Letos jsem dal na Terra Force Korsiku, Dolomity a spoustu kolemkomínovek. Za mně v tuto chvili , gumy s nejlepším poměrem cena - výkon.
Upravil Taborak dne 01.09.2017 08:03
Ahoj, letos jsem také poprvé nazul tyto gumy na svou R1200GS vzducháč a najel na nich zatím cca 5000 km. Zkušenosti zatím hodně pozitivní ve všech směrech, drží náklony až na stupačku, pohoda guma - až na jeden faktor - vyšší rychlost na rovné silnici či dálnici. Jakmile jedu cca 110 km/h a víc, musí si strašně hlídat přímý směr. Už při lehké korekci směru na řidítkách má motorka silné tendence se rozvlnit jako had - prostě chytne jak kdyby sinusovku, což je teda strašně nepříjemný. Zkoušel jsem foukat gumy na 2.2 a 2.5, tak i 2.5 a 2.9., naloženou i prázdnou. Když je motorka bez kufrů, je to samozřejmě o něco málo lepší, ale dobrý to teda není. Tlumiče mám Ohlins. Dřív jsem měl nazuté Anakee II. a tuto nepříjemnost motorka nedělala.
Jakou máte v tomto zkušenost? Případně může na to mít vliv ještě něco jiného, než gumy?
b-a-r-n-y napsal:
Ahoj, letos jsem také poprvé nazul tyto gumy na svou R1200GS vzducháč a najel na nich zatím cca 5000 km. Zkušenosti zatím hodně pozitivní ve všech směrech, drží náklony až na stupačku, pohoda guma - až na jeden faktor - vyšší rychlost na rovné silnici či dálnici. Jakmile jedu cca 110 km/h a víc, musí si strašně hlídat přímý směr. Už při lehké korekci směru na řidítkách má motorka silné tendence se rozvlnit jako had - prostě chytne jak kdyby sinusovku, což je teda strašně nepříjemný. Zkoušel jsem foukat gumy na 2.2 a 2.5, tak i 2.5 a 2.9., naloženou i prázdnou. Když je motorka bez kufrů, je to samozřejmě o něco málo lepší, ale dobrý to teda není. Tlumiče mám Ohlins. Dřív jsem měl nazuté Anakee II. a tuto nepříjemnost motorka nedělala.
Jakou máte v tomto zkušenost? Případně může na to mít vliv ještě něco jiného, než gumy?
Ahoj, ja mam najeto cca. 2000 km. Paradoxně jsme ted se sousedem zacli jezdit trochu vic sotolinku a lesni cesty. Gumy dobrý. Ale stalo se mi asi tak 3 x nedovedu to asi spravne popsat " na suchu, jako kdybych jel po kolejich a najednou jako kdyby zadni kolo s te koleje sklouzlo" je to je nom na malý okamzik ale uplne prijemne to neni. Nejmarkatnejsi to bylo jednou kdyz jsme jeli ve dvou a plne nalozený projizdeli jsme jednou vesnici a najednou jako by to to trochu zmenilo směr nebo co. Nedovedu to lepe popsat. Ale nikdy pred tim jsem to nezazil. Ale jinak gumy dobry.
V roce 2015 koupil mitas (ČGS) Telleborg za 30 miliard? A že by ji teď prodal?
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis