Pěkně jsi to napsal Mr. GS. Pro vyuziti kreditni karty je zaklad vedet jak funguje a co nabizi.
Upravil Ivanhoe dne 09.12.2017 00:25
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Nejlepší kurzy (asociace) mají MasterCard kreditky Unicreditu a kreditka od Cetelemu (ta má navíc i vratku).
UCB umožňuje navíc zdarma automatickou splátku dlužné částky. Sám jsem ji používal jako hlavní, ale teďka mě UCB neuvéřitelně vytočila, tak budu rušit komplet účet.
Debitky nefungují ani v EU, stačí jet na Corsiku a to by jste koukali, jak mi moje Visa stávkovala. Taky teď budu dělat kreditku a nejspíš u mbank.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
mi5 napsal:
Debitky nefungují ani v EU, stačí jet na Corsiku a to by jste koukali, jak mi moje Visa stávkovala. Taky teď budu dělat kreditku a nejspíš u mbank.
Pokud má kreditka mbank podobné kurzy jako debetka k účtu, je pro zahraničí naprosto nepoužitelná.
Upravil mahomaho dne 10.12.2017 07:49
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Peacemaker napsal:
Bez kreditky do ciziny nejezdím.
Nejlepší kurzy (asociace) mají MasterCard kreditky Unicreditu a kreditka od Cetelemu (ta má navíc i vratku).
UCB umožňuje navíc zdarma automatickou splátku dlužné částky. Sám jsem ji používal jako hlavní, ale teďka mě UCB neuvéřitelně vytočila, tak budu rušit komplet účet.
Tak to tě museli pořádně namíchnout. Co provedli že chceš končit?
---------------
U RB jde taky automaticka splatka dluzne castky.
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
mahomaho napsal:
Tak to tě museli pořádně namíchnout. Co provedli že chceš končit?
Zmršený nový internetový bankovnictví jsem přešel v pohodě. Že jim při upgradu systémů týdny nefungovaly nějaké služby a pohledy bylo horší. Ale následně mi začali na té kreditce účtovat špatný kurzy, ne asociace.
Chtěl jsem to řešit přes zprávu IB, bez odpovědi. Na linku nemožné se dovolat. Protože mi ve čtvrti zrušili pobočku, jel jsem na jinou do Karlína. Za tu dobu od banky žádná zpráva, že se něco děje, i když to byla systémová chyba a postihlo to nejspíš všechny klienty. Na pobočce ze začátku otřesný styl komunkace, poté, co zjistili, že fakt mají problém, už byla paní v pohodě. Sepsali jsme reklamaci (to bylo taky vtipné) a prý se mi ozvou.
Je to skoro čtyři týdny a nikdo se neozval. Vrátil jsem se z Holandska a hups - pořád mi účtují špatným kurzem, dokonce horším než na záložní kreditce ČSOB. Volal jsem na linku, bez úspěchu. Napsal jsem zprávu do IB, bez reakce.
Kdysi jsem měl k dispozici osobní bankéřku, ta však záhy odešla. Tak mi dali kontakt na ředitelku pobočky. Ta je zrušená, mám prý jezdit na Karlín. Mám u nich Premium účet. Tohle už ale nejde, to je čirej amatérismus a nekompetence. Uvidíme, kdy budu mít čas se stavit na pobočce a jestli navrhnou nějaký řešení. Pokud to do rozumné doby neopraví a nevrátí mi peníze, tak se nejspíš obrátím na ČNB / finančního arbitra.
Navíc má bonusový program, já mám třeba 4% slevu na palivo...
Pokud splatíš před koncem zúčtovacího období je zdarma, jinak tuším 59 Kč/měsíc.
Ale je i co-brand, tuším EON, který má vedení zdarma a ostatní výhod zachovány.
Osobně ji používám (doma i venku) na palivo, ale i další výdaje,
Podobně bych jí používal asi i já. Co plyne z co-brand? a co je EON.. Dík
Jen pro zajímavost Hallo Bank už bere při platbě v zahraničí ke konverzi 2% z platby. https://www.peniz...lepsi-kurz ---------------
Článek je nejspíš o debetce, kreditka Hello! (Cetelem + cobrandy) je stále bezkonkurenční svým kurzem MC a 1% vratkou.
No dobrá, UCB MC Miles & More má myslím také kurz MC, ale vrací v mílích a kvazikarta Twisto má v základní verzi kurzovou přirážku a Premium je zpoplatněná...
Výběr řeším přes debetku RB. Jinak roční limit mě jaksi někam zmizel a už ho tam nevidím,ale tuším ,že byl 2,5mil .Limity jsou udajně tajné a zvyšují se podle používání a placení kartou.
Upravil GSPETR dne 01.09.2018 11:57
ty jo, mas pravdu. limit se mi taky nejak skryl. uz jsem byl tak ve 3/4 tak jsem zacal byt nervozni ze budu muset resit kyc. tak uvidime jestli bude klid.
ta rb ma nejakou dobrou nabidku na ty vybery v zahranici ?
Vyber v zahranici resim pres Sporku jelikoz v jejich bankomatech je to bezplatne ten vyber pokdu mas aktovovany balicek za 30kc na prazdniny celkem super , pak neresis kolik vybiras. Akorat bacha v Bosne si mistni banky berou polatek za vyber mas to primo v bankomatu napsano .
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Re4DeR napsal:
ty jo, mas pravdu. limit se mi taky nejak skryl. uz jsem byl tak ve 3/4 tak jsem zacal byt nervozni ze budu muset resit kyc. tak uvidime jestli bude klid.
ta rb ma nejakou dobrou nabidku na ty vybery v zahranici ?
RB účet eKonto komplet - vedení účtu až v 8 měnách, výběr debetní kartou ve všech bankomatech v CR i cizích bank na světě zdarma. Výběr penez kreditkou v zahranici je spoplatněn. Vsechny platby samo zdarma. OPRAVA - Tak jsem se podíval do smlouvy a za platbu KK je vratka 1% max. 250,- za zúčtovací období.
Upravil Ivanhoe dne 02.09.2018 15:14