Můj Navigator VI si občas tak trochu dělá co chce. Za jízdy se samovolně přepínají různá zobrazení: informace o motorce, kompas.... a většinou to nejde hned vrátit zpět na navigování. Včera jsem si zkoušel cvičně naplánovat trasu a písmenka si tam naskakovala jak se jim zachtělo. Jo a baterka je už taky skoro KO - ta se dá koupit nová, ale má to vůbec cenu?!
Řešili jste někdo něco podobného? Dá se s tím něco dělat (opravit)?
k.o. displej. Bohužel běžná a častá závada u těch původních šestek. Neopravitelné, teda alespoň o tom nevím. Pokud je v záruce, tak výměna kus za kus.
Doplňky a díly na BMW GS:https://mojegs.cz Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
To určitě ten první model a odešel display .
Někde v Chině jsem viděl display a psali že to jde jen vyměnit na určitých variantách.
Tzn jsou třeba tři označení displaye a pouze jeden jde nahradit. (Jde o to jaká pak bude funkčnost s china křuntem).
Je to docela smutné, vyhodit pak přístroj za 15tis. Mám nejnovější model, tak se tomu doufám vyhnu.
[quote]MiKa75 napsal:
Můj Navigator VI si občas tak trochu dělá co chce. Za jízdy se samovolně přepínají různá zobrazení: informace o motorce, kompas.... a většinou to nejde hned vrátit zpět na navigování. Včera jsem si zkoušel cvičně naplánovat trasu a písmenka si tam naskakovala jak se jim zachtělo. Jo a baterka je už taky skoro KO - ta se dá koupit nová, ale má to vůbec cenu?!
Řešili jste někdo něco podobného? Dá se s tím něco dělat (opravit)?[/quote
Mě to čas od času udělá taky vždy to pomůže utřít mikrovláken v kombinací s chemií co mém na hledí helmy já ty stavy prisuzuji zapatlanym displejem od rukavic potom to zase šlape jak má.
Možnost diagnostiky BMW
Hledal jsem různé varianty a řešení mého problému s Navigatorem VI.
Na AliExpress se dá koupit LCD obrazovka, ale jsou dva typy. Před koupí je potřeba se nejdříve podívat, kterou tam máte. Výměna není složitá - návod na YouTube.
Obešel jsem a obeslal nějaké servisy. Jediný který už tyto Navigatory VI dělal a byl ochotný se na to podívat byl Servisnavigaci.cz z Ostravy.
Zavolal jsem ještě do Renocaru v Brně a tam mi pán ochotně poradil, že ze všeho nejdříve mám zkusit KALIBRACI OBRAZOVKY. Údajně to pomůže ve většině případů. Je to jednoduché - návod zase na YouTube. A světe div se, ono to funguje. Zatím v domácích podmínkách. Na motorce ještě nevyzkoušeno.
kalibrace obrazovky pomůže, pokud není displej mechanicky poškozen. Často nám zákazníci posílají tyto navigatory k reklamaci a ve většině případů je displej poškozen pádem navigace. Jsou to mikro praskliny na okrajích kterých si zákazník kolikrát ani na první pohled nevšimne a výrobce bohužel kvůli mechanickému poškození reklamaci zamítne. Viz foto níže kde je poškození patrné
bmwgsa přiložený následující obrázek: