rick napsal:
Zajímavý,Tak v Mercedesu ČB,je to jinak,Servis u novýho auta do 120000 km zdarma.Při první prohlídce ,která už je placená mi technik nabídnul registraci do servisu s kupónem na 1000 Kč,Cena malý prohlídky 3500 s dph a ještě odečtou tu tisícovku.Dělá se olej,filtry diagnostika.Velký servis stojí 5800 Kč.Vím všechny ceny dopředu,mají to u každýho modelu na internetu,sedím v čekačce a přes sklo vidim svoje auto.
Protože to zaplatíš jinde třikrát...
Nejde o cenu, ale o princip. Vím dopředu cenu a rozhodnu se co a jak.
oranžová dvanáctka
Presne tak ja mam uplne stejny pristup ve Skodovce i BMW vim dopredu kolik zaplatim, dokoce mi napisi i presnou kalkulaci a pokud by byla zmena o vice jak 500,- tak volaji a kdyz zapemenou vse co je vic jak 500,- plati ze sveho, tohle je pristup autorizovaneho servisu a tak by to melo byt vsude.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Nepřijde mi to předražené... Tvá procenta mě zarazila čekal jsem tak 2500 za litr... Vím, že ten olej jde koupit (z ověřených zdrojů a je to opravdu ten olej) nejlépe kolem 250-300,- a v autorizáku mi to tedy nepřijde o tolik předražené...
Ve škodovce nemají problém s tím, když si ten olej dodám sám a účtují mi jen práci...
schrek napsal:
Presne tak ja mam uplne stejny pristup ve Skodovce i BMW vim dopredu kolik zaplatim, dokoce mi napisi i presnou kalkulaci a pokud by byla zmena o vice jak 500,- tak volaji a kdyz zapemenou vse co je vic jak 500,- plati ze sveho, tohle je pristup autorizovaneho servisu a tak by to melo byt vsude.
Ale to víš úplně všude, píšou to na stránkách, nemyslím si, že by byl Nissan jiný, určitě by mu řekli, kdyby se dopředu zeptal, nikdo nic netají...
řešit u oleje, který měníš jednou za sezónu, jestli mi tam nedali o pětikilo navíc
pod trvalým dohledem
micrak napsal:
A nebo je konečně čas neřešit prkotiny a užívat si auta na operativní leasing s full-servisem a mít svět výrazně veselejší a bez zbytečných problémů.
kde to všechno přeplatíš ještě třikrát tolik. operativní leasing je fajn, ale prostě se nevejdu do kilometrů. některé jsou nastavené tak akorát pro dojíždění do Lídlu a jednou ročně CHorvatsko, popř. dušičková anabáze
pod trvalým dohledem
No ale přesně o tomhle to je - priority a možnosti jednotlivce:
- nechci se starat, chci každý 2-3roky nový auto a neřeším úplně tolik prachy - prostě mi to za to stojí - jedu operák
- mám firmu která běží, je pro mě větší ztráta řešení vozovýho parku než dokážu vydělat když se věnuju firmě - jezdím do autorizáku, odepisuju z daní, cenu neřeším a když se něco nepovede tak to tam řeším
- nebo na prvním místě řeším peníze, jezdím k sousedovi vedle do garáže nebo do menšího servisu, mam radost z toho, že jsem ušetřil nebo prostě šetřit musím a nadávám na forech na drahý servisy
A hlavne se modli, jestli ti vymenili vsechen olej. Jakoze s nejvetsi pravdepodobnosti ti vymenili zhruba pulku. V lepsim pripade... Bohuzel smutna realita.
On byl problém, když servisy podepsaly s olejářem např. 5letou smlouvu o odběru. Olejáři nasypali salonu na začátku např. 1 mil. Kč a pak dodávali za dohodnuté ceny, které byly 2x vyšší než běžné ceny na trhu. Majitelé salonu viděli milion na začátku s tím, že to pak z lidí vytáhnou.
Pak stál litr longlifu (měním po 15 tis. pro rýpaly) na salónu 750 Kč a naproti v krámu byl za 250. Milion se sice vždycky hodí, ale já tohle nikdy nebyl ochotný platit a olej si dovezl.
Marže 20-30% je v pořádku, marže 200% je zlodějina.
Upravil cibus dne 29.11.2016 09:38
ripper napsal:
A hlavne se modli, jestli ti vymenili vsechen olej. Jakoze s nejvetsi pravdepodobnosti ti vymenili zhruba pulku. V lepsim pripade... Bohuzel smutna realita.
Předpokládám, že z tebe mluví asi špatná zkušenost, ale nemyslím, že by na toto mělo vliv jestli autorizovaný servis nebo neautorizovaný, tohle je o lidech..
WanChuan napsal:
Nevyměněný olej nebo jen částečně vyměněný si zjistí i ten nevětší mantlák za pomocí A4ky.
U autorizáku máš tu výhodu, že se máš přímo kam odvolat a dupat nožičkou.
U menší garáže to holt musíš řešit hevrtyčkou... Neříkám, že tohle nepomáhá ani u autorizáku -))
Svého času se v ČB střílelo -))
Wan-Chuan
KRLESS!!!
Asi jsem ten největší mantlák, ale co je to A4ka?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Takže jsem psal do servisu... Olej navíc svádí na omyl při vyskladnění - že omylem vyskladnili stejné množství oleje, jako chladící kapaliny. OK - může se stát. Nicméně se schválně mrknu na faktury dalších dvou Nissanů, co mají u nás ve firmě a jezdí do stejného servisu.... Tak su zvědav.
Jinak mi poslali přílohu doporučených cen olejů - je to fakt husté, jdu zvracet...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Dodávám řídící systémy. Na ten vlastní hw mám rabat 20-25% oproti ofiko ceníku, prodávám za ceníkové ceny. Stejně se najdou lidi, kteří chtějí slevu se slovy- "vždyť tam stejně máte rabat". Tak jim doporučuji, ať si hw koupí sami a taky dostanou rabat (napoprvé asi ne takový) a já dodám jen práci. Vydělají. Ale v případě reklamace hw potom za hw neručím (neprodal jsem ho) a jakákoli moje práce v souvislosti s reklamací hw je pro mě placený servis (tzn. v případě reklamace hw zase prodělají). Tím chci říct, že za rabat, který já dostanu poskytuji záruku v místě dodání (nikoli v místě prodeje hw). Takže to nejsou peníze za nic. Ano nedržím sklad atd... Chápu že každý musí mít rabat- to je ok. Nicméně vzhledem k cenám zejména olejů a k nedůvěře k autorizovaným servisům si buď olej měním sám a nebo když je větší servis, tak v mém oblíbeném malém servisu, kde ty lidi znám a důvěřuji jim... Sorry ale přirážky 100 a více procent jsou fakt trochu moc...
truk napsal:
Dodávám řídící systémy. Na ten vlastní hw mám rabat 20-25% oproti ofiko ceníku, prodávám za ceníkové ceny. Stejně se najdou lidi, kteří chtějí slevu se slovy- "vždyť tam stejně máte rabat". Tak jim doporučuji, ať si hw koupí sami a taky dostanou rabat (napoprvé asi ne takový) a já dodám jen práci. Vydělají. Ale v případě reklamace hw potom za hw neručím (neprodal jsem ho) a jakákoli moje práce v souvislosti s reklamací hw je pro mě placený servis (tzn. v případě reklamace hw zase prodělají). Tím chci říct, že za rabat, který já dostanu poskytuji záruku v místě dodání (nikoli v místě prodeje hw). Takže to nejsou peníze za nic. Ano nedržím sklad atd... Chápu že každý musí mít rabat- to je ok. Nicméně vzhledem k cenám zejména olejů a k nedůvěře k autorizovaným servisům si buď olej měním sám a nebo když je větší servis, tak v mém oblíbeném malém servisu, kde ty lidi znám a důvěřuji jim... Sorry ale přirážky 100 a více procent jsou fakt trochu moc...
**** kup si red bull na benzínce za zaplatíš 50 korun za něco s výrobní cenou korunu padesát... nelze srovnávat marže a marže! není jediný náklad to za co to koupí a za kolik se to prodá, snad vidíš, v jakým palácích se ty auta prodávají, kolik je tam zaměstnanců...
pod trvalým dohledem
ripper napsal:
Předpokládám, že z tebe mluví asi špatná zkušenost, ale nemyslím, že by na toto mělo vliv jestli autorizovaný servis nebo neautorizovaný, tohle je o lidech..
Tom
Samozřejmě, že to je o lidech. Netvrdím, že to tak dělají všichni, ale bohužel většina a hlavně v autorizovaných servisech a u firemních aut. Majitelé servisu o tom mnohdy ví a tolerují to, protože mechanikům dávají malou výplatu, tímto si přilepšují a servis to nic nestojí, takže jsou vlastně všichni happy... teda kromě zákazníka... ale ten o tom neví, tak je taky happy. Mám to potvrzené od mnoha servisáků a je jedno jaká značka - VW, MB, BMW... všechno stejné. Jenom pro ilustraci - nabízí mě origo VW olej tuším 5W30 za 130 Kč/l... Zaprvé kde ho vůbec vzal a zadruhé za takovou cenu... no comment.
To, že se olej v motoru mění maximálně polovina je standard...
Proto jezdím do garážovek a su vždy u výměny (oje.bal mě i člověk, kterého znám 20 let a nechal jsem u něho x tisíc)