Ahoj,
pokud už bychom se pohybobali kolem 5tisic, tak doporučím najít první generaci Microsoft Surface PRO, 128GB SSD disk, malý, lehký, přesto plnohodnotný počítač...
Na kratší výlety sem vždy zatím měl jen karty a naštěstí nikdy nic neodešlo, na delší výletu beru surface s sebou.
Pro někoho to uz bude velký, ale kazdej jsme jiný, ja zase sem schopný s sebou vozit akční kameru, odolný kompakt a ještě zrcadlovku s pár sklama...
Pak už I ten surface tolik nevadí...
:-))
Pertla napsal:
Tak, já jsem si sehnal 3 telefony, ale ani jeden nepodporuje OTG
Tohle bych nečekal. Namátkově jsem zkusil manželky obyčejný telefon (Xiaomi) a svůj starý tablet (Lenovo), vyštrachl starý kabel mikro USB a USB a oboje v pohodě flashku připojí.
Pertla napsal:
Tak, já jsem si sehnal 3 telefony, ale ani jeden nepodporuje OTG
Tohle bych nečekal. Namátkově jsem zkusil manželky obyčejný telefon (Xiaomi) a svůj starý tablet (Lenovo), vyštrachl starý kabel mikro USB a USB a oboje v pohodě flashku připojí.
TomH napsal:
Něco podobného mám doma, největší nevýhodou v tom vidím, že se musí zálohovat celá karta a nejde udělat zpětná kontrola zálohy.
Zpětná záloha? Co si pod tím představit?
Jako že si nezkontroluju, jestli se záloha provedla, ale vlastně to jde, stačí to připojit na mobil, je divný, že ti to nešlo na ty mobily, je potřeba aby měli android.
ludas napsal:
Ahoj,
pokud už bychom se pohybobali kolem 5tisic, tak doporučím najít první generaci Microsoft Surface PRO, 128GB SSD disk, malý, lehký, přesto plnohodnotný počítač...
Na kratší výlety sem vždy zatím měl jen karty a naštěstí nikdy nic neodešlo, na delší výletu beru surface s sebou.
Pro někoho to uz bude velký, ale kazdej jsme jiný, ja zase sem schopný s sebou vozit akční kameru, odolný kompakt a ještě zrcadlovku s pár sklama...
Pak už I ten surface tolik nevadí...
:-))
ludas
Zrcadlovky jsem se zbavil a fotím na telefon a GoPro nicméně prostor po zrcadlovce jsem nahradil kávovarem na Nespresso :-D
:-))))) kávovar dobrý!! Ještě, že nepiju kafe. Jinak Igor Brezovar si vozí to velký rozkládací kempingovy křeslo, taky dobrý...
:-)))))
Jo a jednou sem v Rumunsku v horách potkal manželský pár-polaky na starý africe, vecer sme pokecali, ja dělal nějaký instantní nudle a oni vyndali z kufru flak masa, cibule, brambory a další propriety, velký kuchyňský nůž, dřevěné prkénko a papiňák!!!!
Kočka tam vyšvihla něco ala guláš, zničili jsme společně jednu flašku vodky a šli spát...
Nic podobného sem do ty doby nezažil. Papiňák je prostě nejvíc!!
HonzaGS-SV napsal:
Kup repasovaný notebook cca za 3000-4000,- a máš to... Večer na tom pouštím filmy, zálohuji fotky, plánuji trasu na další den... Když odejde, tak to za tu cenu neřeším navíc mají většinou záruku... (a ikdyby ne tak na dílech jsi na svém...)
Repasované stroje např. http://www.mujnot... nebo http://www.terast...
Díky tomuto jsem si koupil cca 14 dní zpět odolný repasovaný notebook na http://www.terast...57566.html, konkrétně Lenovo ThinkPad T430 a jsem nadmíru spokojen a mile překvapen. Toto řešení tedy doporučuji
obnovim toto tema, rad bych jel bez notebooku ci tabletu. Napada me SSD a pomoci mobilu vzdy propojit a prekopirovat / udelat zalohu. Dela to nekdo? Lze i s iOS nebo jen s androidem?
notebooku se chci vyhnout. Zaprvé nemám doma žádný vhodný, za druhé je to prostě velká věc. Na plánování mi bohatě stačí mobil a na filmy a podobný kravinky ho nepoužívám (na cestách). Tj. maximálně tablet bo mobil mam s iOS právě. Nicméně to co píše Jaro81, se mi líbí. A jen se hloupě zeptám. Kombo mobil, otg kabel a externí hdd. Ten mobil utáhne provoz toho externího disku?
Sumss napsal:
notebooku se chci vyhnout. Zaprvé nemám doma žádný vhodný, za druhé je to prostě velká věc. Na plánování mi bohatě stačí mobil a na filmy a podobný kravinky ho nepoužívám (na cestách). Tj. maximálně tablet bo mobil mam s iOS právě. Nicméně to co píše Jaro81, se mi líbí. A jen se hloupě zeptám. Kombo mobil, otg kabel a externí hdd. Ten mobil utáhne provoz toho externího disku?
Jen vtipná historka pro zasmání. Loni na dovolce se mi v bocnim kufru rozjel úplně novej repelent s 25% deetu a celej se vystřikal do kufru. Krom pár drobných škod to odnesla právě klávesnice Microsoft Surfacu. Normálně ji to za dva dny úplně rozezralo povrch. Rozlepila se, rozpustil povrch tlačítek, ... :-)
Ale jinak rozhodně dal budu vozit surface, je to skvělá věc na cesty. I daleký.
ludas napsal:
Ale jinak rozhodně dal budu vozit surface, je to skvělá věc na cesty. I daleký.
surface pro je hodne solidni kus hardwaru. Jeste cca mesic dva nazpatek byla pekna akce na Gen5.
Nevyhoda je velmi problematicka vymena chciply baterie...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2