Jak se divam, tak popularita teto diskuze je dost velka :-)
Ale vratme se ke kufrum.
Jako vyrobce a tvurce a zaroven svarec, zamecnik, obchodnik v jedne osobe musim odpovedet na dotaz ohledne kufru - proc jsou tam nyty.
Jelikoz asi malo z vas kritiku necetlo cely muj popis kufru!
Vyrabim totiz svarovane i nytovane kufry.
Nytovane pro ty co chteji hlinikace a nemaji hodne penez a nebo neveri svarovani.
Svarovane pro ty ostatni.
p. Bystericky - urcite vi, ze dva spoje vice drzi nez jeden! O kvalite svarovani se radsi nebudu bavit - v miste spoje je celkem 4mm materialu - plechy se prekryvaji. Diky tomu je kufr v rozich pevnejsi a pri padu vydrzi i vetsi oder.
p. Bystricky urcite nebude davat inzeraty svych kufru na muj web, ze jo? je to nefer, nemyslis? /do bazaru/ - je to urceno pro zakazniky ne pro vyrobce!
Posledni model kufru je zase o kousek lepsi a pevnejsi nez predesly./info na www.bighusky.cz/
http://www.bighusky.cz/novinky.htm
A zaverem si myslim, ze za dva roky vyroby v CR je pekna vizitka, kdyz srovnavate kufry s dlouholetou tradici vs. BigHusky kufry.
dekuji za prizen a jdu makat na dalsich varkach kufru!
cus Roman Polednik vr. /BigHusky/
bighusky - neaktivni ucet přiložený následující obrázek:
p.Bystricky se při brouzdání po netu utnultenkrát mi to vyhodilo inzerci,nevšiml sem si,čí sou to stránky,je to pravda,zato se omlouvám,můžeš to smazat,stejně je to tam na (ten můj inzerát samosebou)
p.Bysterický svařuje od roku 1981svým svárům věřívlastní technologické postupy a přípravky pro svařování plechu aby se mu kufr při svařování nedeformoval ,proto není nutné vymýšlet další spoje.
reagoval sem na dvojtý spoj,páč mě to přišlo jako blábol roku,je to můj názor nikomu ho nevnucuji
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Pánové pánové abych pravdu řekl, docela mne to prijde ubohy hadate se jak malý děti na pískovišti kdo má lepší bábovičky. Spíše se mi nelíbý jak se bystrický naváží do bighuskyho. Aspon mi to tedy přišlo tak z textu, možná nějak to myslel autor a pak to vyzní jinak napsaný. Videl jsem oba kufry našich obou garážových výrobců. Myslím, že za obouma stojí velký kus práce, vývoje, času i pěnež a rozumím i tomu, že kšeft je kšeft.Každý jde trochu jinou cestou, i když na konci je stejně plechová bedna na nářadí. Docela mne mrzí, že se štěkají a ještě k tomu na foru. Je dobře, že jsou tu lidé, kteří umí rukama a že dobrá práce má být odměněna, kéž by jich bylo víc kdo bude dělat doplnky na moto. Jen napadání na foru. Ještě dokážu pochopit Tomáše z TT, že hájí barvy TT a své zboží, je to přeci jenom trochu někde jinde proti vám oboum, byt se mi ta nadvláda němců nelíbí. Možná by příště nebylo od věci napsat s chladnou hlavou co vidím jako vyhodu popř. nevýhodu co bych kde zlepšil a tak než se zabývat jestli je svár nejtovaný nebo nevým jaký. Mne je to osobně jedno hlavně když to vydrží. Možná lepší když uletěj nejty než když praskne dno ve sváru. Přeci jenom těma dírama od nejtů aspon protáhnu drát, ale to je jedno. Spíš mi jde o to se něco dozvědět a ne tady číst co kdo napsal za blbost, toho tady je taky dost a vetšinou se to přejde nebo vysvětlí, ale nikdo nikoho nenapadá.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
zdar
ja mám zega - spokojenej sice bych trochu vytkl ty zavírače - měkej matroš vytahuje se to ale jinak ok 2 x na ně lehla plně naložená mašina a dobrý na BH jsem také koukal ale trochu mě odradil rozměr dle mě sou moc vysoký tak že pokud je nasadím tak aby měl spolujezdec dos místa a mohl pohodlně nastupovat obávam se že budu v zatáčce brousit kufr ( zega si v alpách taky škrkla ) a to je dost vysoko
Jinak mám na 12GSA napasovaný 2x 40l simetricky celková šířka je 104cm , vršek víka je zároveň s zadním sedlem a tak aby nezakrýval blinkr.
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
jen malicky dodatek ke kufrum BigHusky - Telo kufru tvori jeden celek -celni+spodni+zadni stena. Vsazene jsou jen bocni strany kufru, vse prvne prenytovano a pak zavareno.
p. Bystricky me mozna nepochopil, nytuje se to , jelikoz material z obrabeni na CNC je uz predderovany a naohybany - tzn. uz odpada nejaka garazove ohybani a vrtani. tyto diry jsou vyuzivany hlavne v modofikaci nytovaneho kufru , ktery je o 2000kc levnejsi /par za 5500Kc/.
Ma p. Bystricke nejaky web s nabidkou nosicu ? Treba navazem spolupraci!
bystricke napsal:
svarovane a nytovane je to proto, ze je dosazena max. pevnost
já tomu sice moc nerozumím,ale větší blbost sem už dlouho nečet
Ber to jako pojistku - když uletí nýt, drží svár, když praskne svar, je tu jako pojistka nýt...
A neřeš to!
Ty vyrábíš svý kufry - podle fotek vypadají dobře, tak je vychvaluj, ale nenavážej se do ostatních ...
Bral bych otázku: "Proč jsou tam nýty i svary?", ale to, co jsi napsal ty je rádoby výsměch a snaha o shození konkurence...
Nevím, ale nepřijde mi to jako férovej přístup...
Ať se vám kufry daří chlapi!!
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Taky nesouhlasím s přístiupem Bystřickýho a jemu "posluhujícího" Emilia a jsem rád,
že jsem šel do kufrů BigHusky
za prvé.emílio zteho nemá nicpárkrát sme se spolu někde projeli a na vlastní oči viděl,o čem píše
za druhé.nechcu hanit práci jiných,nikde sem nenapsal,to prostě nenajdete,že big nebo TT a jiní stojí za ho.no a to moje je nejlepší
za třetí.ohledně plechařiny ať nerez,titan,al,kof,dělám už dost dlouho nato abych mohl napsat svůj názor,byť se vám to nelíbí
za čtvrté.mám své stránky,věci na ní mě živí,kufry je mé hoby a dělám to s nadšením bo motorky miluji,kufry tam nenajdete,bo to není prácehttp://www.zamecn...vyrobce.cztím si zde opět dávám reklamu nedovolenou,ovšem jen na důkaz své nevinnosti
nemám zájem si dělat někde nebo u někoho dělat peklo,nebo naopak někomu,když to tak čtu,mám zde nějaké příznivce,to ale big a TT taky,každému se líbí něco jinýho a já tyto vlákna po očku sleduji,když se naskytne smeč ,smečuji,to bylo zatím u bighaskyho,páč si nemůžu pomoct,byla to blbost a já stím asi umřu
ani vzájemné spolupráci se nebráním,vyrobce versus výrobce,je to jen otázka setkání a dohody,jsem schopen vyrobit cokoliv ale při těch pár kusech bych to radši rád koupil,né ovšem kufry
jak sem již napsal,nechci a ani nenapadám qalitu,ale způsob prezentece nebo jejich obhajobu.každý máme své +
Upravil bystricke dne 04.02.2009 01:31
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Nemá cenu se tady hádat tímhle stylem ... Jen zopakuju, že se mi nelíbí, jakým stylem kritizovali Bystřické a Emiloi BigHuskyho a víc bych spory neřešil.
Pojďme radši ke konstruktivní diskuzi,která něco přinese
když jsem řešil cestovní vybavení a kufry na svou motorku, nastudoval jsem asi téměř vše, co dalo sehnat....a porovnával jsem úroveň i nabídku...
veškeré české garážovky, jsou stále jen garážovkami, ať horší, či lepší, ale pořád v případě potřeby servisu to nebude o tom, že zavolám "potřebuji nové víko" a do týdne jej budu mít...
- Grave je těmito dlouhými lhůtami již vyhlášené
- Big Husky si pořizoval kamarád a když motorku sundal z vozíku a dvakrát propružil zadní centrál na max., tak se mu zadní vzpěra nosiče potkala s pneumatikou - moc PĚKNÁ vizitka
- SW Motech se mi nelíbil, stejně ani Hepco-Becker, navíc oboje člověk musel řešit přes Německo, dnes už je možná lepší
- takže nakonec vyhrála ověřená klasika, i díky českému zastoupení - TT - nakonec v asymetrické verzi, protože se mi fakt líbí ze všeho nejvíc...a ani dnes bych nevolil jinak....
a už se nemohu dočkat, až posledního dubna zamknu víka na kufrech, zmáčknu startér, ucítím, kterak motor svým během nakloní motorku, zavřu hledí přilby, vezmu za plyn a vyrazím on the long way....
Emilio napsal:
Thomasson kamaráde,jestli ti tak vůbec mužu říkat!
Jak a co myslel Bystřické nebudu řešit,jen jak koukám na svoje reakce,tak na BigHuskyho jsem nic špatného neřekl ba dokonce pochválil jeho logo,tak jestli můžeš napiš mě kde jsem ho kritizoval ať nejsem za hlupáka jen já,díky!
Jinak BigHusky mě osobně oslovil a moje reakce se mu asi líbila!
PS:Cituju - dát dohromady všechny troje kufry - BigHusky,TT a Bystřického do jednoho,tak to jen tak někdo nepřeválcuje!
Emilio, tady si jen vyměňujem názory-jako kamarádi samozřejmě.
Faktem je, že jsi ho Ty konkrétně nekritizoval, spíš Bystřické, kterýho jsi jen podporoval - OK, omlouvám se Ti, bral jsem vás jako spojence ...
Upravil Thomasson dne 04.02.2009 12:06
A čo poviete na takúto mutáciu... Treba si vážiť ľudí čo sa trápia s kuframi a podobne, vyrábajú alternátivy eu výrobcom...a tlačia ceny dole...
petronelka přiložený následující obrázek:
[190.74Kb]
Upravil petronelka dne 04.02.2009 14:48
Cesta je cieľ ...
petronelka napsal:
A čo poviete na takúto mutáciu... Treba si vážiť ľudí čo sa trápia s kuframi a podobne, vyrábajú alternátivy eu výrobcom...a tlačia ceny dole...
Myslíš jako nalepit si samolepku BigHusky na kufr Zega?
jako kdyby si někdo nalepil na Varadero "BMW GS Adventure"...moc normální mi to nepřijde......ale Gagarinova bratra a jídelní lístek ať si tam kdo chce lepí....
Já nevím. Mě to přijde jako fór.Kdyby nalepil na samodomo TT, tak bych řekl že je to hovadina. Když tam mám nalepeného býka a soba, tak si nezasvěcený při pohledu na ty hliníkové krabice stejně myslí, že jsem řezník
Já jsem rád, že se najde pár nadšenců, kteří to u nás umí udělat.