Jj, to vetrani v Tourmaxu mohlo byt lepsi, misto pred bradou mi nevadilo.
No pokud chci vyklapecku (coz chci) s ksiltem (coz bych rad), tak mi asi taky zbyva jedine E1/AventuroMod
HonzaMT napsal:
Jj, to vetrani v Tourmaxu mohlo byt lepsi, misto pred bradou mi nevadilo.
No pokud chci vyklapecku (coz chci) s ksiltem (coz bych rad), tak mi asi taky zbyva jedine E1/AventuroMod
mel jsem dnes E1 na hlave a uz ji nechci ani nahodou. o cislo vetsi mi malem utrhla ucho a cele mi to prislo jako predrazeny laciny plast za 700 ecek nebo za kolik. ksilt jsem skoro nevidel takze vlastne k nicemu (nebo je nejak stelovaci?)vyklapeni mi prislo taky nejake horsi nez na scorpionce. proste vsechno spatne a prijde mi to docela skoda, myslel jsem si na ni
R 1200 GSA 4/2010
Ahoj,
tak za me rikam Scorpionu NE! Jak jsem se na tu helmu tesil, tak jsem zklaman. Duvody, proc si ji ja neporidim:
- kdyz mi sedi dobre kolem sisky, extremne mi svira celist, vyslovene tlaci tvare mezi horni a dolni celist do takove miry, ze ani uvazovane vymackani nebude dost
- vyklopna cast je v miste blizko u uchyceni velice oslabena (oproti konkurentum)
- pouzite materialy (strasne vrze pri sebemensim pohybu)
- pro me nedostatecne obepina krk v zadni casti
- ksilt nelze nastavit do polohy, kde by hral nejakou roli (jeho hrana se presne prekryva s hranou pruzoru prilby, takze se slunickem vubec nic neresi)
Je to skoda, libi se mi treba i dodavany Scorpion pinlock, rychlost jak lze sundat ksilt. Ale ja si ji nekoupim.
swat napsal:
To samé vadilo i manželce, ještě teda ta váha a její rozložení. Ta helma by byla dobrá v cenové relaci 4990,- Kč a ne 7k.
na: http://www.mcf.cz...tova-matna prodávají za 6250,- ale na prodejně se dá koupit do konce února s 20% slevou, to znamená 5000,- (mají tam akci na vše neslevněné do konce února - 20%)
Měl jsem ji na hlavě taky, ale nakonec jsem pořídil Just1 J34, která mi mnohem lépe seděla na hlavě...
Upravil pavlos84 dne 15.02.2017 14:52
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
swat napsal:
To samé vadilo i manželce, ještě teda ta váha a její rozložení. Ta helma by byla dobrá v cenové relaci 4990,- Kč a ne 7k.
Vaha mi nevadila, naopak jsem byl prekvapen. Asi jsem zvykly na tezsi helmy. A neni to jen o vaze, ale hlavne o tezisti. S tim jsem problem nemel. Za sebe...
Taky mi nevadila vaha, to mi prislo v pohode. Ale tvare mi to taky hodne sviralo. A to vrzani a rachoceni, to me odradilo hodne. Dnes jsem zkousel jinde jeste EXO 920, ze ktere ADX-1 vychazi - to same, taky vrze a rachoti, takze Scorpion pro me neni. Zakoukal jsem se ted do Neotecu, asi ten ksilt ozelim.
Scorpion je dobry vyrobce, ale ty vyklopy neumi. Kdybych jezdil integralku nejdu do niceho jineho nez EXO-1000. Jiz jsem mel tu cest si ji vyzkouset pres vikend a nemel jsem na hlave lepsi integralku.
ahoj pánové. Také pořád sháním helmu ...vyklápěčku s kšiltem. Tak mi poraďte. E-1 je moc drahá. Scopion je hlučný a kšilt na prd a výklopnou Caberg mám. Ale bez kšiltu. Pravda je že málo větrá ale jinak jsem spokojen. Mám tedy jít do tourmaxe? Děkuji.
Jo a scháním nějaká klubová trika s GS. Kde nebo u koho by se to dalo sehnat? viz příloha.
Díky.
varav přiložený následující obrázek:
No už jí mám asi 14 dní doma, ale díky pracovnímu vytížení jsem ještě neměl možnost vyzkoušet. Za jízdy tedy zatím nevím, ale jak jsem jí měl na hlavě, tak maximální spokojenost. Mě sedí super a neřekl bych, že by v ní něco hrkalo.... A cena taky super, byla s 20procentní slevou.
Těším se na první jízdu, pak dám vědět
Matess přiložený následující obrázek:
Na zivo jsem ji nevidel, ale neni ten stit nejak zbytecne moc vysoko? Ja ho na LS2 mam o dobrych 5-6cm niz a i tak je to na hrane s pouzitelnosti.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Na zivo jsem ji nevidel, ale neni ten stit nejak zbytecne moc vysoko? Ja ho na LS2 mam o dobrych 5-6cm niz a i tak je to na hrane s pouzitelnosti.
No neřekl bych, že je kšilt výše, když to porovnám se svou starší přilbou Held, tak to vypadá, že štít u Scorpiona je o nějaký ten mm ještě níž . A to je to vyklápěčka...
Matess přiložený následující obrázek:
Tuhle přilbu jsem si, i přes dojmy z února (předchozí stránka tématu) koupil, nechtělo se mi dávat více peněz. Koupený kus nakonec nehrkal. Ale po dvou dnech jsem ji zase vrátil. Po delší než krátké době mě strašně tlačila do tváří. Jinak seděla dobře, ale ten tlak do tváří byl nesnesitelný, když jsem ji měl na hlavě déle než 20 minut. Dále mi prostě neodpovídá cena vzhledem ke kvalitě. Přilba dost vrzala, plexi na spodní hraně nedoléhalo pořádně na těsnění (po zavření se plexi postupně mírně zvedalo nahoru), šrouby držící plexi se při opakovaném otevírání brady povolovaly (možná bych musel fest dorvat) a sluneční clona byla opticky docela bídná (šly mi z toho oči šejdrem). Hluk a turbulence při krátké projížďce na motorce byly už jen konečnou tečkou. Větrání jsem takřka nepoznal, zda je zavřené nebo otevřené.
Dopadlo to tak, že jsem si v Brně vyzkoušel Shoei Neotec a tu pak koupil - úplně jiná liga, ve všem (kvalita, pohodlí, větrání, plexi) - pravda, i cenově, ale je to na ní aspoň vidět
říkám furt že to je krám a ještě k tomu plastovej. Kdyby aspon nějakej sklolaminát ale cpát za ty love termoplast? fuj
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis