Trochu z jiného úhlu. Dost záleží jak máme kdo velkou hlavu . Jezdil jsem Airoh a následně Uvex Enduro. Nic jiného totiž na hlavu nenasadím. Uvexka je výrazně lepší a pokud se jako já do vyklápěček nevejdete je to ta nejlepší volba.
Jezdím v UVEX enduro, mám sní najeto kolem 15 táců a jsem celkem spokojený. Má své mouchy. Určitě zde nebudu tvrdit že je nej, při vyšších rychlostech na dálnici je docela hlučná a člověk je zní utahaný. Ale je to mou postavou 195 cm je dost. V lehkém terénu je dobrá , větrá a dobře se v ní dýchá, enduro brýle do ní jdou i s plexi staženým dolů i nahoru. Těžký terén zvládne s obtížemi není tam moc místa pro zásobu vzduchu, ale to je za se mou postavou 130 kg a 30 cigaret.
Tato helma je kompromis jak cenou tak účelností.
profesor
Asi máš pravdu. Bohužel jak jsem psal super tiché integrálky se mi na hlavu nevejdou a to jsem vyzkoušel opravud fšechno. Tak to nemůžu porovnat oproti airohu je výrazně tišší, v zásadě se nemlží a přesto že větrá tak mi míň mrzne nos v zimě. Ale já jsem mírně nekonfekční velikost.
Kdyz sundas ksilt tak bude hned ticha jak integralka...s ksiltem asi nemuzes cekat pri rychlostech nad 130 ze budes mit ticho, me dost pomohlo zvyseni plexi od TT.
Jinak je to enduro-cestovni prilba, tudiz kompromis ma uz v nazvu a na tezkej off jsou jiny helmy. Mel jsem 2 helmy Arai za 15 tis. a taky mely mouchy a tissi nez uvexa bez ksiltu taky nebyly
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Kdyz sundas ksilt tak bude hned ticha jak integralka...s ksiltem asi nemuzes cekat pri rychlostech nad 130 ze budes mit ticho, me dost pomohlo zvyseni plexi od TT.
Jinak je to enduro-cestovni prilba, tudiz kompromis ma uz v nazvu a na tezkej off jsou jiny helmy. Mel jsem 2 helmy Arai za 15 tis. a taky mely mouchy a tissi nez uvexa bez ksiltu taky nebyly
Otocis ty bocni znaky UVEX o 90 stupnu tim se uvolni plexi a ksilt bude drzet jen nahore, nahore vysunes ten plastovej kryt podle sipky na nem pod krytkou je sroubek na stelovani uhlu ksiltu tak ten vyroubujes a mas ksilt dole.
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Pls jak sundam ksilt?
edit: xavier byl o chlup rychlejší... ;-)
Upravil Geralt dne 19.02.2009 20:07
KTM 1190 Adventure R
Otocis ty bocni znaky UVEX o 90 stupnu tim se uvolni plexi a ksilt bude drzet jen nahore, nahore vysunes ten plastovej kryt podle sipky na nem pod krytkou je sroubek na stelovani uhlu ksiltu tak ten vyroubujes a mas ksilt dole.
Jezdím s ní již druhou sezónu a pominu li ten fakt, že je trošku víc hlučnější tak nemám připomínky. V minulosti jsem měl Nolen, ale to je trochu jiná kategorie. Myslím si poměr cena-kvalita vzájemný poměr.
Joe napsal:
Jezdím s ní již druhou sezónu a pominu li ten fakt, že je trošku víc hlučnější tak nemám připomínky. V minulosti jsem měl Nolen, ale to je trochu jiná kategorie. Myslím si poměr cena-kvalita .
Tak už mám taky doma UVEX enduro.Dnes jsem si ji přivezl z Rakouska od Toniho,jestli znáte,a měl tam frajer 50% slevu na VŠE!!! Tak ji mám za 115 E a hned jsem taky koupil nové oblečení v ceně 575 E za 290 E
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Tak už mám taky doma UVEX enduro.Dnes jsem si ji přivezl z Rakouska od Toniho,jestli znáte,a měl tam frajer 50% slevu na VŠE!!! Tak ji mám za 115 E a hned jsem taky koupil nové oblečení v ceně 575 E za 290 E
marushin som mal v ruke na prvy pohlad krasna a zaujimava prilba... ale po dokladnejsom skumani som z nej mal velmi lacny dojem... ako tu uz niekto napisal, marushin by som nechcel ani zadarmo
idem do bielej Uvex Enduro privela ludi co ju maju okolo mna ju chvalia takze sa vobec nebojim, jedine co ma sere je ze aj pri velkosti XXL mi ide z hlavy pomerne tazko dolu ale francuz ma na to recept..
Mr GS napsal:
Tak dej kontakt (gps)na Toniho
Tak to sorry,ale nemohu pomoct!Adresu neznám.Byl jsem tam s kámošem a ty slevy měl bohužel jen do konce února,což je dneska.
raptor napsal:
marushin som mal v ruke na prvy pohlad krasna a zaujimava prilba... ale po dokladnejsom skumani som z nej mal velmi lacny dojem... ako tu uz niekto napisal, marushin by som nechcel ani zadarmo
idem do bielej Uvex Enduro privela ludi co ju maju okolo mna ju chvalia takze sa vobec nebojim, jedine co ma sere je ze aj pri velkosti XXL mi ide z hlavy pomerne tazko dolu ale francuz ma na to recept..
Jo to je pravda.Jde to z hlavy opravdu hodně špatně.Dnes jsem si ji nasazoval celkem dostkrát a porovnával s jinými velikostmi a asi mě do rána upadnou uši.Koupil jsem nakonec velikost S,protože doma už jednu S mám a taky jsem zjistil,že je ve velikostech nepřiměřený rozdíl.M mě byla trochu volná a S je hodně těsná.Doufám,že se vytlačí,nebo při delší cestě mě bude hodně bolet hlava.
Tak jsem zjistil adresu.Je to:
Tonis Biker Store
Heiligenstedter Strasse 11-25
1190 Wien
ale jak už jsem říkal,slevy by měly být jen do konce února,jinak jeho ceny bez slev jsou vyšší než u Louise.Např. ta Uvexka u něj beze slevy stojí 230e a v Louise 199e
raptor napsal:
Jo to je pravda.Jde to z hlavy opravdu hodně špatně.Dnes jsem si ji nasazoval celkem dostkrát a porovnával s jinými velikostmi a asi mě do rána upadnou uši.Koupil jsem nakonec velikost S,protože doma už jednu S mám a taky jsem zjistil,že je ve velikostech nepřiměřený rozdíl.M mě byla trochu volná a S je hodně těsná.Doufám,že se vytlačí,nebo při delší cestě mě bude hodně bolet hlava.
Mne pomohlo vythnou takovej spalek molitanu co maj na spancich, mam taky S a ted sedi perfektne...to je jen tip kdyby se ti nevytahla
Aktualne 1250 GSA HP