Hlavně ať vám zdraví slouží. Jo a nádrž už je skoro hotová
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Startér je ještě pohoda. Ta potvora jde roztlačit. Z kopce. Vyzkoušeno. Jen netuším, v jaké řiti zrovna jste a jak to dáš dohromady. No a moje baba se v Černé Hoře hroutila, když nám prasklo spojkové táhlo S tebou by nejela ani pro mlíko.
Neboj, ta nádrž už taky není tak úplně malá. Něco přes 30l. Teď je na lakovně. Ta 40l obluda by na moje poskakovní po Evropě byla už moc.
Tak ať se daří i opravovat.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Startér je ještě pohoda. Ta potvora jde roztlačit. Z kopce. Vyzkoušeno. Jen netuším, v jaké řiti zrovna jste a jak to dáš dohromady. No a moje baba se v Černé Hoře hroutila, když nám prasklo spojkové táhlo S tebou by nejela ani pro mlíko.
Neboj, ta nádrž už taky není tak úplně malá. Něco přes 30l. Teď je na lakovně. Ta 40l obluda by na moje poskakovní po Evropě byla už moc.
Tak ať se daří i opravovat.
Už jsem taky pro zajímavost zkoušel zda to z kopce chytne :-). No jsme v Arizoně ve městě Phoenix a věř, tady by si nechtěl tak těžkou motorku roztláčet. :-D
Gratuluju, větší je lepší. :-) Taky jsem původně uvažoval o zvětšení nádrže, ale odradily mě problémy s tím spojený, resp. nekvalitní zpracování některých firem. Ale třeba už to dneska neplatí.
Lanko je v pohodě, ale jak začne prosakovat spojkový váleček. To je potom sranda :-D
WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017
Někteří z vás už zazimovali a někteří si užívají offroadové sezony. My se mezitím čachtáme s motorkou v Mexickém zálivu a čekáme na nový koncový převod (chci kratší kvalty).
Fanous přiložený následující obrázek:
Jirik napsal:
Koukal jsem na Fb, že převod už máš, jaký zubový poměr tam dáš místo toho origo?
Dostali jsme doporučení, že máme vyměnit koncový převod za převod z 850 R čili 32/10, a to hlavně abychom ušetřili spojce v horách jižní Ameriky. Jede se s tím ok. Ideální cestovní rychlost tak 120 km/h, pak je motor už dost vytočenej (jako kdybys jel na pětku). Nám to tak vyhovuje a v ČR už nebudu vracet zpět.
Jirik napsal:
A máš "dlouhou" (E) nebo "krátkou" šestku?
Já na jaře půjdu do 34/11 z R1100RS.
¨
Mam bohužel krátkou šestku. S originálním koncovým převodem je to dle mě lepší než dlouhá "E", zatímco teď po výměně se motor pochopitelně víc vytáčí. Stejně jezdíme tak do 120-ti a to je ok. Nevidím změnu ani na spotřebě.
Máte už dost shánění dárku, stromečku, kapra, uklízení, pečení a dalších věcí, které musíte do Štědrého dne stihnout? Dejte si pauzu! Kupte časopis Motocykl. Zašijte se s ním třeba do postele, do vany, na záchod, do kavárny, nebo prostě tam, kde budete mít chvilku jen na sebe a přečtěte si rozhovor o tom jak prožíváme naší výpravu. Třeba v něm najdete odpovědi na otázky, které byste nám rádi položili. :-)
Přejeme pěkné počteníčko a hezky strávené předvánoční chvíle. :-)
Ahoj Fando a Kačko, právě jsem dočetl Váš článek v časáku, který jsem dostal jako předplatné na rok k ježíškovi
Neplánujete se na Vaší cestě potkat s Vojtou a Mirkou?
Každopádně Vám všem fandím a přeji mnoho krásných společných km...
Upravil pavlos84 dne 26.12.2016 10:38
pavlos84 napsal:
Ahoj Fando a Kačko, právě jsem dočetl Váš článek v časáku, který jsem dostal jako předplatné na rok k ježíškovi
Neplánujete se na Vaší cestě potkat s Vojtou a Mirkou?
Každopádně Vám všem fandím a přeji mnoho krásných společných km...
Ahoj Pavle, děkujeme.
Rádi bychom se setkali se všemi cestovateli, kteří brázdí nebo budou brázdit Ameriku, nejenom s Vojtou a Mirkou. Zatím máme ale ještě pořádný kus cesty před sebou, takže asi konkrétnější plánování nastane až se budeme k sobě přibližovat.
Přejeme soustu najetých kilometrů v novém roce a hlavně, kolama dolů ;-)
Po dlouhé době se opět hlásíme. Projeli jsme téměř severní Ameriku. V USA navštívili 14 států a 25 národních parků. V motorce se vys. dost věcí jako pumpa, palivové hadice, starter, ložisko koncového převodu, atd. Měnili jsme koncový převod za převod z 850 R (super krátké kvalty), ale jedeme dál. Momentálně jsme v Mexiku a užíváme dobrého jídla, super cen, krásné přírody a dobrého piva. Jenom ty ženský jsou ošklivý. No ještě že se můžu koukal na Kačku :-).
k dnešku máme najeto přes 50 000km za 301 dní. A to se počítá ;-)
[25.23Kb]
Upravil Fanous dne 28.02.2017 21:43
V ARG je celkem slusna komunita...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2