Myslím že tuhle trasu jel MrGS. Já to jel trochu jinak. Všude šotoliny, žádný hardcore, jen v jednom horském průsmyku byla ta cesta víc zničená po nějakých větších lijácích a od kamazů, které tam svážely kámen.
Machačkala - Buynaksk - Arkas - Maidanskoye - odbočka na Shamilkala přehrada, - zpět a Khunzakh - Botlikh - pak směr Grozny jako ty. Stavil bych se k jezeru Kazenoy
https://mapy.cz/s...
trasa dle Reneka - ok? I takhle to bude urcite hezky vylet po Dagestanske casti Kavkazu.
Resili jste nejak mezinarodni ridicaky?
Mam ten dle Zenevske dohody z roku 1949, ktery plati vsude (kam planuju jet) krom Armenie.
Renek napsal:
Myslím že tuhle trasu jel MrGS. Já to jel trochu jinak. Všude šotoliny, žádný hardcore, jen v jednom horském průsmyku byla ta cesta víc zničená po nějakých větších lijácích a od kamazů, které tam svážely kámen.
Ne nejel. My jsme jeli taky šotolinama. Tohle je povětšinou silnice.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Myslim ze po ten 3 bod to je asfalt a dal uz nevim, motal jsem se tam podle navi pac jsem mel malo presnou mapu (1:770) a vubec nevim jestli bych tu trasu stejne s te 60Csx vytahl. Jinak mezinarodni řp jsem pro sychr mel ale nikde ho pomne nikdo nechtel, stacil normal "voditělsky", myslim ale ze mi na urade rikali, ze mezinarodka plati 1 rok a max 3 roky tak nevim jaky mas ty..., toz tak. PS:sory pisu z fonu.
mezinárodní řidičáky jsou tuším ženevské a vídeňské. Jeden platí rok a druhý 3. Už nevím ,kterej je kterej. Jednou jsem ho taky řešil. Ten roční stojí tuším 50Kč a pasovou fotku, ale vzhledem k tomu, že mě všude kontrolovali doklady a přitom nikdo nechtěl tento mezinárodní řidičák, tak jsem se na to příště vybodl. Je to o úřad míň
Mapu oblasti Dagestán a Čečna jsem nikde nesehnal, ani po cestě v Rusku, takže jsem jel taky jen podle map OSM a podle citu. Ono až na místě uvidíš, tak zjistíš, že všechny cesty který na mapách i v googlu končí, normálně pokračují dál, protože ty lidi se do těch vesnic taky nějak dostat musí
...ale kdyby někdo sehnal nějakou " místní" dobrou mapu, tak ať mi jednu vezme. Nezůstanu dlužen Nebo kdo vládne pořádně azbukou, tak může zkusit provětrat ruský weby, jestli se něco nedá sehnat. Pak by jsme mohli udělat nějakou hromadnou objednávku. Myslím, že by o to byl zájem.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Vzhledem k tom, ze vsichni pisete, ze po vas nikdo ty ridicaky nechtel, tak nema cenu abych to tu plevelil informacemi co jsem o tom zjistoval. Obecne je to ale jak tu bylo zmineno:-)
Diky Vam za postrehy!
Takhle jsem to jel, jen jsem si z Maidanskoye zajel do Shamilkala na jídlo a výslech, kde mně sbalili před obchodem . Pak jsem se kousek vracel a pokračoval dal. Z Buynaksk do Maidanskoye je šotolina přes horský průsmyk, nádhená cesta, byla jen rozbitá po velké vodě a kamazech. Z Maidanskoye do Khunzakh je celkem asfalt, a pak až na hranice s Čečnou zase šotolina.
Tu trasu cos dával prvně, tak myslím, že dole od hranic s azerem, přes Kasumkenth, Vach,i to je až někde ke Gergebilu šotolina. Ale víc o straně k Azeru ví určitě Mr Gs.
Upravil Renek dne 21.07.2017 18:24
To Gs : Já mapu nikde nesehnal, to co jsem tam semtam viděl se nehodilo. Mně MáraGs poslal v souboru mapu do navi, ta fungovala, jen zrovna ve Volgogradu se sekla. Pak se zas rozjela někde u Astrachaně. Myslím že chyba byla na mé straně, protože jsem měl v navi nastavené automatické přiblížení a v tom městě se to seklo jak to furt přibližovalo a já si s tím hrál. Ukazovalo mi to i v horách celkem spolehlivě. Až na jeden okamžik kdy přestala makat a já dojel na bod, který se rozcházel do tří směrů. Ale místní pasák celkem přesně navigoval.
Upravil Renek dne 21.07.2017 19:08
Je mel mapu reise know how, shanel jsem podrobnejsi v Khasavyurt a pomahali mi mistni a nesehnali jsme nebo takhle vsude jen atlasy ruska, vyrez Kavkazu ve slozene mape ne, k navi: ja mel taky klasiku osm mapy co mi nahral Mardock a fungovaly spolehlive,jednou problem pred Astrachani kde navi mi ukazovala dal rovne ale cesta skoncila (ale to je rusko, to se stava, na cestu me pak navedli kluci s gazpromu)....
Jj, a u me i hodne zalezi i od ktereho vyrobce ty mapy jsou, ja mel ty reise know how a pak Kavkaz od freytag a berndt a ikdyz byl Kavkaz v meritku 1:700 tis tak jsem stejne jel podle reise,tyhle mapy mi vic vyhovuji a znaceni je i autenticnejsi a to je ta mapa rokem vydani o rok starsi.
Ahoj kamaráde, šáhnu hloubějš do kufru a určitě ještě něco vylovím , dělám si srandu, už vím co ti dám, jak pojedu kolem stavím se, pokecáme a dám ti dobrůtku. Zatím ti díky, ty víš za co a za koho...