Tak já jezdím tyhle dva. Záleží na tom jestli si jdu zapadat nebo zajezdit. V krunýři bych viděl lepší bezpečnost hlavně na hrudi a v košili zase lepší pohyblivost. Košile je víc variabilnější, má chrániče loktů, odepínatelnej páteřák i ledviňák - prostě oblíkneš a jedeš. Ke krunýři musíš mít lokťáky zvlášť a připadám si víc jako medvěd.
Novej přiložený následující obrázek:
to Doc: ten EVS jsem take pred casem zkousel, principielne to same, co vsichni ostatni...ale nesedel mi, treba lokty byly dost nestabilni na upnuti, proste nebylo to ono...a nakonec, jak jsem psal, vyhral Alpinestars Bionic, ktery sem daval TT...
po padech poslednich dni bych jeste uvazoval o trenkach s chranici boku, mam tam pekne modriny
Tak kterej je opravdu dobrej. Chci to řešit ale z tý hromady názorů jsem zatim nic konkrétního nevybral.
Ať je to ohebný, ať to nedře po těle, nepotim se v tom jak prasátko, klíční kost jak jsem pochopil tak nemá cenu řešit protože čistá zlomenina v extrémní situaci je lépe než rozdrcená na 5 kousků. Ať to má u sebe i lokty protože oblíkat se na 5x nikoho moc neba.
Ať se to dá vyprat, protože to bude pokaždé jizdě jak bžďoch.
A zip vepředu beru jako vhodnou věc když někde zastavim a budu se potit tak to rozepnu a i bez striptease se vyluftuju.
Robert přiložený následující obrázek:
[63.76Kb]
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
nForger napsal:
TomasTT > V te kosili od Dainese jezdi Milan, ne?
jo jezdím v daynese, je vážně nejlepší, jinak už je tedy na trhu zdařilá kopie, jen záda nejsou podšitá tou kovovou síťkou ale zas karimatkou.
k tomu pouzivam i neckbr. jezdím s tím jak turistiku tak i offroad a nijak me to v pohybu neomezuje
Upravil milan enduroskola dne 11.02.2009 12:05
Ahoj,
jakožto totální zelenáč jsem uvažoval o koupi nějaké chráničové košile a hader R2P s tím, že tu košili budu nosit pod tou bundou... Po přečtení celého vlákna jsem z toho úplný jelen a už vůbec nevím v čem tedy jezdit :
- jednak na dlouhé štreky typu Rumunsko, Turecko apod.
- jednak na krátké (víkendové) offroad vyjížďky ...
No a jít cestou experimentu mi připadá v tomto případě opravdu luxus, vzhledem k cenám košil a moto hader....
Jo, jo dobrý tip akorát, že to asi není to pravé ořechové, jelikož je to síťovina a ne ta zde zmiňovaná pěnová podložka s mřížkou.... A hlavně pořád nikdo ze "zkušených" není schopen nějak smysluplně odpovědět na ten můj předchozí dotaz..... škoda
to je jednoduchy (aspon myslim ): koupis si chranicovou vestu a kdyz budes jezdit v paraku, tak si na ni vezmes jenom dres nebo nic a kdyz pojedes v jinem pocasi, tak si na ni obliknes bundu bez chranicu. Pro dlouhe cesty by ti ta vesta mela co nejlip sedet...
viajero napsal:
Jo, jo dobrý tip akorát, že to asi není to pravé ořechové, jelikož je to síťovina a ne ta zde zmiňovaná pěnová podložka s mřížkou.... A hlavně pořád nikdo ze "zkušených" není schopen nějak smysluplně odpovědět na ten můj předchozí dotaz..... škoda
Ahoj, ja myslim, ze moc odpovedet nejde, protoze kazdy ma jine veliksoti, jine bundy apod.. Ja treba Koertu pod bundu nenarvu, protoze jsem si koupil R2P hodne na telo. Navic tento typ chranicu + bunda + neckbrace pres bundu nejde dohromady. Na turistiku budu tedy mit porad jen bundu s chranici + paterak + neckbrace.
Kdyz budu jezdit po CR nebo treba i vylet v dodavce do RO, coz bude hlavne blbnuti nekde mimo asfalt, tak budu mit Koertu + neckbrace a pres to mx trikot. Kdyz bude zima nebo preset hodim pres to bundu od nemoku.
Myslim, ze rozhodnuti od stolu neudelas, chce to zkusit. Ja jsem takhle od stolu objednal MX krunyr viz zacatek tohoto tematu a pak jsem ho prodal, bylo to pro me strasne nepohodlne a pripadal jsem si uplne nechraneny. Naopak s koertou mam zase podobny pocit jaky jsem mel kdysi s kozenou kombinezou a plastovych chrnici od PSI Hubika.
Kdybys chtel zkusit Koertu, tak dej vedet www.gearbox.czBMW R1150GS MY02
Super, díky za rady... takže asi koupím chráničovou košili a poté R2P a budu to používat jak psal JohnyT - buď jen košili + dres nebo (na delší štreky) jen bundu s integrovanými chrániči.... + chrániče páteř a krk). Původně jsem myslel, že by to šlo skloubit dohormady, tj. hodit na sebe košili a přes to převléci bundu, ale zatím to tady nikdo moc neřešil......
viajero: je to přesně tak. Nic naprosto jednoznačně nejlepšího zatím neexistuje. Je to vždycky kompromis.
Kdybys to četl pořádně, tak právě se psalo o tom, že skoro všichni jezdíme tak, jak píšeš - košile a přes to bunda nebo dres bez chráničů.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
viajero napsal:
Tak teď jsem z toho úplně zmatený.... takže finále je, že košile a přes to bunda ???
Bunda jen kdyz se ti pres tu kosili vejde. Kdyz budes mit cestovni bundu na telo, tak ji pres kosili ani nedas. Muzes to udelat tak, ze az si pujdes kupovat kosili tak si vezmes budnu a uvidis jestli se ti ta kosile pod bundu vejde. Pokud ano budes pak moct volit mezi mx trikotem a bundou, podle tepla nebo podle typu jizdy asfalt/offroad. Pokud se ti nevejde, zbyde ti kosile jen pod mx trikot. Zase jak jsem psal, ta kosile je super, ale kdybych jel do Skotska a chodil po hradech, tak Koertu urcite necham doma a jedu bez ni, jen paterak pod R2P bundu s integrovanyma chranicema a neck bracem. Lovu zdar
BMW R1150GS MY02