezvadný mechanik, že si účtuje 1,5k za hodinu, tak má jistě všechno v pořádku.....
...a když se člověk podívá na sídlo firmy, porovná si katastr s ortofotem, jistě by rád řešil černé stavby i stavební úřad
Ale no tak, chlapci, kdož si bez viny, hoď si kamenem. Do katastrů a dále bych vůbec nikde nešťoural. Ono by se to mohlo vymstít.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
DAGR napsal:
Ona ta hodinová sazba není tak jednoduchá, mám ji třeba na webu, pro spoustu lidi jsem na první pohled drahý. Ale jedu víceméně podle BMW norem např. repas koncového převodu je nějakých 30 aw tj cca 2,5hodiny tzn u mě je to například u 1200 vzduchucca 3200 bez DPH za práci. To zhruba trvá a to taky účtuji. No jo jenže mám origo přípravky, platím si podporu BMW motorrad atd.
jenomze Ty mas:
- peknej, prehlednej web vcetne kontaktu
- pekny logo
- historii na tady na foru
IMHO hodinovka odpovida.
Upravil hicks dne 01.02.2024 09:39
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Medik napsal:
Ale no tak, chlapci, kdož si bez viny, hoď si kamenem. Do katastrů a dále bych vůbec nikde nešťoural. Ono by se to mohlo vymstít.
jj.. reakce by mela byt proporcionalni akci.
Ja asi chapu, jak se ten bmw kutil dostal do takove situace... vzal na servis obtiznej pripad.. chtel to udelat poradne atd.
Tohle se fakt stane.
Co ale uz moc pochopit nejde, ze nauctoval zakaznikovi, navic zrejme s otresnou komunikaci, tolik za praci.
Kdyz proste neco zmatlam, jde to za mnou. On to (vychazim z dostupnych info) zmatlal... PLUS.. prehodil vse, nebo skoro vse, na zakaznika. Ktery se navic zjevne uplne v penezich netopi.
To je humus.. a Jezek by se ho fakt nemel zastavat. Maze ciziho Mr. Hankeyho po sobe a i potazmo nas ostatnich.
Jeden ze smyslu existence fora je myslim prave to, ze se proti podobnym excesum hromadne postavime a tihle ruzni koumaci si tolik nedovoli. Zaroven trochu definujeme.. co je a co neni prijatelne.
Rika se tomu kultura a civilizovanost.
Tj. za mne -- zapomente, ze si na tohle budeme zvykat.
Co bych ted ocekaval: at vrati cca 30-40k zakaznikovi. I tak to bude pres rozpocet a nebude na nule. Urcite na dilech take neco mel.
Upravil hicks dne 01.02.2024 09:49
17 cm
Prosím už to nechte být, už v recenzi jsem psal, že věc je uzavřená a to způsobem, který vylučuje nějaké další vzájemné řešení a už vůbec ne nějaké finanční, p.Stezka mi nemá co vracet, žádné peníze jsem mu neplatil, motocykl již nevlastním, dluh přešel na nového majitele GS, který ho má uhradit.
Zkušenost jsem napsal pouze z důvodu, že jsem to veřejně zmínil ve vlákně, kde jsem se ptal na reálnost ceny opravy koncáku a prostě držím slovo a popsal jsem tedy svůj příběh.
Neoddiskutovatelným faktem je, že já jsem ten, kdo si to měl ohlídat přes oficiální dokumentaci jako je zakázkový list atd. a ne dát pouze na ústní a telefonické domluvy ( myšleno před provedením opravy a pomíjím ručně psaný papír s tím co chci udělat, který jsem předal ).
Asi bych to uzavřel, ne? Hlavně ať jsme všichni zdraví
Upravil ganmiki dne 01.02.2024 10:05
ganmiki napsal:
Prosím už to nechte být, už v recenzi jsem psal, že věc je uzavřená a to způsobem, který vylučuje nějaké další vzájemné řešení a už vůbec ne nějaké finanční, p.Stezka mi nemá co vracet, žádné peníze jsem mu neplatil, motocykl již nevlastním, dluh přešel na nového majitele GS, který ho má uhradit.
Prisel jsi na forum, ale diskutovali tam lidi? Zase nemuzes vykopnout a pak s jekotem utect.
Ja tedy nevidim zadne uspesne ani kompromisni reseni.
At tedy. Mr. Kutil vrati 30-40k novemu majitely motorky. Vsichni uvidime, ze ma dobrou vuli a umi se v nem hnout svedomi.
[quote]
Asi bych to uzavřel, ne? Hlavně ať jsme všichni zdraví
Co chces furt uzavirat? Ja pripad opravdu nevidim jako vhodne uzavreny. Ja vidim 30 litru u nevhodneho majitele a vsechny nas...ne.
To neni win-win, ale lose-lose reseni.
17 cm
I to ale někdy život přináší ne? Ze všeho se dá vzít ponaučení do budoucna Navíc jde jenom o peníze a to o peníze, které byly mnou vydělány a utraceny vloni, budoucnost nijak nezatížena a co bylo vloni po tom už neštěkne ani pes ( vtip ), mě se nestane nic horšího, než, že vezmu těch 50 tis co jsem měl na opravu, k tomu dám 26 co jsem dostal "odstupné", prodám za bůra kufry a do jara ušetřím těch 20/30 a udělám si radost něčím jiným, svět se nezhroutí.
A co se týče vztahu nového majitele GS a p.Stezky pak je pouze meni těmito kamarády, kolik reálně bude oprava účtována a mě do toho již nic není.
Tak se na mě nezlob.
ganmiki napsal:
I to ale někdy život přináší ne? Ze všeho se dá vzít ponaučení do budoucna Navíc jde jenom o peníze a to o peníze, které byly mnou vydělány a utraceny vloni, budoucnost nijak nezatížena a co bylo vloni po tom už neštěkne ani pes ( vtip ), mě se nestane nic horšího, než, že vezmu těch 50 tis co jsem měl na opravu, k tomu dám 26 co jsem dostal "odstupné", prodám za bůra kufry a do jara ušetřím těch 20/30 a udělám si radost něčím jiným, svět se nezhroutí.
A co se týče vztahu nového majitele GS a p.Stezky pak je pouze meni těmito kamarády, kolik reálně bude oprava účtována a mě do toho již nic není.
Tak se na mě nezlob.
a ten princip toho konečného vyrovnání je teda jaký? někde jsem to přehlédl nebo to tady nebylo zmíněno?
TAKE IT EASY
takže jsi novému majiteli (kamarádu pana Stezky) prodal svoji motorku za peníze které jsi za ní dal - proto jsi vlastně spokojený byť jsi bez motorky....?
TAKE IT EASY
Ne, nejsem spokojený, stálo mě to jak píšu loni vydělané peníze ale v danou chvíli to nešlo řešit jinak než tím, že se na vykašlu a hodím to za hlavu ( což jsem udělal ), nebo že půjdu do občansko právního sporu, vybral jsem si pro mě vzhledem k rodinné situaci to pro mě méně "bolestivé" řešení a vzal si z toho ponaučení, v životě jsou důležitější věci, než motorky.
Hoši přestaňte na autora tlačit, vzhledem k rodinné situaci chápu, že se člověk soustředí na jiné a důležitější věci než je motorka.
Ganmiki to sem sepsal a již na začátku avizoval, že je to pro něj ukončené. Poskytl tím fóru skvělou zpětnou vazbu. Celá řada lidí, by se tím ani "nepochlubila" a svůj příběh nesdílela, protože jak vidíte, jsou pak akorát napadáni, že to bylo jinak nebo naopak proč se nebrání...
Rostislav Stezka má víc štěstí než rozumu, že takto nepodvedl někoho, kdo má buňky na dlouhé spory a nic mu tím nedarovat.
prosteoff napsal:
...a víš, co je na tom všem nevtipnější ( nebo taky nejabsurnější ) ???
Že když si najdeš předmět podnikání pana Stezky, tak je tam:
OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, KROMĚ MOTOCYKLŮ
To mi přijde dost dobrý....
Upravil Vjetrnik dne 01.02.2024 14:26
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."