Ten zvuk Josefa se mi vůbec nelíbí, zní to divně.Ale u TOLIho se mi zase líbí, buď záleží jak to je nahrané nebo nevím
Upravil mandy8 dne 15.02.2009 19:24
Realitě víc odpovídá ten Josefův zvuk,já to natáčel fotákem a nemá to vůbec nízký frekvence zvuku.Jinak Josef to asi natáčel v garáži proto to jakoby víc duní.
No jestli sem to pochopil dobře tak si z toho levýho vybral i tu ucpávku ne? Ja bych ji tam nechal abych tolik neovlivnil zvuk. Ale zase si řikam jestli to pak ma cenu?
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Sehnal jsem si zde na fóru vykuchanej levej výfuk, zkusil ho namontovat a je to dost hrozný
Je z něho vykuchanej kat i ta tlumivka na konci a jde z něho takovej plechovej, pro mne nepříjemnej zvuk...
Trochu jsem pátral i po zahraničních fórech a narazil na toto.
Myslíte, že to bude fungovat ? Jde mi o to, aby byl zvuk hlubší, ale ne vysloveně uřvanej a hlavně bych nechtěl, aby motorka hůř jela. Je mi jasný, že do mně bude většina z Vás vandrovat, že to nemůže fungovat atd.
Ale... já si neprznim vlastní výfuk, jen zkouším upravit již upravenej
Někde jsem tu čet, že to někdo vyřešil tak, že dal střeva z pravý koncovky do levý, což je hodně podobný řešení tomuto. Zajímalo by mne, jestli se to osvědčilo.
Jinak ještě to mám vymyšlený tak, že bych ten svod implantoval do toho vykuchanýho levýho výfuku, protože takhle to neni zrovna hezký.
Byl to výrobek americký firmy adventurepipes.com, bohužel jejich stránky nefungujou a na tohle řešení jsem nenanšel ani žádnou recenzi.
Díky Jarda
... a zde již konkrétní výtvor
JardaFGS přiložený následující obrázek:
Já jsem tam dal Remuse co se dávaly asi za příplatek na Dakary dvousvíce. Zvuk to má celkem dobrej s výkonem a krouťákem mi to přijde asi stejné, těžko říct... Ví někdo jak to s těmito výfuky bylo? Jestli to dávali už z fabriky, atd..? Na youtube jsem našel i video
No hnusný to je... o tom žádná. Taky jsem psal, že bych ten svod "schoval" do toho vykuchanýho vejfuku.
Jasně že bylo lepší a snažší koupit homologovanej laďák, ale když už tohle mám, chtěl jsem s tim něco zkusit udělat... Když to nedopadne, nevadí
jardajerman@seznam.cz
Jestli se ti to povede schovat tak by to mohlo vypadat i celkem normálně. Jsem fakt zvědavej co malé gs ještě s výfukem snese Určitě sem pak napiš výsledek ...
Přátelé kamarádi,taky jsem řešil výfuk na jednosvícu.Různě jsem to kuchal a sváděl jenom do jednoho levýho. Je problém s vařením toho nerezu a nevypadalo to vůbec dobře. Nakonec jsem se rozhodl k radikálnímu řešení. Ufiknul jsem ten levý a nechal zhruba 2cm na průměru a na něj napasoval komínovou rouru, kterou jsem na konci zoválnil, to úproto aby měl stejnej tvar jako schránka na druhé straně a obě jsem zakončil koncama origoš. Uchycení jsem použil ze starých.Koncovky jsou jednoduše na dvě 5ty šroubky systém nasad a kousek pootoč a zajisti matkou a vrtulkou u schránky.Všechno jsem to láknul černým matovým silikonem na kamna a OK. Zvuk super,nechal jsem ze střev pouze jednu přepážku a mohu ubírat nebo přidávat orginál vatu podle potřeby. Do schránky hledám co bych tak ještě vozil ,kromě lékárny vercajku a vesty. Na prví pohled jsou akorát výfuky černé na rozdíl od orginálu. Podle zvuku nikdo nic nepozná a vo to mě šlo.Zamozřejmě čekám od Bawáristů,jaký jsem pastař a budou to brát jako prasárnu. To mě ovšem nebere. Když budeš chtít pošlu foto,ale zveřejňovat to nechci.Mě to takhle vyhovuje a nechci poslouchat blbé narážky.Ahoj Sharki
bubak
Je normální, že u origo výfuků je (ze zadního pohledu na motorku) levá koncovka "ucpaná"..jako nějaká vložka v ní. V té pravé nic není. Kamarád co dělá auta mi řekl, že je to kvůli tlaku a aby to "foukalo" oběma dírama. Jak to máte vy?
Aktuálně: BMW R1200GSA 2017
Ex: BMW F 650 GS 2004 Vidět a hlavně být viděn !
MMirek napsal:
Je normální, že u origo výfuků je (ze zadního pohledu na motorku) levá koncovka "ucpaná"..jako nějaká vložka v ní. V té pravé nic není. Kamarád co dělá auta mi řekl, že je to kvůli tlaku a aby to "foukalo" oběma dírama. Jak to máte vy?
Naprosto normální.. Někerej má malou trubičku nějakej model je uplně slepej je to proto že v levé je katík
... servis a diagnostika BMW Motorrad