Ahoj,
mapy jsem zkoušel různé. Teď aktuálně jezdím dle MAPY.CZ a občas využívám Locus.
Z moto navigovani vim jenom NAVIRIDER, ale nezaujalo mě to natolik, abych to vyzkoušel...
Marthhy napsal:
Jenže jsem nenašel navigaci do tel pro motorky. Navigon tu volbu měl. Trasa krásná - vybírá hodně zatáček.
Na Android mě aktuálně přijde nejlepší TomTom - offline navigace (pokud jseš online, máš navíc info o dopravě) a má režim "Klikatá trasa" Trochu mě na tom vadí systém předplatnýho (nejde koupit jednorázová licence).
Jinak vyloženě pro motorky není úplně blbý Calimoto - to je vyloženě dělaný (ale nejen) na vytvoření "okolokomínovky" se zatáčkama (což třeba v Alpách asi funguje super, u nás to hodně tahá po rozsekanejch trojkách).
Obecně mě přijde, že se to hodně posunulo - mobil používám na navigaci už pěknejch pár let a ze začátku to bylo spíš k vzteku (u HTC Desire jsem kdysi uvařil i baterku). Teď mám už delší čas Galaxy S6 + držák od Číňana (dobastlenej pod úchyty na plexi) a vydržel bez problému i odhození Stroma mezi ostatní smrky
Mám ten Karadar. Je to zcela adekvátní ceně. Když se to zapne a zrovna funguje display - tak no problem . Jednak je iGO odjakživa super navigace a jednak si do toho můžeš dát cokoliv jiného. Čitelnost displaye je stejná jako na BMW Navigator V. VI je o hodně lepší (jeli jsme s kámošema, tak porovnání mám). Je fakt asi nerozbijnej. Tady končí výhody. Nevýhody... občas prostě nejde zapnout (v žádném případě na něj nespěchat, když nefunguje dotyk displeje - tak počkat). Nutné časté resety. Když má k interfonu připojenej telefon, tak Karadar zapnout jako poslední, jinak se sám nepřipojí. Jde však samozřejmě snadno připojit z menu. A největší problém.... po zapnutí chytá satelity asi 5 minut. Když potřebuješ vyjet rychle ... tak jsi v pr..li.
Jezdím s Iphone do letoška s 6 plus,teď s 8 pluskem,od 6 už není problém s přehříváním,vozím to na motorce,kole v autě.Mapy mám HERE we go zdarma celý svět.Aktualizace zdarma.Na motorku používám držák třeba z Alzy,iwant ho přestal prodávat https://www.alza....649193.htmoranžová dvanáctka
ludas napsal:
ted uz druhy rok NOMU a naprosta spokojenost,
ten NOMU S10?
Chci vyrazit směr gruzie, takže druhý telefon jako záložní se mi líbí trochu víc než "hloupa" gpska, ale furt nejsem uplne presvedcen jestli ta gps není spolehlivejsi.
plus se mi libi moznost waze podle kteryho jsem projel pulku evropy a max spokojenost.
---
k androdiu obecne - jakou aplikaci používáte k planování cesty? libilo by se mi neco ve stylu na kompu naplanovat a na mobilu nechat navigovat.
Upravil Re4DeR dne 16.05.2018 20:10
Ahoj,
jelikož Garmin "zařízl veškerou podporu mobilních navigací, jako je Navigon, nebo Navigon Cruiser, který byl vyloženě pro motocykly, tak asi jediná momentálně použitelná navigace pro smartphone používaný na motocyklu je "Tomtom Go Navigation Traffic v1.17.1 Build 2121".
Je zde jednak možnost plánovat trasy na webu TomTomu "mydrive" (kde je vidět i současný stav uzavírek), po registraci se trasy synchronizují se smartphonem, či jiným zařízením a pak je zde možnost výběru trasy (zatáčky, atd).
Další výhodou je velmi solidní čitelnost trasy na zařízení, jelikož to má solidní zoom a barevný kontrast trasy k mapě. Jinak trasy naplánované na webu lze exportovat do gpx.
Další použitelný soft pro rychlé a bezbolestné dojetí z bodu A do bodu B (max s jedním průjezdním bodem je "Waze". Funguje sice pouze online a momentálně není asi lepší navigace informující o problémech na trase s aktivním vyhledáváním alternativní cesty. Hlášení o nehodách, policejních kontrolách atd. je díky obrovské komunitě lidí takřka okamžité (je zde samozřejmě rozdíl velkého města a vesničky v horách).
Jinak navi pro smartphone co zvládne import gpx tras (a to najít byl docela oříšek), je poměrně mladá a začínající navi "Kurviger Pro". Jede to tuším na open street mapách a aplikace ,pokud vydrží vývoj, má velký potenciál. Navigovat to ale umí pouze ve verzi Pro a to ještě asi tak na úrovni map.cz (ale je to ale za pakatel) - třeba oproti app "Calimoto", která je cenově neskutečně přepálená ...
Tohle téma je na dlouhý článek ale když to zkrátím tak na plánování cesty v telefonu TomTom a na běžnou jízdu, když tam chci být rychle, tak Waze. Pokud chci jet na trasy naplánované již dříve třeba v BaseCamp, tak Kurviger.
A ještě, když něco hledám, ta Google mapy
díky moc, podle wazu jezdím rád, ale hledám něco trochu offroadovýho. opestreetmap prave vypadaj ze jsou dost detailni tak by se mi libilo neco podle nich. zkusim ten kurviger a tomtom
Upravil Re4DeR dne 16.05.2018 21:18
Ja jezdim podle mapy.cz, hlavně kvůli tomu, že tam je plánování i po cyklostezkách v zahraničí..
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
mapy.cz mám rád a používám je většinou ve meste. prijdou mi prehlednejsi nez google mapy a maj cisla popisny. navigaci jsem podle nich nikdy nezkousel. zkusim, díky za tip
koukám teď na http://www.locusmap.eu/cz/ a vypada to celkem slusne. líbí se mi i ta moznost rovnou livetrackování.
--
jinak koukám na ten nomu telefon a tam bacha ze lezli z tovarny s malwarem, ale da se to preflashovat.
Upravil Re4DeR dne 16.05.2018 22:29
..chytro-foun ale se solidnim drzakem a vcetne napajeni. S chytro-founama jezdim vic jak 15 let (motorka, skutr, kolo, auto) a jediny omezeni na motorce je, ze na zmeny v navigaci musim zastavit a sundat jednu rukavici. Ale za jidzy nehrabu na foun ani v aute, tak mi to tak moc nevadi.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak napsal:
..chytro-foun ale se solidnim drzakem a vcetne napajeni. S chytro-founama jezdim vic jak 15 let (motorka, skutr, kolo, auto) a jediny omezeni na motorce je, ze na zmeny v navigaci musim zastavit a sundat jednu rukavici. Ale za jidzy nehrabu na foun ani v aute, tak mi to tak moc nevadi.
Doporučuji si pořídit stylus na kapocitní displeje a přivázat si ho na gumičku k držáku. Výrazně to sníží denní počet sundavání rukavic :-)
Bubak napsal:
Doporučuji si pořídit stylus na kapocitní displeje a přivázat si ho na gumičku k držáku. Výrazně to sníží denní počet sundavání rukavic :-)
...to asi jo, ale nez vyrazim, tak to nastavim a jedu. Me se founy neresetuji, neprehrivaji, nezdechaji, tak na ne cestou nepotrebuju sahat. Nebo jedu v modu, ukazu rukou smer a jedu bez navigace ... a az se definitivne ztratim, tak si dam pauzu a pustim si cestu domu. BT headset mam v helme a foun ovladam hlasem.....kdyz nekdo vola nebo chci volat ja....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Počkej, mě se founy na motorce taky nijak nekazí, tedy když pominu ten co mi spadl z ruky při neopatrné manipulaci :-). Naopak mobil používám léta velmi úspěšně a poslední, co se mi upekl, byl nějakej Gigabyte v roce 2010 v Bosně. Jenže to byl narvanej v hadrovém pouzdře, tedy absolutně nechlazen a používal jsem ještě oziexplorer a rastrové mapy. S "dnešními" vektorovými mapami tedy zatížení naprosto neporovnatelné. Ten stylus je praktickej čistě kvůli tomu sundavání rukavic. Je ale pravda, že já zas tak moc nepoužívám navigaci. Spíš jezdím podle map a sem tam se stane, že člověk potřebuje trochu zoomovat apod.
Chytro-foun používám na moto k navigaci už dlouho. Mám Samsunga ve voděodolném plastovém pouzdře od Interphonu a ovládání v letních rukavicích na moto není problém - když jsou konečky rukavic aspoň trochu vlhké.
Pokud se nepotíte - stačí olíznout.....