mam rad koncepci motor vpredu, nahon vzadu, proto uz nejaky cas jezdim i auta BMW(zadny X a pod., to neni BMW :-) ). Bydlim kousek za carou u Helmutu a tady si me nidko nevsimne, nikdo nezavidi, nikdo se nepta kolik to stalo.... .
to same s motorkou. je tady pro BMW motorky uplne jine prostredi, jeste kort pro ty nase GeeSa...tady mi prijde, ze jsou na to hrdi, ze nekdo v jejich zemi udelal takovou masinu a ze ji jezdi celkem dost lidi. I kluci v praci co maji japonce proste tu motorku respektuji a uznavaji ji.
prejedu hranice a najednou je vsechno jinak...a je jedno jestli jdu k babi na kolac nebo na chalupe na jedno :-).... kolik to stalo, kde jsi na to vzal, mas to na Leasing, proc jsi si nekoupil superba :-) , vzdyt to v zime nic nevyjede
jinak s tim zdravenim. nijak me to neobtezuje, takze zdravim. samozrejme, kdyz predjizdim, nebo je situace, kdy by to bylo nebezpecne, tak na to prdim.
jo, jinak ty H-Deckari fakt nezdravi :-) ted je moda bejt drsnej, tak si vsichni kupujou HD a k tomu drsnej vyraz :-)
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Já to moc dobře znám z aut. Díky tomu, že celá rodina je úchylná na Mercedes tak jsem to ta léta viděl tisíckrát. Podotýkám, že to vždy byla auta 5-15 let stará. Nikomu nevysvětlíš, že to auto bylo levnější než jeho nová Fabia nebo Oktávka, stejně závidí. Dnes už je to relativně v poho, ale před 10-15 lety to bylo strašné.
U motorky jsem si toho moc nevšiml, ale je fakt, že GS budí pozornost.
Myslím, že GS dokáže zaujmout a vzbudít emoce. Zatím jsem nezaznamenal podobně negativní reakce. Spíš naopak - naposledy v pátek. Parkovali jsme s kamarády v Blatné - já 12GS 2005, Hornet, Fazer a ER5 - za námi parkoval autem pán s paní, pán tak 70 let se se zájmem ptal na GS, ostatní jako by nebyly.
to je dobrý Jirko
Zaparkovali jsme 4 mota u Sv.Štefana 3 varadera a já na tuctové 1200 GS rot 2005,vedle zastavil autobus plný židů,vylezla židovka a přišla k nám jestli si může sednout na moto a vyfotit se,hádejte na kterou motorku sedla,samozřejmě na báwo,vnitřně mě to potěšilo,kyselé obličeje varaderistů si nepřejte vidět
j_a_k napsal:
Myslím, že GS dokáže zaujmout a vzbudít emoce. Zatím jsem nezaznamenal podobně negativní reakce. Spíš naopak - naposledy v pátek. Parkovali jsme s kamarády v Blatné - já 12GS 2005, Hornet, Fazer a ER5 - za námi parkoval autem pán s paní, pán tak 70 let se se zájmem ptal na GS, ostatní jako by nebyly.
to je dobrý Jirko
Zaparkovali jsme 4 mota u Sv.Štefana 3 varadera a já na tuctové 1200 GS rot 2005,vedle zastavil autobus plný židů,vylezla židovka a přišla k nám jestli si může sednout na moto a vyfotit se,hádejte na kterou motorku sedla,samozřejmě na báwo,vnitřně mě to potěšilo,kyselé obličeje varaderistů si nepřejte vidět
ripper napsal:
Já to moc dobře znám z aut. Díky tomu, že celá rodina je úchylná na Mercedes tak jsem to ta léta viděl tisíckrát. Podotýkám, že to vždy byla auta 5-15 let stará. Nikomu nevysvětlíš, že to auto bylo levnější než jeho nová Fabia nebo Oktávka, stejně závidí. Dnes už je to relativně v poho, ale před 10-15 lety to bylo strašné.
no nechapal sem dyz tu byl tatik v audine, to je teprf snobarna...
Kupredu spatki ni krok...
ripper napsal:
no nechapal sem dyz tu byl tatik v audine, to je teprf snobarna...
Tatik zblbnul na stare kolena
Motorku si ještě koupím jednu od BMW jako budoucí veterán, asi nějaké Kčko.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Já jezdím na GS oproti jiným členům fóra jen krátce, teprve od r. 2013. Předtím samí čtyřválcoví Japonci, všechno Yamahy, sem tam nějaké ty amatérské okruhové závody. K cestovnímu enduru jsem nějak podvědomě tíhnul pár let, ale pořád jsem se nemohl rozkývat, jestli ano nebo ne. Pak jsem absolvoval s jedním místním členem cestu po několika zemích Balkánu (já FZS 1000 Fazer, on 1100 GS) a po návrtu bylo jasno - cestovní enduro bude ! Myslel jsem si, že budu pokračovat ve své "yamahácké" historii a pátral po 1200 Super Teneré. Ale protože platí, že love jsou vždy na prvním místě a Adolf (to je ten místní člen) do mě hučel, že bez GS nemohu být, tak jsem koupil svojí "Kozu". Přechod z řadového čtyřválce na boxer byl "zajímavý", ale určitě nelituji, ba naopak. Takže u mě bylo GS spíš ekonomická volba, žádná snobárna.
A na cestách když mi to situace dovolí, tak zdravím. Člověk by se sice někdy umával, ale pořád je to fajn pocit.
Obecně GS snobárna? Neřekl bych. Snob je člověk, ne stroj. I ve zlatém Rollsu, když se umí člověk chovat hezky k ostatním a nemá o sobě vysoké mínění, tak mu nelze přiřknout označení snob.
Krystalicky čistá snobárna je kopačka jezdící Bentlyem Conti., který si o sobě moc myslí, možná i vyšperkovaná fena podnikatele v X6, která by bez něho neměla ani na ojetou fabii. Snobismus bych hodnotil dle celkové situace.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Já jsem se zatím v tomhle smyslu se žádným negativním chováním nesetkal.
Spíš když se u motorky někdo zastaví, uznale pokyvuje „jakože dobrý“.
Akorát v zemích, kde se lidi na všechno ptají a dokážou se koukat dlouhý minuty, tak po odpovědi na dotaz ohledně ceny s upřímným údivem prohlásí, že „za ty peníze tady přece koupím auto“ …konec konců, tady to platí taky. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Mnohem větší snobárnou je si pořídit horské kolo za 50t s oblečením za dalších 20t a pak to stejně jezdí jen za slunce po suché asfaltce k nejbližší hospodě
"Baworský" auta mě nikdy moc nebraly, ale motorky jo. Trvalo dlouho než jsem se k ní propracoval a vloni ji pořídil. Moje první moto po 30 letech. Starší, žádný naleštěnec... ale jsem spokojen a pomalu se učím a užívám si .. jsem snob ? Jestli si to někdo myslí, tak asi joooo. A je mi to fuk.
Jinak nemám problém pozdravit ani skútraře. Má to dvě kola a motor? má
Čtyřkolky taky zdravím, Mám tam několik přátel a je s nima sranda. Hlavně, když si prohodíme stroje a oni padají jak hrušky při zastavení, páč si jaksi zapomenou sundat nohy ze stupaček
Upravil Petr65 dne 20.09.2016 09:28
...létám pomalu a nízko... (obvykle)
R 1200 GS 2007
R 1250 GS 2022
Petr65 napsal:
Mnohem větší snobárnou je si pořídit horské kolo za 50t s oblečením za dalších 20t a pak to stejně jezdí jen za slunce po suché asfaltce k nejbližší hospodě
"Baworský" auta mě nikdy moc nebraly, ale motorky jo. Trvalo dlouho než jsem se k ní propracoval a vloni ji pořídil. Moje první moto po 30 letech. Starší, žádný naleštěnec... ale jsem spokojen a pomalu se učím a užívám si .. jsem snob ? Jestli si to někdo myslí, tak asi joooo. A je mi to fuk.
Jinak nemám problém pozdravit ani skútraře. Má to dvě kola a motor? má
Čtyřkolky taky zdravím, Mám tam několik přátel a je s nima sranda. Hlavně, když si prohodíme stroje a oni padají jak hrušky při zastavení, páč si jaksi zapomenou sundat nohy ze stupaček
Ztotožňuju se s názorem. Taky zdravím aj babetysty i když se mě jasný že jede Franta od Vence k Lojzovi enom přes ulicu a nechápe proč ukazuju do leva když jedu rovno:-)
Zdarec. Snobárna není ve vlastnictví stroje ale v chování majitele. Asi každý má zkušenosti co se týče chování majitelů strojů (ať už BMW či jiné značky) na silnici. Já jsem za svůj pobyt na této planetě vystřídal celkem dost různých dopravních prostředků dosti značek. Jak to tak bývá, někdy to sedne jindy ne. GS boxer si buď člověk zamiluje nebo ho zatratí ale to platí i o jiných modelech a značkách. I když se momentálně pohybuju mimo jiné na GS a plechovou X5 si jako snob nepřipadám. A co se týče zdravení, tak to mi nedělá sebemenší problém, stejně tak jako poděkování a to bez ohledů na to jestli je to skutrař, motorkář nebo plechovkář. Když jsem zrovna v plechovce tak mi nedělá sebemenší problém uhnout a pustit rychlejšího před sebe - motorkáře automaticky. A ještě jeden poznatek prakticky celoročně se denně přepravuju z baráku do práce na skutru(není to C1 ale upravená 5Occm do města) - motorkáře zdravím a nestydím se za to - pak se teprve vidí kdo je slušnej a odpoví a kdo je ten podle mě SNOB kterej přece nebude zdravit babetáře a skutraře.
Tak a teď mě ukamenujte - je to můj názor a nikomu ho nevnucuju.
Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)