Mám nutkání koupit nové GSA. Nechci kupovat od šedého dovozce. To bych si je radši dovezl sám pokud bych se dostal na zajímavější cenu (Polsko?, Něměcko?).
Můžete někdo poradit?
Upravil Advik dne 21.06.2017 17:40
Ahoj, ma uz nekdo zkusenost s LC AD. a najezdem 70-80tis. km mimo teren?
Neni uz moto na vyhozeni? (Viz. motor, spojka, ESA, hruska atd.?
Bat se toho najezdu nebo nebat?
Jezdí za mnou na servis jedno LC (ne ADV) z roku 2014 - nyní s najetými něco přes 69000km (dělal jsem na ní teď servis "70000km" ) . Servisní historie od nové motorky je taková: 2x levý ovladač (jednou z toho řešeno ještě v záruce), v cca 20000km vodní pumpa (v záruce), ve 33000km hlučná převodovka (v záruce), v cca 55000km alternátor (na kulanci). Motor OK, ESA tlumiče původní, spojka původní, koncový převod původní.
Upravil Tonda dne 01.08.2017 12:07
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Nebral bych to tak. Jezdí ke mně i další LC, LC ADV..., ale žádná z nich nemá ještě přes těch cca 60000km. Spíš okolo 10000km - 40000km. A tam zatím jen pravidelný servis a ze závad spíš jen ovladače, občas vyteklej tlumič, vodní pumpa, nějaké opravy po pádech...........
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Asi si budeme muset zvyknou ze ta kvalita jde obecne dolu. Vyssi vykon, nizsi hmotnost tak je ta konstrukce spocitana tip top. Ale ono je to asi jedno, protoze na tech nasich stary vyslouzilych potvorach taky neco obcas odejde.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Asi si budeme muset zvyknou ze ta kvalita jde obecne dolu.
prvni 1100 byli etalon spolehlivosti?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jencekgs napsal:
samozřejmě ... můžeš se spolehnout, že se ti tam něco vys.ere
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
jencekgs napsal:
samozřejmě ... můžeš se spolehnout, že se ti tam něco vys.ere
Nebo zlomi. Treba prevodovka
17 cm
mě příjde, že se to pomalu, ale jistě vrací do starých časů. Dřív to byla převodovka a teď jsou to vidle a krky řízení
je naprosto zřejmá křivka spolehlivosti, která stoupala do r. 2007 a od té doby přes mírné poklesy do 2013, kde strmě spadla zase do r. 1995, kdy se lámou a upadávají věci. S tím rozdílem, že dřív si to nekoupil každej mamlas, co má do prd.ele díru a ještě se svým přičiněním podílí na závadách.
Prostě "r" 1200 "g"S LC ...aneb dobrodružství pro každého
Upravil Mr GS dne 01.08.2017 16:17
Mám na novém LC najeto bezmála 20 tkm a žádný závažný problém. Jsem mamlas, co má do prdele díru a pravděpodobně nejsem hoden být členem elitního společenství "GS". Ať si každý koupí co chce a co se mu líbí, hlavně když mu to dělá radost. A at si s tím jezdí třeba pro rohlíky do Lídlu...
pod trvalým dohledem
Miguel napsal:
Mám na novém LC najeto bezmála 20 tkm a žádný závažný problém. Jsem mamlas, co má do prdele díru a pravděpodobně nejsem hoden být členem elitního společenství "GS". Ať si každý koupí co chce a co se mu líbí, hlavně když mu to dělá radost. A at si s tím jezdí třeba pro rohlíky do Lídlu...
Chlapče nech to bejt. když se ti podaří šlápnout do hovna, máš nejlěpší jít rovnou od toho. jak se v tom hovně začneš šťourat, je to jen horší. Navíc on je tady známá firma. Mrkni se na jeho příspěvky a uvidíš... Jestli se z nich něco dozvíš.... Uděláš si obrázek sám
BMMW R1200GS LC 2014
Miguel napsal:
Mám na novém LC najeto bezmála 20 tkm a žádný závažný problém. Jsem mamlas, co má do prdele díru
Mauglí, nikde a nikdy jsem nenapasal, že každej kdo si koupí LC je mamlas, ale každej mamlas si ho koupit může, což je docela zásadní rozdíl... nic méně, už dřív jsem si všiml, že tobě něco vysvětlovat je marný
A proti těm, kteří se spoléhali na sebe, že jsou spravedliví, a ostatními pohrdali, řekl toto podobenství: Dva muži vstoupili do chrámu, aby se modlili; jeden farizeus a druhý celník. Farizeus se postavil a takto se modlil v sobě: Bože, děkuji Ti, že nejsem jako ostatní lidé, vyděrači, nespravedliví, cizoložníci, nebo i tento celník. Postím se dvakrát do týdne, desátky dávám ze všeho, co mám. Celník však stál zdaleka a ani vzhlédnout k nebi, ale bil se v prsa a říkal: Bože, buď milostiv mně hříšnému! Říkám vám: Tento odešel do svého domu ospravedlněn, a ne onen. Neboť každý, kdo se povyšuje, bude ponížen, a kdo se ponižuje, bude povýšen.
V kostce, do prdele díru máme všichni i ty. A ti, co si myslejí, že ji mají lepší, ji mají zpravidla horší
pod trvalým dohledem
Miguel napsal:
Obrátíme se na knihu z nejchytřejších
Podobenství o farizeovi a celníkovi
A proti těm, kteří se spoléhali na sebe, že jsou spravedliví, a ostatními pohrdali, řekl toto podobenství: Dva muži vstoupili do chrámu, aby se modlili; jeden farizeus a druhý celník. Farizeus se postavil a takto se modlil v sobě: Bože, děkuji Ti, že nejsem jako ostatní lidé, vyděrači, nespravedliví, cizoložníci, nebo i tento celník. Postím se dvakrát do týdne, desátky dávám ze všeho, co mám. Celník však stál zdaleka a ani vzhlédnout k nebi, ale bil se v prsa a říkal: Bože, buď milostiv mně hříšnému! Říkám vám: Tento odešel do svého domu ospravedlněn, a ne onen. Neboť každý, kdo se povyšuje, bude ponížen, a kdo se ponižuje, bude povýšen.
V kostce, do prdele díru máme všichni i ty. A ti, co si myslejí, že ji mají lepší, ji mají zpravidla horší
Když myslíš že tu myšlenku najde...
BMMW R1200GS LC 2014
Mr GS napsal:
mě příjde, že se to pomalu, ale jistě vrací do starých časů. Dřív to byla převodovka a teď jsou to vidle a krky řízení
je naprosto zřejmá křivka spolehlivosti, která stoupala do r. 2007 a od té doby přes mírné poklesy do 2013, kde strmě spadla zase do r. 1995, kdy se lámou a upadávají věci. S tím rozdílem, že dřív si to nekoupil každej mamlas, co má do prd.ele díru a ještě se svým přičiněním podílí na závadách.
Prostě "r" 1200 "g"S LC ...aneb dobrodružství pro každého
hele Petre.. nebudes mi tvrdit, ze nova 12GS byla spolehlivejsi, nez posledni serie 1150, ze ne?
17 cm
to Kuba:
no, sice o tom tohle vlákno není, ale když už to tady zasí.rají ti dva, co přečtou každý čtvrtý slovo, jen aby si na sebe mohli něco vztáhnout, tak proč ne? Aspoň se můžou cítit ukřivděně
Moje osobní zkušenosti tvrdí, že jistě byla 12ka (vzduch) v každým ročníku spolehlivější, než jakákoliv 1150... tím míň poslední, kde je posilovač brzd. Ne, že by to byl až takovej problém, ale prostě tam byl a na spolehlivosti to jednoznačně nedodalo. To sice měly i první 12ky, ale proto tvrdím, že vzrůstající tendence byly do 2007. Další věc, která se táhla od 11 až po poslední 1150 je tragickej Hallsenzor, kterej tě dřív nebo pozděj někde nechal ( když jsi s motorkou ovšem jezdil )
Často odcházející civky ( jsou totiž futuristicky "chlazený vodou" )
Mnohem horší schopnost "požrat" nekvalitní benzín, protože 12ka má čidlo klepání
Často odcházející startér, náchylnej potenciometr... atd. Řekl bych, že s tímto má zkušenost většina majitelů 1150. Na druhou stranu... co je vyloženě typická závada pro 12ku, která se opakuje a má s ní zkušenost většina majitelů? Špatnej pásek v nádrži, kterej zkresluje obsah... a co? Samo o sobě tě to nikde nenechá.
jencekgs napsal:
Kubo, proc si vytahl jen pulku prispevku. Napsá jsem ze natech nasich starych taky neco odejde. Treba moje Rabla je zrovna u Tondu a navrat z dovo byl v dodavce.
Takze docti to prosim cele.
To co si citoval byl obecny komentar ke kvalite vseho.
Splněný sen moje 1100GS