Aha. Tak to pochopitelně netuším a byla by asi náhoda kdyby někdo měl zrovna tu samou. Takových podobných se fakt dělají mraky. Určitě bych si ověřil, co to je a co to umí, abys s tím neměl nějaký problémy, kdyby to třeba ten gel neumělo. Já těm divnejm prostě nevěřím.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jencekgs napsal:
To TomasTT: Tome díky za odpověď, tu nabíječku (dobíječku) jsem koupil v Motocentru olomouc kde mi řekli že je gelovky a že slouží i jako udržovačka a ten odkaz jsem tam dal protože jsem jiný nenašel. Když jsem ji doma rozbalil, tak tam nebyl český návod a jen v angličtině základní info na krabici. Protože jsem tam teď neměl cestu abych jim to vrátil když je to bez návodu, tak jsem se tu chtěl zeptat jestli ji někdo nemá.
Ale i tak ti moc dík. Koupil jsem ji zbrkle. Asi jsem se měl dříve poradit.
Pokud jsi ji koupil u nas tak tam cesky navod byt musi.
Kdyz chybi zkus zavolat prodejci, at ti ho poslou. Idealne to pouzit jako argument pro vraceni penez a objednat neco osvedceneho. Viz zdejsi forum.
Chlapi díky, pokusím se ji vrátit a když tak pak vyberu něco co mi porádíte.
Příště než něco koupím, tak se radši poradím.
PS: Já vím o elektrice jen že kope
Splněný sen moje 1100GS
No pánové sic jsem elektrikář a živím se tím dost dlouho, tak občas nevycházím z údivu při čtení diskouí o nabíjení. Prosím o zachování úcty k základnímu zákonu Ohmovu. A teď vážně, přeju hodně štěstí v novém roce .
Zdravím. Uvažuju o koupi optimate 4. Z téhle diskuze jsem víceméně vydedukoval, že je to dobrá nabíječka, a může byt napíchnutá i na baterku která je v motorce, nemusím vyndávat a moto se nic nestane? Jinak moto mám bez alarmu - který prý tu baterku ždímá víc, moto je ve vyhřívané garáži ročník 2010 a tu optimate 4 bych měl spíš pro udržování. Pochopil jsem to správně?
Upravil Renek dne 08.12.2010 13:27
Jinak pro všechny, kdyby vám už nestačila "čtverka", tak je na trhu Optimate6 http://www.optima...mate_6.htmElektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Odporucam od Ctek model XS 3600, mam na 1100 gs , da sa dokupit origos maly konektor do zapalovaca s origos Ctek koncovkou ktoru zapojis do kabla, na 1100 zastrcis so konektora na moto pri startery, nadstavis nabijanie na mod "moto" a mozes to tam mat stale. Ja som zrusil asi 4 nove VARTY ked som zle nabijal a mal som nabijacku BOSCH AUtomatic o com na predajca presviecal ze je to spica a odfajcila mi 3 baterie. Neivem ako Optimate ale Ctek XS 3600 pripadne 7200 ( ma aj seriozny desulfatizacny mod, jasne ze iba na cerstvo zosulfatovane baterky ) su spickove nabijacky z vyhodnocavanim stavu na spickovej urovni (nechcem tu hadzat nejake odborne vyrazi ) a mam iba najlepsie skusenosti. ODPORUCAM a este ohladom nemoznosti nabitia uplne vybitej baterie , je to tym ze to nieje klasicka nabijacka ale pulzna dobijacka a ta uz nieje schopna "nejako" nastartovat proces nabijania, ja ked som laborovla s mojimi 3 pokazenymi bateriami som si toto prestudoval a pozistoval, alebo tak nejak.
Upravil horac dne 08.12.2010 18:58
Takže s klidem v duši můžu objednat tuhle? Jde mi hlavně o to jestli má všechno příslušenství, které má mít ( kabely atd. ) Na tyhle věci jsem fakt láma, proto se ptám. Ať nekoupím něco, u čeho pak zjistím že tam chybí kábel, vstup nebo nějaký jiný bazmek.
Renek: jo to je ona, tuhle si kup, obsah balení máš vyfocený tady: http://www.inmoto...-5-procent
a je tam všechno co potřebuješ
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Mam ji a je to dobra vec dokonce je k tomu kabel ktery napojis stabylne na baterii.Mato ivodotesnou zasrcku takze lehke napojeni i odpojeni.Vrele doporucuji.
Mam ji a je to dobra vec dokonce je k tomu kabel ktery napojis stabylne na baterii.Mato ivodotesnou zasrcku takze lehke napojeni i odpojeni.Vrele doporucuji.
Chtěl bych tuto diskuzi před zimou oživit možná se bude hodit více lidem.
Chystám se něco takového koupit proto pokud máte někdo nové info o výrobcích a novinkách tak sem s tím
Mám GSA1200 r.v. 2011 a chtěl bych nabíječku (udržovačku ) kterou na podzim připojím a na jaře odpojím a jezdím ( mám nevytápěnou garáž a baterku nechci odpojovat z motorky) nejlépe abych to připojil do origo zástrčky pod selem.
mám ji dva roky a píchnutou v motorce dá se říct nepřetržitě. Mám problém s tím že jak víc jak tejden nejedu tak se mi baterka sama vybije, takže jak to odstavím automaticky napojuju optimate4. Přez ziímu tam je několik měsíců v kuse a nikdy žádnej problém.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Jendax napsal:
Chystám se něco takového koupit proto pokud máte někdo nové info o výrobcích a novinkách tak sem s tím
Mám GSA1200 r.v. 2011 a chtěl bych nabíječku (udržovačku ) kterou na podzim připojím a na jaře odpojím a jezdím ( mám nevytápěnou garáž a baterku nechci odpojovat z motorky) nejlépe abych to připojil do origo zástrčky pod selem.
Díky za info
Jenda
Mozna OT, ale od ctvrtka je v Lidu opet v akci celkem chvalena nabijecka UlitmateSpeed, ci jak to nazyvaji o to za 499,- Kc. http://www.lidl.c...date=27735 Poradi si i s gelovkama. K tomu staci dokoupit tu mini 12V zastrcku, ubastlit redukci a mas to doma za par korun. Tu zastrcku poptavej v prodejnach s nahradnima dilama, kde maji veci na stare Skodovky. Je totozna s 12 zasuvkou, co byla treba ve stare stodvacitce. Cena do 50,- Kc. Za original das neklikanasobne vic.
Upravil spea - ToM dne 08.10.2012 10:33
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Jendax napsal:
Díky za info
Jenda
Mozna OT, ale od ctvrtka je v Lidu opet v akci celkem chvalena nabijecka UlitmateSpeed, ci jak to nazyvaji o to za 499,- Kc. http://www.lidl.c...date=27735 Poradi si i s gelovkama. K tomu staci dokoupit tu mini 12V zastrcku, ubastlit redukci a mas to doma za par korun. Tu zastrcku poptavej v prodejnach s nahradnima dilama, kde maji veci na stare Skodovky. Je totozna s 12 zasuvkou, co byla treba ve stare stodvacitce. Cena do 50,- Kc. Za original das neklikanasobne vic.
Včera jsem leták z Lidlu dostal a popravdě jsem na tu nabíječku koukal ale říkám si jestli jsem tak bohatej abych si mohl kupovat levné věci. Je jasný že peníze ne.ru ale už mockrát jsem se těmito levnými věcmi spálil.
Elektro obecně je pro mě španělská vesnice proto si nechám poradit. Nerad bych něco na motorce za xxx tis pojebal přece je ještě v záruce a nerad bych pak poslouchal " jo pane to jste si měl koupit tohle takhle jste šetřil na špatném místě oprava bude ranec atd...." nechci to dále rozvádět myslím že všichni pokud něčemu nerozumí tak mají obavy a ví o čem mluvím.