Pánové, když už jste u té diskuze o telefonech aj. Já v tom problém zase až tak nevidím. Dělal jsem řidičák v době, kdy jsem musel řídit, kouřit, konverzovat, utírat si vokno a ještě si všimnout, že ve 3 patře ženská meje vokna bez podprsenky. Jinak by mě esenbák vyrazil.
Ale je pravda, že sms nepíšu, dotykáč nemám a jednu ruku mám v podstatě volnou.
A taky že mám soudnost.
A o tom to je. Ovšem nebylo to zadarmo - léta praxe a i pár vyloženě klikařských situací s poučením formují do další existence v provozu. Naučil jsem se vnímat nástup mikrospánku, řídit v podstatě podvědomě a odhad. A učím se furt, protože chyby dělám pořád. Kdo ne? Jen je rozdíl mezi chybou fatální a zanedbatelnou, i když ta hranice je mnohdy neznatelná a je v tom i faktor "štěstí".
Ovšem žádný drakonický trest nic neřeší. A tupé zákazy, kdy dostane flastr člověk za volantem, který sedí ve stojícím autě a telefonuje mě opravdu nepřesvědčí o výchovnosti, ale pouze o tupé snaze řídit veškeré lidské chování. Lidská blbost je neomezená a neomezitelná a žádný paragraf tomu nedokáže zabránit. A Hicks se možná nevyjádřil zcela masově srozumitelně, ale já to pochopil, protože mám v tomto ohledu velmi podobný názor.
Čím víc paragrafů, tím více lidé přestávají myslet a reagovat a spoléhají na nějaký paragraf. V krematoriu už je pozdě začít myslet a poučit se a být zodpovědný. A může být tisíckrát paragraf na mé straně, ale když narazím na bl ba, je mě to k ničemu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz