Přenastavil? Tak hlasitost jde měnit buď na těle interkomu a pak jde zesílit BT výstup na telefonu... což je ti ale k ničemu, když komunikuješ s druhou moto... mno vyzkouším zatím bez audiokitu, kdyžtak dokoupím...
HonzaGS-SV napsal:
Přenastavil? Tak hlasitost jde měnit buď na těle interkomu a pak jde zesílit BT výstup na telefonu... což je ti ale k ničemu, když komunikuješ s druhou moto... mno vyzkouším zatím bez audiokitu, kdyžtak dokoupím...
Chlapci už je 21. století, dá se nastavit i více naž hlasitost... různé šumy, typy helem - otevřená x zavřená, xxxx a to vše nám nastavil v aplikaci v našich telefonech.
Takže doporučuji stáhnout, instalovat, spárovat s aplikací a můžete si hrát...
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Pardále: Ano, oboje jsem měl naprosto proti uchu (po x úpravách) s audiokitem schubert bylo i při zavřené helmě, která byla položena na stole slyšet velmi slušně a srozumitelně... Toto s dodávaným rozhodně nebylo a jak říkám od cca 60km/h na motorce kde trochu více fouká (GS 1150 - a to mám 173cm) to bylo naprosto nesrozumitelné... Inu uvidím co tady:-)
Ja mam taky Tour (zatím) a neslyším od 100km výše na silnici, protože drapáky a motor KTM vydávají velké hluky.. :-D ale v terénu slyším i kolem 100km/hod v pohodě.
Jezdíme ve skupině kde jsou u ty S-1 od SCS a ty slyší úplně stejně .
Jsem zvědav na tu novou Senu, už dorazila, vypadá hodně obstojně, i ty sluchátka jsou naprosto jiný než u Interphone.
HonzaGS-SV napsal:
Chlapci už je 21. století, dá se nastavit i více naž hlasitost... různé šumy, typy helem - otevřená x zavřená, xxxx a to vše nám nastavil v aplikaci v našich telefonech.
Pokud jsem to dobře chápal, tak existuje aplikace, která umožní lepší párování přes BT????
HonzaGS-SV napsal:
Pokud jsem to dobře chápal, tak existuje aplikace, která umožní lepší párování přes BT????
Vyměň slovo "párování" za "nastavení" a máš naprostou pravdu
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Zkus spárovat s jiným telefon, zdali je chyba v interkomu nebo telefonu.
Jinak tu aplikaci si stáhni do telefonu na android marketu nebo shopu pro Iphony dle telefonu. Tam jsou jisté možnosti nastavení,jako úrovně hlasitostí pro telefon, muziku,
interkom, pak třeba jako jakou mas přilbu, odpověď hlasem.. celkem srozumitelné když si otevřeš setting Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Pardal napsal:
Zkus spárovat s jiným telefon, zdali je chyba v interkomu nebo telefonu.
Jinak tu aplikaci si stáhni do telefonu na android marketu nebo shopu pro Iphony dle telefonu. Tam jsou jisté možnosti nastavení,jako úrovně hlasitostí pro telefon, muziku,
interkom, pak třeba jako jakou mas přilbu, odpověď hlasem.. celkem srozumitelné když si otevřeš setting
Pároval jsem se dvěma fony....Samsung Xcover3 a Huawei P7 a s oběma to fungovalo perfektně...muj Samsung Xcover4 ne....spáruje se ale funguje jen mikro, do sluchátek nic nejde. Jak se apka jmenuje? Zkoušel jsem i jiné aplikace bluetooth a také nefungoval.
buboGS napsal:
Zkus nastavení Bluetooth v telefonu, co má přehrávat.
tak to asi muj telefon neumí, protože jsem to nenašel...dává na vybranou jen použít pro zvuk hovoru a přístup ke kontaktům...oboje je nastaveno na ano.......tvl trochu pravěk co?
Já s mojí drahou polovičkou do loňského roku používali HF od CABERGu (typ Just speak, určený do helmy Justissimo). Obě jsme měli nainstalovány v CABERG helmách - komunikace byla použitelná do cca 100Km/h. Po letošním upgrade motorky jsme pořídili i SHOEIky a k nim INT Tour s audio kitem pro Neotec. Koupeno ve verzi BULK tady https://www.motar...36071721/p + audio kit https://www.motar...36071704/p. U audio kitu je i držák na kom. jednotku. Bezproblémová komunikace mezi jezdcem a batůžkem i při 200km. Mám otestovánu i komunikaci s kolegou na cca 400m proti F5MC, ale asi by na přímou vzdálenost šla i dále. Výhodou Touru proti nižším verzím je např. rychlonabíjení z powerbanky. Bohužel, Interphone proti SENA "umí" pouze smísit hudbu z vestavěného analog. rádia a jedné protistanice. Pokud spárujeme 2xTour a 2xFMC, funguje pouze tato komunikace (bez rádia). Dle informací interkom od fy.SENA umožňuje "smísit" více audiosignálů najednou a má otevřené komunikační protokoly. Výdrž Interphone je dán hlavně verzí Bluetooth 4.2, který proti F5 s BT3.0 reguluje vysílací výkon - starší verze Interphone vysílají stále "naplno", i když jsou protistanice kousek od sebe.
Pokud jedu sám, mám Tour připojený na Garmin Navigator, kam mám připojen i mobil. Pokud jedu se spolujezdcem, spojím nejdříve helmy mezi sebou a potom teprve zapnu motorku a připojím navigátor. Obrácený postup dělá problémy.
Apka do mobilu je na nastavení super (pro Android zde https://play.goog...hils.f6app).
Upravil Ruda dne 14.11.2017 23:36
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
to mě přivádí na myšlenku, jak velký rozdíl je mezi serivoě dodávaným mikrofonem + sluchadly a těmito určenými přímo pro schubertky https://www.motardinn.com/motorcycle-equipment/interphone-cellularline-pro-sound-schuberth-audio-kit-to-c3-and-c3pro/136071705/p
Mám Schubertku C3 Pro, původně jsem chtěl pořídit Schubertkový interkom, teď jsem spíše fandou Touru. Blbý dotaz, C3 Pro má přípravu pro interkom (sluchadla? + anténu). Toho v případě použití s Tourem nijak využít nelze?
Ahoj, nevím jak u Tour řady nicméně u všech předchozích (F4, F5) byly ty audiokit repráčky větší, měly nachystané příchytny přímo pro ty helmy (je to tenky plastík, který ti drží pozici těch repráčků, můžeš ho odříznout a použít do kterékoliv helmy - sám to tak mám na své "Enduro kšiltovce :-) " a hlavně repráčky měly daleko čistší a hlasitější reprodukci....
V neposlední řadě měly hezčí a lépe řešený mikrofon pro vyklápěčky...
Jinak jak píše i Pardál níže, rozdíl je to značný... opravdu výrazně hlasitější a čistší reprodukce (na mé 1150 GS bylo s původním řešením prakticky od 60km/h jakákoliv komunikace nesrozumitelná...) - opět poznamenávám že u F5MC
Upravil HonzaGS-SV dne 15.11.2017 10:46
Uživatelé co si pořídili audiokit tak tvrdí že značný . Já to zkoušel jen když to tady montuji ale nejel jsem v tom (nemám Schubrtku). V helmě to hraje hezky.
C3 pro připravu využiješ jen pro jejich interkom
pro C4 uz jsou v helmě už i sluchátka a amtena, tam jen pak už otvor kam vložíš interkom a druhá kam vložíš baterku. Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Zdarec přátelé a přátelky,
máme se synem oba BMW EVO 6 (on svítivě žlutou, já šedou s dekorem Dynamic), ale to myslím nemá vliv na funkci zootechnika/živočicháře a ani intercomu.
Oba máme Intercom FM X5, oběma vydrží baterka na pytel, tak 3/4 celodenní jízdy a vpodvečer nastává radové ticho
Nicméně on má ten "audiokit" do helmy s tím pevným mikrofonem a já pouze standardní sluchátka s mikrofonem na husím krku. Srovnával jsem obě verze na mé moto a audiokit mohu jedině doporučit. On ho měl od nové helmy a já kdybych nebyl línej, už jsem ho vyměnil.
Takže za audiokit mě doporučuji.
Tak ať to jezdí H www.jantruhlar.cz
Vestavěný audio kit v Schubertce C4 je nepoužitelný pro Tour. Pokud máš C4, nemá smysl řešit něco jiného než SC1 od SENY ve verzi Standard nebo ještě lépe Advanced verzi, které se jen společně s akku vloží a je nainstalováno.
Co se týče rozdílu mezi std audiokitem a verzemi pro konkrétní typy helem - už provedení Mic s molitanovou "bambulí" na husím krku je ke vzteku (používám výklopku), proti přizpůsobenému mikrofonu v doplňkové sadě. Tenhle mikrofon se ale dá dokoupit i na motardinnu, na který jsem poslal v předchozím příspěvku odkaz.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0