tak koukám že máte vsichni naslaple stany ja sehnal stan pro 5 osob z dvěma ložnicemi za 1600kč a jsem s ním max. spokojen, a to i v mega dešti, jinak važí 5,5kg a je vééééélkej mám 2 metry tak potrebuju se ženou místo
no a fotka nikde tak odkaz http://www.huskycz.cz/stan-boston-5os--zelena-114_dst.html
Pravda pokud jedu sám nebo někam na chvíli beru malý. Ale velký stan hlavně když má pršet je k nezaplacení. V loni se to vyplatilo. Přes den to šlo a večer a v noci se dalo žít pod kopulí. Samo na denní přesuny to není.
hm, pánové si asi dopřávají více knedlíků, než by bylo potřeba. Ty vole, stan pro pět osob, tam parkujete v předsíni aj mašinu nebo co? Vlastně proč v předsíni, ta se vejde rovnou do ložnice. Skoro vás podezřívám,že pro ní máte i spacák. Takovej bungalov.
Jo tak to je. Ale vážně do hor je to pitomost, ale na motodovču s babou super. Pod kopulí se dát vařit složit věci a v to hlavně když venku prší. Parkovat jsem chtěl ale na to je to malé
tak tak do hor to není ale na dovču super, byl jsem z malim stanem (pro 3) na corsice a fakt sem byl z toho nasranej ,žadnej komfort a mááááááááálo místa
Takze jsem uz vybral Do uzkeho vyberu se dostali dva stany, a to Coleman Phad X3 a Pinguin SUMMIT 3. Nakonec to vyhral Pinguin jelikoz je vyssi a taky trochu ze je cesky :-) Vyse zminovane zamrzani tycek v limcich stanu s vnejsi konstrukci neresim neb vybiram stan na cestovani na motorce a se snehem tudiz neprijde tak casto do styku. Pro trekking bych si vybral uplne jiny stan. U Pinguina me jen trochu mrzi ze neni podlazka v predsince, ale to lze snadno dohnat plachtou.
Tudiz oba stany jsoiu velmi prostorne s velkou predsinkou a externi konstrukci tudiz je mozne je stavet i v desti bez promoceni loznice. Vaha 4kg je na takto prostorny stan super. Rozmery zabaleneho stanu jsou take vyborne. Odolnost proti extremnejsimu pocasi by mela byt take slusna. V tomhle si uz dokazu predstavit i par dnu v desti.
Takze uvidime jaky bude v realu
turby přiložený následující obrázek:
[128.35Kb]
Upravil turby dne 22.03.2009 15:59
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Taky vybírám stan a taky se rozhoduji mezi těmito dvěma:
Coleman Phad X3 a Pinguin SUMMIT 3
ALE: Colemana jsem si vyzkoušel na zahradě a je krátký... Celou noc jsem spacákem kopal do stěny a ráno byl stan v nohách mokrý od rosy...
Navíc jsem spal hlavou u vchodu, protože pokud jsem ležel obráceně (hlavu vzadu, nohy u vchodu), tak bylo nad hlavou příliš málo místa (stan je vzadu hodně šikmý). Pokud bych použil nafukovací matraci, jak píše Hicks, tak se tam snad pod střechu ani nevejdu....
Pravda je, že zahrada je mírně z kopce, takže jsem mohl celou noc sjíždět, ale celkově mi ten PHAD přišel dost malý - spíš pro dva než pro tři. Jinak je super - dobře se staví, snadno se balí, malý lehký, prostě paráda.
Jak jste na tom vy s délkou stanu - všechno dělají 215 - 220 cm dlouhé, ale ty šikmé stěny vnitřní prostor dost zmenšují - přeci nebudu spát s nohama ven ze stanu, to už tu bylo
Máte někdo zkušenost s tím Pinguinem? Je větší, resp.lépe využitelný (podle údajů z webu je cca o 5 cm delší, ale to nemusí být vůbec poznat).
BMW GS = stroj na radost
Ja to resil tak,ze jsem zajel do Rockpointu nechal si tam postavit 3 stany z meho vyberu a pak se rozhodl,slusne jsem pozadal o nejakou slevu a cena nakonec byla jen o par korun vyssi nez z netu. A to se vyplati
Colemana jsem si už vyzkoušel, Pinguina u nás v Rockpointu nemají (nebo jsem ho neviděl - kdyby jo, tak bych už měl asi jasno )
Spíše mě zajímají zkušenosti uživatelů (delších jak 180 cm) s uvedenými stany, jak se jim v nich bydlí... Třeba je ten stan na rovině v pohodě a jen jsem sjížděl po svahu, ale celkově mi to přišlo na moji velikost malé
Zase se mi ale nechce stahat stan pro 5 lidí...
BMW GS = stroj na radost
Ja to vyresil s delkou tak, ze jsem si koupil stan pro 4lidi :-D. Sirka je 240cm (videl jsem i 260) a tim uz konecne lezim sice nasirku pohodlne (mam 193cm).
3/6 Marines SEMPER FI
Já mám pro tří čtverec 210x210 mám sice 2 metry ale myslim si že dybich měl stan sebevječí tak dycki ňákou končetinu zapomenu venku.lkohol je sviňa
Kupredu spatki ni krok...
Já používám Pinguin Campus 4, a vyhovuje. Je to takový kompromis mezi váhou a velikostí ve sbaleném stavu a velikostí předsí'nky. http://www.haniba...-campus-4/
Upravil stepan dne 09.05.2010 11:46
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Stepan: Pokud by byl Summit 3 taky krátký, mám ještě variantu od Pinguina - Jupiter 3. To je podobný stan jako Campus ale pro 3 a v trochu lepším provedení - má lepší voděodolnost, duralové tyče a hlavně tyče zvenku, což se mi zdá být dobré.
Stejný systém měl ten Coleman a stan jsem postavil v podstatě sám za pár minut a to jsem ho stavěl poprvé - fakt jednoduché a rychlé.
Obecné zadání pro výběr stanu bylo takovéto:
Stan pro 3 s předsíňkou, duralové tyče zvenku, stavba s ložnicí, co nejmenší váha a rozměry po sbalení (4 - 5 kg je tak akorát, 6 a více se mi zdá už dost...)
3X: Ten Stardust od Ferrina mě nějak nebere: barva, sněhové límce, cena ...
Ferrino byl jeden z favoritů jako značka, ale nějak jsem si z jejich nabídky nedokázal vybrat
bohumil: Pak už jedině vojenský hangár, to by mohlo stačit, ale kdo by se s tím tahal
obr: Pinguin Jupiter 3
buboGS přiložený následující obrázek:
[25.18Kb]
Upravil buboGS dne 09.05.2010 15:25
BMW GS = stroj na radost
Na strankach ferrina maj akci na stany z vystav. S plnou zarukou a slevka cca 2000, coz uz mi prijde dobry. Jinak mrknete taky na stany od Jurka. Cesky vyrobce, vyborna kvalita.
Tak stan jsem už vybral. Byl jsem na výstavě stanů na výstavišti v Holešovicích a všechny kandidáty jsem tam poctivě oležel . Pinguin Summit 3 je uvnitř o trochu delší, než Coleman Phad X3, takže už bylo málem vybráno, pak jsem ale u Husky objevil stan Felen a to bylo to pravé.
Je to stan stejné koncepce jako výše dva zmiňované ale pro 3+ lidičky a je výrazně větší než Coleman i Pinguin .
buboGS přiložený následující obrázek:
[33.02Kb]
Upravil buboGS dne 18.07.2010 15:52
BMW GS = stroj na radost
bubo napsal(a):
Tak stan jsem už vybral. Byl jsem na výstavě stanů na výstavišti v Holešovicích a všechny kandidáty jsem tam poctivě oležel . Pinguin Summit 3 je uvnitř o trochu delší, než Coleman Phad X3, takže už bylo málem vybráno, pak jsem ale u Husky objevil stan Felen a to bylo to pravé.
Je to stan stejné koncepce jako výše dva zmiňované ale pro 3+ lidičky a je výrazně větší než Coleman i Pinguin .
mam uz par let Phad X3.
je to pro 3 severokorejce zvykle se v zime soudruzsky tisknout v sobe nehlede na pohlavi.
koncepcne je imho GENIALNI.. da se v nem skvele valet. Ale tak pro jednoho chlapa se zenskou.
---
jinak podle mne DOBRA volba.. kdyztak pak napis jak to funguje.
btw: je to ze samozhasitelneho materialu?
Upravil hicks dne 18.07.2010 16:56
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Phad mě nadchnul, koncepce je to skvělá, ale asi bych pocitově potřeboval PHAD X4 , což je tak asi velikost toho Felenu...
Jestli je to ze samozhášivého materiálu, to netuším...
Až ho prubnu, napíšu sem poznatky.
BMW GS = stroj na radost