tak tem co to nedelali a chystaji se na to posilam par fotek:
co se tyka ucpani palivovych hadicek, tak se da pouzit treba 6ka imbusovej sroubek, kterej se nacpe hlavickou do hadicky
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Já,když jse měnil filtr,použil jsem na ucpání umělé kolíky do hrábí.Teď už mám dvě ucpávky z kolíčku stočené na míru v nářadí,kdyby náhodou.Taky se prodávají rychlospojky jako na zahradní hadici,ale spíš ty prachy projedu,nebo propiju. http://eshop.moto...2&sort=20aDokud bude ropa,budu jezdit BMW
zapomnel jsm na jedno upozorneni. Muze se stat, ze budete mit znicenej cerny gumovy o krouzek, tak je asi lepsi koupit pro jistotu novej, at pak nemate zbytecne rozhozenou motorku dlouho
abbe> tak tolik bych za tu rychlospojku taky nedal, existuje takovy ty co se pouzivaji na stlacenej vzduch, jedna stoji kolem kila, ale nevim jak je na tom tesneni, jestli by prezilo benzin
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Shimi, já nevim jestli jsem ho pak Honzoj neměnil. Nic světabornýho na tom není. Na 99% jsem mu ho už ale vyměnil. Musim se ho zeptat až ho uvidim.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Tak já jsem to akorát teď dodělal. Škoda že tady nebyli ty obrázky dřív
Jen jsem dal na hadičky zpět ty originál svorky protože jsem neměl náhradní, ale myslím že jsou v pohodě ačkoliv jsou pravděpodobně na jedno použití. S trochou síly jsem je dostal zpět. Motorka vrčí takže jsem spokojený. Původní filtr byll podle data originál a když jsem do něj fouknul vylítala jakási černá hmota. No po 50tis km se není čemu divit.
Horší bylo vylít z nádrže starý benzím, teklo mi to úplně všude jen ne do trychtýře. Doufám že si dnes nějaký pejskař na vycházce u mé garáže dnes večer nebude chtít zapálit
Benzín musíš bud vyjezdit nebo odpojit hadičku od čerpadla a dát ji do kandáku a zapínat a vypínat klíček a nádrž je rázem prázdná. Pak teprv sundat nádrž. No hold příště no.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Selver napsal:
Jen jsem dal na hadičky zpět ty originál svorky protože jsem neměl náhradní, ale myslím že jsou v pohodě ačkoliv jsou pravděpodobně na jedno použití. S trochou síly jsem je dostal zpět. Motorka vrčí takže jsem spokojený. Původní filtr byll podle data originál a když jsem do něj fouknul vylítala jakási černá hmota. No po 50tis km se není čemu divit.
Horší bylo vylít z nádrže starý benzím, teklo mi to úplně všude jen ne do trychtýře. Doufám že si dnes nějaký pejskař na vycházce u mé garáže dnes večer nebude chtít zapálit
Cycli napsal:
Shimi, já nevim jestli jsem ho pak Honzoj neměnil. Nic světabornýho na tom není. Na 99% jsem mu ho už ale vyměnil. Musim se ho zeptat až ho uvidim.
no mě tim sám překvapil když mě řikal že se mu to nepovedlo a tak se na to vykašlal,mě se to podařilo na poprví,a on je šikovnější tak nevim jakto že to nesved
Selvere, bacha na ty spony! Dnes se jedu projet, natočím brambouli a nestačím se divit. Ta horní spona chcala jak sviňa. No, normálně to nekontroluju, ale zdál se mě divný zvuk čerpadla. Dovedu si živě představit, hodit za jedna a valit. Hasičák sebou nevozím, ale vzhledem k tomu, že po cestě nám sněžilo, asi bych se zahrál nejen od heftů.
v autě jezdí tělo na motorce duše
Selver napsal:
no já když jsem odpojil hadičku která je jako vracečka tak to chytlo spětnej tah a tak to všechno vytelko do kanistru
Cycli napsal:
no mě tim sám překvapil když mě řikal že se mu to nepovedlo a tak se na to vykašlal,mě se to podařilo na poprví,a on je šikovnější tak nevim jakto že to nesved
Ted tady byl a mluvil jsem s nim o tom. Filtr jsem mu měnil, tak už mu ho nedělej. Tolik zas nenajezdil.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Jo a hadičky jsou potvory. Já je na svým už měnil, protože byly zpuchřelý. Kontrolujte občas ty spona a radši je dávejte nový při nějakých pochybnostech. Lepší je prevence než pak spousta blbý práce navíc.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Cycli napsal:
Ted tady byl a mluvil jsem s nim o tom. Filtr jsem mu měnil, tak už mu ho nedělej. Tolik zas nenajezdil.
až se vrátí s tunisu bude tam mít kýbl písku vtom filtru
docela mě to umření čerpadla na kámošový motce vyděsilo,docela nerad bych to čerpadlo někde scháněl v rumunsku a nebo v podobnejch zemích,takže mě napadlo že by to chtělo vozit jedno sebou na dovolený,stejně s klukama jezdíme na stejnejch motorkách a čerpadlo na 1100 a i na 1150 je stejný tak by nebilo špatný mít ho sebou,ale zase jen tak si ho koupit za 6000,- aby ho člověk měl sebou to je taky docela blbý,tak sem tak přemejšlel jak to ojebat a napadá mě náhodná podobnost čerpadla s čerpadlem z feldy co vi na to jako kutilové??myslim to jen jako nouzák na dojetí,ale prostě mít nějakou šanci na cestách no
Jsem naštěstí ty spony sundaval jen uvnitř nádrže. A vypouštět benzín skrz hadičku se mi nechtělo protože by to trvalo dlouho tak jsm dostal ten báječný nápad to prostě vylít vrchem a bude. Taky že bylo, úplně všude, ještě teď smrdím jak z rafinérie
Ale dotaz: umí BMW jet bez čerpadla - tj pokud bude v nádrži dostatečná hladina aby to teklo samospádem? Samosebou předpokládám že by se musely hadice od čerpadla odpojit ale lepší než někde na dovče koukat. Na bývalé motorce to šlo - DR800 - tam ale bylo podtlakové a hlavně nebylo v nádrži ale až před karburátorem. Z toho vyplívá že to nebyla stříkačka, tak jestli tohle vůbec jde? Třeba by tohle obejití spoustě lidem zachránilo kůži...
Selver napsal:
Jsem naštěstí ty spony sundaval jen uvnitř nádrže. A vypouštět benzín skrz hadičku se mi nechtělo protože by to trvalo dlouho tak jsm dostal ten báječný nápad to prostě vylít vrchem a bude. Taky že bylo, úplně všude, ještě teď smrdím jak z rafinérie
Ale dotaz: umí BMW jet bez čerpadla - tj pokud bude v nádrži dostatečná hladina aby to teklo samospádem? Samosebou předpokládám že by se musely hadice od čerpadla odpojit ale lepší než někde na dovče koukat. Na bývalé motorce to šlo - DR800 - tam ale bylo podtlakové a hlavně nebylo v nádrži ale až před karburátorem. Z toho vyplívá že to nebyla stříkačka, tak jestli tohle vůbec jde? Třeba by tohle obejití spoustě lidem zachránilo kůži...
ne tak to právě bohužel nedoved,na Bigu si měl jen podávací čerpadlo a to šlo přepojit tak že do půlky nádrže to bez nej jelo,ale to byl přeci jen karbec,na jedničkovim varaderu to taky tak šlo,ale tady je stříkačka a ta prostě bez tlaku neudělá vubec nic,nemáš prostě ten benzín jak do válce dostat když tam není tlak,takže prostě to chce nějaký čerpadlo a proto musim slusit jestli to dovede to s feldy jestli ho tam dokážu nacpat a jestli bude dávat dost tlakukdyby se to podařilo bylo by to docela řešení co sebou vozit po dovolenejch,jelikož tam když to zdechne je hned po náladě
copak to mě to taky šlape zatim dobře a toto má 100tkm ale znáš to umře to vtu nejblbbější dobu a nejhorší je že to nijak nevaruje,prostě to umře a hotovo,na tý kámošoví motorce sem jezdil den před tim než umřela a vubec nic ani neškubla a potom sme se šli project,třikrát střelila do vejfuku a konec a už sem ho táhnulna kurtě ke mě do garáže