muj denne pouzivanej fenix:
hicks přiložený následující obrázek:
[167.95Kb]
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
mmch mam takovou olivovou Limited edition.. zkusim vyblejsknout.
Nesbírám, ale téhle se nedalo za tu cenu odolat. Navíc ji chci mít stále na zbrani, když se v noci něco šustne, nechci šmátrat na poličce po svítilně, po imbusu a montovat ji. Je fakt, že 4 další Fenixy používáme často. Kapesní RC09 mám stále na opasku a skoro denně si na něco posvítím. PD35 TAC je doma na polici a denně s ní venčíme psa. "Lucernu" CL20 vozíme v Důře a na každé akci ji máme přicvaklou zvenku na autě pod markýzou. A čelovka HL50 je taky hodně používaná, jak doma, tak na motorce nebo v autě, třeba letos jsme byli týden v Alpách, denně pod stanem, na podzim v Rumunsku, i na cestách autem se chodí večer venku a čelovka se hodí. Nemám pocit, že bych některou flákal.
Týjo, limitka od Fenixe?
jj.. pred lety se mi ji podarilo ukoristit. Ted ji ma mama a sviti jim do chřtánu pacientum )
17 cm
Ja mam uz asi 10 let L1T a stale maka bez problemu. Akorat pouzdro uz je vytahany, protoze ji nosim denne.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ještě doplním ke srovnání svítivostí PD35 a PD32 - jak jsem psal, PD32 má na 900 lm dosvit 240 metrů, zatímco PD35 TAC 200 metrů, je to díky menší parabole. Což je prima, protože menší svítivost (byť větší dosvit) se projevuje i ve výdrži - PD35 vydrží na 1000 lm 1,2 hod., zatímco PD32 na 900 lm, kdy dosvítí dál, 1,9 hod. Na takovou průměrnou svítivost 500 lm vydrží PD35 2,9 hod., zatímco na srovnatelných (resp. opět možná s delším dosvitem) 400 lm vydrží PD32 celé 4 hodiny. Podotýkám, že obě používají shodný akumulátor, který bohužel není v ceně.
PD32 se mi tedy jeví jako lepší varianta - menší, lehčí, dosvítí dál a vydrží déle. Středový, nejjasnější kruh je o něco menší, ale jasnější a případného protivníka dokáže lépe oslepit, zvlášť v režimu stroboskopu, který má i PD35. Komu tedy nevadí tento menší středový kruh (ale nebojte, i světla po stranách je dost), ať volí PD32, která je navíc levnější. Vlastně je tu ještě jeden rozdíl - PD35 má tzv. taktický režim, který ale volitelně zahrnuje 3 režimy, které jsou i v NEtaktickém režimu, v tom taktickém je ale jejich přepínání rychlejší - stroboskop, 1000 lm a 60 lm. Bezpečnostní složky to možná ocení, pro mne je to zbytečné. Naopak PD32 má už dříve popsaný SOS režim a to se může cestovatelům v nouzi hodit.
Služebně již několik let používáme FLZA 50 za 1/3 cenu než konkurence a bez problémů. Ještě mám v šuplíku LED lenser, ale nějak jsem už zapomněl kde.
Upravil joe dne 21.11.2016 12:11
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Já jsem si v roce 2011 koupil svítilnu Lumintop ED20, svítí skvěle (Asi jako PD35 na 4 režim). Bohužel není blbu vzdorná a když akce přešla na "Punk"... Tak dokázala vycucnout baterku tak, že nešla vzkřísit. Je to 3 roky co mam PD35 a jsem maximálně spokojený. Mohu jen doporučit. Teda doporučit novější modely jako je PD35 TAC, PD32, UC 35 a jiné). Nakazil jsem kamarády a zatím si nikdo nestěžoval.
V Praze je krám, kde mají všechny a můžete si tam svítit kterou budete chtít. Třeba Řadou TK ale to už je na svářečské brýle :-D
-ale nedoporučuji nabíječku, Ultra Fire WF 139. Třeba baterie Fenix 3200 a 3400 jsou o chlup delší a jdu špatně vkládat a vyndávat...
Doplnili jsme flotilu Fenixů o druhou lucernu, CL25R. Ta první je skvělá, když je přichycená magnetem na karoserii, tahle má magnet taky, ale víc jí to sluší zavěšené, popř. položené na stolku. A nebo - pozor vychytávka - našroubované na klasickém fotostativu, ať velkém, nebo malinkém. Svítilna má 4 intenzity bílého světla, na ten nejmenším (večerní intimčo u vínečka) vydrží cca 600 hodin a to na 2300 mAh akumulátor, přičemž jsou i s větší kapacitou. Dále je k dispozici červené světlo souvislé nebo blikací, to má naše první lucerna taky. Co je nové, je nabíjení akumulátoru (1x 18650 nebo 2x RCR123A) přímo ve svítilně pomocí klasickéhu Micro USB kabelu. A super je, že svítilnu je možno za provozu napájet i powerbankou, nebo třeba i nabíječkou Fenix na akumulátory 18650, která je mrňavá a funguje i jako powerbanka.
Lucerna je voděodolná a co je bezva, i malá, výška je 10 cm. Zatím jsme ji v praxxi nezkoušeli, takže víc někdy příště:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
hlasim novej ulovek...mala potvora mi znicila PD32EU... NENASEL jsem aktualni dustojnou nahradu se sirokym kuzelem svetla, kterou bych povazoval za vyrazne lepsi.. tak jsem koupil TK47UE s tim, ze kapesni pak dokúpim.
Ma to POZVOLNY utlum pouze v zavislosti na teplote.. tj. neprepina to z 3200lm po par minutach dolu.. jde to pozvolna.. 5% svitivosti co 30 vterin... a jak se to ochladi, tak zase zpet.
To chci mit u ty maly taky.
https://www.kroni..._1676.html
Upravil hicks dne 24.03.2017 20:41
17 cm
akorat to ma uzkej kuzel svetla, ne?
17 cm
K PD35 TAC - co je pro Tebe úzkej kužel? Má to užší kužel jasného světla, ale slabší okolní světlo jde celkem slušně i do šířky a i v něm je vidět hodně daleko. PD32 má ostrý kužel ještě užší a díky tomu dosvítí dál než PD35 TAC i při trochu míň lumenech. Okolní světlo podobné jako TAC..
K PD35 TAC - co je pro Tebe úzkej kužel? Má to užší kužel jasného světla, ale slabší okolní světlo jde celkem slušně i do šířky a i v něm je vidět hodně daleko. PD32 má ostrý kužel ještě užší a díky tomu dosvítí dál než PD35 TAC i při trochu míň lumenech. Okolní světlo podobné jako TAC..
hele ta moje PD32EU imho mela vypasenej kuzel, protoze oficialni dosvit byl 155 metru...
jinak TK47UE je naprostej masakr... 3200 lumenu je pokud vim vic, nez ma jeden xenon reflektor u auta.
SVITITOJAKSFINE...
17 cm
MichalGS napsal:
Já mám doma toto, velikost plechovky Coly a svítí to hrůzostrašně. Hlavně to vydrží na plnej výkon 3 hodiny...
ale nepovidej
z plnyho vykonu ti to prepina do L5 tak za ~3 minuty... protoze se to proste neuchladi.
Navic ty 18650 jsou v serii... je technicky nemozne, aby ti to vydrzelo na plnej vykon 3 hodiny.. tipuju celkove tak hodinu.. a pul? A na uplne novy batt?
Predpokladam, ze mas model MM15.
Upravil hicks dne 31.03.2017 20:03
17 cm
Ano, mám MM15. Ty 3 hodiny udává výrobce a asi to je optimistický. Máš pravdu, že vzhledem k teplotě to klesne po asi 6 min na nižší režim, jde to však vrátit zpátky do turba. To však nic nemění na tom, že s Panasonic 3400mAh je výkon a výdrž na velikost té svítilny mimořádnej. Osobně se mě navíc líbí neutrální teplejší barva MT-G2 diod. I kdyby vydržela 1,5 hod v turbu (nezkoušel jsem), tak to je víc než dost. Jo a plechovka Coly je větší
Trochu obnovím vlákno a zeptám se, zda má někdo zkušenosti se svítilnami značky LEDLENSER? přemýšlím o nějaké svítilně a nevím, zda tuto značku a nebo nějaký Fenix... Díky