Jasně podle těch převod poměrů má adventure pomalejší šestku normál GS 1.3 a Adv 1,5 to bych tak vyděl na těch 800 ot rozdílu tak že hruška ne mám jen ADV 6 ale zase jedničky máme stejný tam je to ale na pření tak to by mohlo vysvětlovat vše v BMW tenkrát neměli rych 6 tak tam křáply ADV nebo se v tom nějakej šikula v Belgii už hrabal ale je mi to divný jinak vše origo.I filtry bat.a potvrzenou servisku .
Pavel GS vyletnik napsal(a):
To bych měl asi blbej dotaz - jak poznám dlouhou a krátkou 6tku ? Na FID mám E.
Je to ta dlouhá ?
E na FID znamená dlouhá šestka, 6 na FID znamená klasická šestka. Takže máš dlouhou šestku. E znamená "Economy".
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Po aplikaci MATANOVY se zlepšil chod motoru a maximálka šla o 10km nahoru,máme dvě 1100 a moje je starší a vylítanější.Přad aplikací nám to jelo stejně.jezdím víc naložený a teď v pohodě stíhám.
..R 1150 GS / 2003, najeto skoro 50.000 km - na dalnici z Deggendorfu na Muenchen za bezvetri 202 km/h dle GPS - 2 kufry, tankvak a ja. Ale uz mi bylo motoru lito.
Upravil Bubak dne 27.11.2009 12:47
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
petr_t napsal(a):
Po aplikaci MATANOVY se zlepšil chod motoru a maximálka šla o 10km nahoru,máme dvě 1100 a moje je starší a vylítanější.Přad aplikací nám to jelo stejně.jezdím víc naložený a teď v pohodě stíhám.
petr_t napsal(a):
Co to je?
Americkej sajrajt do motoru,jmenovalo se to metabont.Používám to už řadu let .Do všeho .
... no, o pripravku se zminuji pouze nejaka madarska fora Opelistu (nem tudom magyarul) a pak ho nabizi server Alibaba.com - nejsem priznivcem vymezovani vuli v motoru mletejma dubovejma pilinama.
Bubak
Bubak napsal(a):
... no, o pripravku se zminuji pouze nejaka madarska fora Opelistu (nem tudom magyarul) a pak ho nabizi server Alibaba.com - nejsem priznivcem vymezovani vuli v motoru mletejma dubovejma pilinama.
Já taky ne ! Mám za sebou aplikace všech možných sraček do motorů co existujou na trhu,už si ani nepamatuju jak se ty všechny sryčky jmenujou.Není to žádná "generálka z kouzelné plechovky", jen to pomáhá snižovat tření v motoru.Používá to U:S:ARMY. je to taková sračka že to v Tescu nebo u běžných prodejců nekoupíš.Vlastně ani neví co to je.Jen to používají do ultralajtů a různě kde je potřeba řádného běhu součástí.Až v tom svém bordelu najdu ten průvodní lit tak to tu dám ,z bídou najdu tu plechovku. Ale třeba jen kecám.
... tak chapu, ze to bude nejake aditivum do oleje. Jestli k tomu najdes nejaky dokument, rad se mrknu. Treba se mi taky dostane do ruky nejaky wehement, kam se to nebudu bat fouknout...
Bubak
Vyrábí i vazelínu,sice je drahá jak hrom,ta tuba stojí 1500,-.používá se jí jako přísady 20% do náplně.Laciné rozbrušovačky do kterých sem to skušebně použil vydrží ta převodovka mnohonásobně déle.Vím třeba že stím mažou ložiska u leštiček.Každou chvíli jim odcházeli,s použitím Metanovy mají klid. nástojařJUKL (staví motorová rogala) to používá všude.Dnes to pohledám.
JO JO JO to je ono.Používám to už 15 let do všeho možného.Do Bedřicha jsem to nalil hlavně do převodovky,mám chycené ložiska a podle prognóz už jsem ji měl mít dávno vysypanou18 000 už najeto a hvízdá pořád stejně.
petr_t napsal(a):
A ty znáš něco co ti z normálního olej udělá nesmrtelný?
No právě. Vidím majitele moderního auta, kterej bude na olej s touhle (nebo jinou) přísadou chtít najet padesát tisíc kilometrů... Představíš si, jak musí vypadat olej, který má v motoru najeto 50.000 km???
Kvalitní mazadla - vazelíny - do ložisek a brusek? Jo, proč ne. Ale s tím olejem mi to přijde jako hardcore...
Ale omlouvám se, že ničím těmito příspěvky téma. Chcete-li, vymažu je. Je to o něčem jiném, než je toto vlákno...
Upravil radosek dne 01.12.2009 12:58
Proč bys to měl mazat.každý názor má svou cenu.Já netvrdím že to je to nej na světě ,ale je to pro mě dostupné a cena příznivá.Taky tam není psané že se tím pádem olej měnit nemusí.Já ho měním pravidelně co 10t + -.a metanovu dávám co pátou výměnu.změnil jsem značku oleje co jsem používal ,šel jsem z Motorexu na Fuchs který je pro mne dostupnější.Do mé vylítané 1100 v poho a Morančina si taky jen chrochtá.U dvou 1100 co máme poznám co se zlepší nebo zhorší.
OK. Používáš-li to s využitím zdravého selského rozumu a nechceš-li od toho zázraky, jako například (cituji opět: ...vzniklá vrstva uvnitř motoru nebo zařízení chrání toto proti poškození nebo zničení i v případě ztráty olejové náplně (přerušené mazání nebo únik oleje) zaručuje bezporuchový chod po dobu minimálně 15 min.V okruhu 20 km lze tedy s takto poškozeným vozidlem dojet k nejbližšímu servisu, motor je neustále mazán) jízdu 20 km bez oleje, potom věřím, že je to ku prospěchu věci.
Jo, stránku METABONDu si ukládám a stopro ten tuk METANOVA F 1,5 HI-TECH vyzkouším...
Upravil radosek dne 01.12.2009 13:22