Já jsem pořídil komplet Scott Dual Raid. Je to řekl bych střední třída. Komplet s vyndavací membránou, podobný koncept jako BMW Rallye 3. Je pravda, že membrána většinu roku visí doma ve skříni. Používám ji spíš jako "větrolam" brzy na jaře nebo na podzim. Osvědčila se mi také v Alpách, kde bývá v každém údolí jiné počasí. Na krátké přeháňky je to dobrá věc, na celodenní déšť používám nepromok.
Mám světle šedou barvu a do vedra je to fakt super. Předtím jsem měl černý komplet, v létě se v tom nedalo vydržet.
...mám toho také plnou skříň...ale stejně nejvíc jezdím v kevlarových džínách, kevlarové džínové bundě a otevřené přilbě....jako dneska...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
doly gsa: shoeller mám takovou outdoorovou bundu do deště, ne na motorku. Funguje - nepromokne ale nemám to vyzkoušené na motorce (vyšší rychlost) ani co to udělá po celém dni v lijáku. Mám větrání pod rukávy, tak ani moc neřeším prodyšnost ale nemám důvod nevěřit, že to nebude OK. Ovšem na motorce je všechno vždycky jinak a třeba sympatex se mi neosvědčil ani v bundě ani v botách.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Presne tak, na motorce je vsechno jinak, veci na oustdoor nemusi vubec fungovat
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
aldo napsal:
Já jsem pořídil komplet Scott Dual Raid. Je to řekl bych střední třída. Komplet s vyndavací membránou, podobný koncept jako BMW Rallye 3. Je pravda, že membrána většinu roku visí doma ve skříni. Používám ji spíš jako "větrolam" brzy na jaře nebo na podzim. Osvědčila se mi také v Alpách, kde bývá v každém údolí jiné počasí. Na krátké přeháňky je to dobrá věc, na celodenní déšť používám nepromok.
Mám světle šedou barvu a do vedra je to fakt super. Předtím jsem měl černý komplet, v létě se v tom nedalo vydržet.
pěkný hadry , jednu dobu jsem koukal po Olympii u Pardála...krásný oblečko i ten nepromok vypadá pěkně, až zlikviduji pláštěnku BMW, tak to je favorit
všude dobře.....doma GSA
Právě že Schoeller nevyrábí materiály jen pro outdoor, ale právě i pro oblečení na motorku (odolné materiály Schoeller Dynatec nebo Schoeller-Keprotec a membrány C-change a úpravu NanoSphere). Více na oficiálních stránkách tohoto švýcarského výrobce http://www.schoeller-textiles.com/gewebegruppen/protection/schoeller-dynatec.html
Jinak BMW uvádí že tetno materíál byl vyvinut za tímto účelem právě pro BMW a je použit v motooblečení BMW StreetGuard 3 kde tedy funguje bez problémů. Názorně jsem to viděl na vlastní oči při přejezdu Rakouska do Alp kdy na dálničním přesunu nám pršelo v kuse snad 4-5 hodin a kamarád co ho má tak byl pěkně v suchu bez nepromoku, kdežto já jsem byl navlečený v nepromoku (obléct/vysléct = opruz při této činnosti).
Proto jsem se taky ptal na belgického výrobce RICHA kde je použit stejný materiál/membrána a úprava.
Upravil doly gsa dne 05.02.2016 12:05
- TomasTT -
Dokonalé porovnání, bez těchto informací je těžké sáhnout po oblečení v této cenové relaci.
Co se týče kompletu Klim Badlands, je vhodný i pro menší aktivitu mimo motorku, není to jako brnění?
Ham: je to normální trilaminát a pod ním je (na bundu) poměrně komplikovaný chráničový systém včetně hrudníku. Nevím jaké aktivity mimo motorku děláš ale jako že bych v tom chodil po městě, to bych si to radši teda sundal. Pochopitelně když jdu někde na jídlo, tak na to je to OK ale lézt v tom někde do kopce na nějakou vyhlídku kvůli fotce, tak to bych alespoň sundal tu bundu. Jinak trilaminát když je nový, tak je celkem tuhý ale poměrně rychle se to zlepší a na motorce ho vůbec nevnímám že by to jakkoliv táhlo nebo mě omezovalo. To spíš chrániče ale tohle má tak volný a příjemný střih, že mě to naprosto nevadí. Nevidím moc rozdíl mezi trilaminátovým oblečením na lyžování, pod kterým nosím taky takové měkčí chrániče a dokážu v tom šlapat do kopce s lyžema nebo s lyžema na batohu někde popolézat ve skalách apod. Jen ty chrániče jsou podstatně větší a víc omezují. Kupodivu jako brnění (doslova) vypadá model Rally Air ale když ho máš na sobě, je to celkem OK. Jediný, co fakt považuju za nepoužitelné pro normální použití je Adventure Rally, to je fakt hodně tuhý, protože je to vyrobené celé z kevlarem protkávané látky a je to fakt tuhý, hlavně v oblasti rukávů. To je brnění.
doly gsa: klidně věřím.. jen jsem to nezkoušel jinde než v outdoorové bundě.
Ono u těch materiálů nejde tak o tu membránu jako takovou ale spíš o to, jestli to výrobce membrány je schopný laminovat na odolné látky (třeba na tu Corduru) a hlavně - jestli má takovou kontrolu firem, které z toho materiálu vyrábí oblečení, že všichni produkují stejnou kvalitu. Jakmile na to není spolehnutí a třeba s Reissa membránou se začne vyrábět v nekontrolovaných výrobách, je to konec. Dřív nebo později totiž ti výrobci začnou šidit - místo drahých pásek začnou používat levnější jednovrstvé, které nevydrží dlouho a nakonec začnou nahrazovat i tu membránu něčím jiným ale pořád to dál prodávají jako výrobky s tou původní značkou membrány a jde to celé do kopru. Koupíš si rukavice které jí mají a jsou perfektní a koupíš si druhé, které tečou. Konkrétně tohle se mi stalo s lyžařskýma. Do toho krámu, kde jsi je kupoval, se vrátíš možná za rok až zase pojedeš na hory a tak jsi prostě vyhodil 3000 za rukavice, které vydrží v mokrém sněhu 15 minut. Jiná značka a údajně stejná membrána. U Gore se tohle fakt moc nestává - začít vyrábět GTX stojí výrobce hrozné úsilí a řadu let subvýroby pro někoho jiného a stačí pár reklamací a končí a už nikdy nedostane druhou šanci. A Gore si to masivně hlídá. Dělají kontrolní nákupy, nechávají si posílat vzorky z kolekcí tak, aby o tom výrobci nevěděli a tlačí je, aby používali nejnovější stroje a technologie. Ale ta vlastní membrána sama o sobě možná není nejlepší na světě ale ten systém certifikace a kontroly výroby a výrobců mají bez diskuze dotažený do detailu. *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já mám na déšť na motorce štěstí hlavně když se má jet tranzit tam či zpět, naposledy ze Srbska v dešti přes 900 km a v suchu ...
ECWCS komplet asi kolem 5 táců novej možná míň i s botama ...
Foto je z Durmitoru ...
Netvor přiložený následující obrázek:
[40.31Kb]
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Mam nepromokavou bundu od MBW a kalhoty od Rockwaie. Bundu mam starší ale loni když jsem jel 50km v dešti tak fungovala perfektně. Kalhoty jsem v dešti ještě moc nezkoušel ale líbí se my na nich to že se da jak tepla tak nepromokava vložka jakkoli v kalhotech kombinovat.
Nejdůležitější je se z leknutí hned neposrat...
karta napsal:
Podobne jako jsou vyhozene peníze prochazet cyklem motocyklu ruznych znacek a stejne nakonec skoncit u GSa nebo RTcka tak pro obleceni plati to same. Rovnou koupit to vychytane a zbytecne za mezichody neutrácet.... Tim vychytanym mam na mysli něco jako TT companero worldwide s kterym jsem max spokojen pripadne podobna trida jiné znacky. Cyklem runych motocyklu a obleceni jsem si taky prosel.....a stalo to nakonec dost penez.
No,mě teda furt nejlíp vychází pláštěnka za litr,kterou mám na motorce furt (stačí nebýt línej ji oblíct,což se mi často stává )a asi nebude ani oblečení za 50tis větrat líp,než dres...taky za litr
Ale je možný,že do fáze,kdy vyhodím za oblečení to,co za benzín do moto na celej rok,teprv dospěju
Já mám tedy taky nejlepší zkušenost s dvoudílnou pláštěnkou. Pršet může od rána do večera, hadry pod tím jsou suché, taky to neprofoukne a v sychravém počasí je v tom i teplo... na týden v Alpách jsem to měl na sobě 4 dny v kuse. A "nebaví mě zastavovat" to k tomu prostě patří
Co mě nezabije, to mě zabije příště, až pojedu kolem
Jinak jezdím v bundě z výprodeje z BikersCrown asi za 2400,- model Africa, bez membrán, vložek, jen loketní,ramenní a zádový chrániče a je to o tom jak se pod to obléknu 5-6let věrně slouží tak snad nejsem za exota
s kalhotami už jsem se polepšil mám KLIM TRAVERSE od Matěje Třešňáka - max.spokojenost!
už jen ty promočené boty doladit...
Kamibart: pokud těm botám jinak nic není a jseš s nima spokojenej, tak si kup gore nebo podobný membránový ponožky a je to vyřešený... Fakt to funguje a je to minimální investice proti nákupu nových a současně řešení když někde někdy musíš stát v hluboký vodě (brod) a nateče ti do bot horem.
TomasTT napsal:
Kamibart: pokud těm botám jinak nic není a jseš s nima spokojenej, tak si kup gore nebo podobný membránový ponožky a je to vyřešený... Fakt to funguje a je to minimální investice proti nákupu nových a současně řešení když někde někdy musíš stát v hluboký vodě (brod) a nateče ti do bot horem.
Tomáši, jo tohle přesně mám v plánu, dokonce jsem i někde četl, že jsi doporučoval prstové ponožky do ponožek a dokonce jsem i nedávno koukal na TT-shop.
S botama jsem spokojený - StylMartin Duna mám už 6 let, skvěle se v nich i déle chodí, jen mám na levačce už "žraloka" no a to byl na podzim už problém Řeším co za ně pořídit, protože už se nevyrábějí a motocrossové mi nevyhovují...
Pánové nekamenujte mne za můj blbý dotaz, goratex ponožky jsem nikdy na sobě neměl (budnu, boty, rukavice ... samozřejmě ano).
To jako když mi nateče do boty, bude to řekněme hezky čvachtat, ale jelikož budu mít goratex ponožky, tak budu mít nohu relativně suchou?! To je blbost, ne. I kdyby, tak pekelně zasmrádne
No ale jestli se pletu, tak je hned koupim dětem na hory