nezavidim zucastnenym tuhle situaci, pokud z toho koukaji soudy (jakoze koukaji) tak je to za me vse jen ztrata casu, penez, iluzi a predevsim nervu a i kdyz do celkovych obchodu moc nevidim tak urcite to za ty megazisky z megaobratu nestoji ......
a trochu rejpave-filozoficky:
- prijde mi ze mame sklony problemy resit vzdycky tak nejak bez nadhledu, bez optimismu, podivne
- tady se ted budou dva subjekty dohadovat jestli vic nytu je vic adidas, nebo jestli jsou zamky vic BMW, o rozmerech kufru nemluve
- vzdycky se nekde nekdo najde kdo bude opisovat/inspirovat, prikladu miliarda, neni lepsi reseni tu minusovou energii kterou soud a veci okolo (sem zvedavej jak bude soud hledat znalce na kufry) jednoznacne je radsi venovat tomu proste byt lepsi ?
- jak je vyreseno uchyceni kufru k ramum ? porad puky ? to jako vazne ? po tolika letech ?
- jak je vyreseno zamykani kufru k ramum, to to umi jen u BMW/TT, to neumime neco tak jednoducheho vymyslet, vyrobit, nabidnout ? nebo to nedejboze vymyslet i lip nez BMW/TT ? a nebo je to jen lenost a pak je dobre ze prichazi nejaky (byt neprijemny) impuls se probrat ?
podle me spousta moznosti jak se vyradit se svymi inovacemi a udelat si sakra naskok ..... a pak se nemusi venovat energie do LOSE-LOSE "projektu" se soudem ....
jestli je to cele impuls k nejake aktivite, tak ja preferuju nejakou ktera posunuje a je plusova
PS: sam mam x let BH kufry a vybiral jsem si je ze se mi libilo zpracovani a az na nyty a panty topu jsem uplne spokojenej, ale uchyceni a zamky jsem si musel vymyslet a vyrobit sam, protoze puky opravdu ne .....
a jestli je vsechno co jsem psal uz vymysleno tak omluva, nejak nemam cas mit v hlave aktualni stav uchycovani kufru, jen sem tu chtel bejt taky za chytryho ))
a vazne - drzim palce a preji pevne nervy, ale nestoji to za to, informovani budou vedet kdo je autor ceho a kdo neni a neinformovani .... no ti treba kouknou na aliexpres a bude uplne vymalovano .....
Upravil xylem dne 16.01.2019 10:06
schrek napsal:
V polsku to rozhodne nevyrabi jedna firma. Ale hned nekolik, takze pochybuji, ze jsme se trefili do te same. Jinak co se zamku tyce jsou pekne, bytelne a jak tu nekdo zminil system BMW.
Jinak jak jsem se dival asi jste byly dost dobre infornovani co se chysta jelikoz 20.11.2018 jste si nechali zaregistrovat prumyslovy vzor na 3 kufry .
A 1.11.2018 vydala fy ADVBOX svoje obchodni podminky...
Připomnělo mi to jeden článek ktery jsem cetl pred par dny.. jak jeden uspesny moravak kdyz chce udelat byznys tak radsi s prazakem protoze si je jistej ze kdyby ho delal s jinym moravakem tak ho skoro s jistotou podrazi...
Jinak s p. Polednikem mam jednu zkusenost - z roku 2005 a to spatnou. Tusim.ze to bxlo v dobe, kdy p. Polednik od BMW ukradl napad zkosenych hran na kufrech...
Reaguji na toto.v r. 2005 se jeste nevyrabely kufry s plastovymi rohy. Kdo zna historii alu kufru, tak vi a v jakem roce se vyrabely EVO1, EVO2 EVO3 a EVO4 a opravdu to ma dlouhou historii. zkuste neco vyrabet vlastnima rukama, zkuste udelat dokumenatci k vyrobku, pak ma smysl chranit vyrobky, nemyslite?
eshop advbox byl spusteny v r. 2019, neverte tomu, co je na tomto webu psane.
Jak jsem psal, byl to osobni podraz p . Weitritta, znali jsme se nekolik let, byl u nas i na silvestra, na kafe chodil kazdy tyden...
Mimo tema ... Xyleme, ja mam kufry Hepco Becker a jejich uchyceni do ramu je naprosto genialni, to me fakt bavi. Kdyz jsou prazdny, tak je do ramu vsadim i jednou rukou a zamknu. Proste parada
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
xylem napsal:
nezavidim zucastnenym tuhle situaci, pokud z toho koukaji soudy (jakoze koukaji) tak je to za me vse jen ztrata casu, penez, iluzi a predevsim nervu a i kdyz do celkovych obchodu moc nevidim tak urcite to za ty megazisky z megaobratu nestoji ......
a trochu rejpave-filozoficky:
- prijde mi ze mame sklony problemy resit vzdycky tak nejak bez nadhledu, bez optimismu, podivne
- tady se ted budou dva subjekty dohadovat jestli vic nytu je vic adidas, nebo jestli jsou zamky vic BMW, o rozmerech kufru nemluve
- vzdycky se nekde nekdo najde kdo bude opisovat/inspirovat, prikladu miliarda, neni lepsi reseni tu minusovou energii kterou soud a veci okolo (sem zvedavej jak bude soud hledat znalce na kufry) jednoznacne je radsi venovat tomu proste byt lepsi ?
- jak je vyreseno uchyceni kufru k ramum ? porad puky ? to jako vazne ? po tolika letech ?
- jak je vyreseno zamykani kufru k ramum, to to umi jen u BMW/TT, to neumime neco tak jednoducheho vymyslet, vyrobit, nabidnout ? nebo to nedejboze vymyslet i lip nez BMW/TT ? a nebo je to jen lenost a pak je dobre ze prichazi nejaky (byt neprijemny) impuls se probrat ?
podle me spousta moznosti jak se vyradit se svymi inovacemi a udelat si sakra naskok ..... a pak se nemusi venovat energie do LOSE-LOSE "projektu" se soudem ....
jestli je to cele impuls k nejake aktivite, tak ja preferuju nejakou ktera posunuje a je plusova
PS: sam mam x let BH kufry a vybiral jsem si je ze se mi libilo zpracovani a az na nyty a panty topu jsem uplne spokojenej, ale uchyceni a zamky jsem si musel vymyslet a vyrobit sam, protoze puky opravdu ne .....
a jestli je vsechno co jsem psal uz vymysleno tak omluva, nejak nemam cas mit v hlave aktualni stav uchycovani kufru, jen sem tu chtel bejt taky za chytryho ))
a vazne - drzim palce a preji pevne nervy, ale nestoji to za to, informovani budou vedet kdo je autor ceho a kdo neni a neinformovani .... no ti treba kouknou na aliexpres a bude uplne vymalovano .....
Já myslím, že píšeš o někom jiným. Ne o člověku, který ztopil výkresy a chodil po firmě a fotil si výrobky. A tahal informace o výrobě a o subdodavatelích. Mimochodem, bezpochyby o téhle diskusi ví a drží hubu. Proč asi?
pod trvalým dohledem
Připomnělo mi to jeden článek ktery jsem cetl pred par dny.. jak jeden uspesny moravak kdyz chce udelat byznys tak radsi s prazakem protoze si je jistej ze kdyby ho delal s jinym moravakem tak ho skoro s jistotou podrazi...
to musel být pěkný de.bil ten úspěšný moravák. protože každý kdo má IQ o trošku vyšší než dnešní datum, že lidi se nedělí podle toho, kde se narodili nebo žijou... a že mr.d.ky jsou tam i onde... stejně tak poctiví a slušní lidé.
pod trvalým dohledem
Já myslím, že píšeš o někom jiným. Ne o člověku, který ztopil výkresy a chodil po firmě a fotil si výrobky. A tahal informace o výrobě a o subdodavatelích. Mimochodem, bezpochyby o téhle diskusi ví a drží hubu. Proč asi?
ale no samozrejme, psal jsem to obecne, proste nastala situace kdy nekdo dela neco stejnyho/podobnyho (nehodnotim) a ted jak se s tim popasovat ze strany BH ...
to ze ti nekdo vleze do prace a foti podle me svedci o tom ze o tom fakt asi nic nevi, protoze pokud by chtel opisovat, tak prece si staci ten kufr poridit, na te vyrobe nic neni ....
a technicky - pokud je nejaka uspora pro kopii, tak kdyz pominu nejaky vyvoj, tak vetsi usporu vidim asi jen u dodavatele tech plastovych rohu, tam nekdo (BH ?) musel na zacatku zaplatit formu, pripadne i jeji ladeni
kufr a zamky povazuju ve stavu v jakem se to vyrabi (alespon co jsem videl) za beznou zamecnicinu (sakra existuje tohle slovo ?), takze tam ta "spionaz" nic moc (podle mne) za uspory neprinese, technologii vyroby s postupy u takovehleho vyrobku udela bezny technolog jako nic, zadny problem
ale samozrejme je tu druhy, a podle mne v tuhle chvili dominantnejsi, prvek veci - ta osobni rovina, emoce, ego, pocity .... whatever, a to se vubec BH nedivim, naprosto pochopitelny
a k tomu ja mel prave komentar, kde muj pohled je, ze z kompelxniho hlediska, penize, cas, osobni emoce, atd. je lepsi se nad to povznest, venovat tomu tak max predzalobni vyzvu a zkratka to vzit jako impuls ke zlepseni a "prostemu vysmati se nejakym kopiim" tim ze je to oproti memu vyrobku sracka (a pro pripomenuti - uspech se skryva v detailech) ...... podle me WIN-WIN pristup, osobne dobry pocit ze delam neco lepsiho a obchodni strana veci ze zakaznici jsou u me spokojenejsi = nekupuji (±) jinde .....
a "obecna spravedlnost" za krivdu ze nekdo neco "kopiruje" ? fakt je zivot vzdycky spravedlivej ? nemyslim ..........
zkratka - drzim BH palce at uz udela co udela at je s tim za sebe spokojenej, jen jsem nabizel svuj pohled na vec - obecne
PS: ja takove veci nejradsi resim na lede u mantinelu, jde o to jestli panove hrajou hokej : ))))
Upravil xylem dne 16.01.2019 13:21
ale ono je zásadní rozdíl kopírovat a kopírovat. průmyslová špionáž existuje, na každém autosalonu asiati měří a fotí atd a nijak se tomu nedá zabránit
pokud se to ale přesune do roviny -zkopíruju to jedna k jedné a změním barvu výrobku - sorry, jestli to takhle je, tak ten dotyčnej je ret.ard - a záhy se to prokáže...
v obecné rovině je to něčí živobytí a když mu z něho někdo začne užírat - není se divu, že se brání, pokud to ten druhý nedělá naprosto korektně.
pod trvalým dohledem
Miguel napsal:
ale ono je zásadní rozdíl kopírovat a kopírovat. průmyslová špionáž existuje, na každém autosalonu asiati měří a fotí atd a nijak se tomu nedá zabránit
pokud se to ale přesune do roviny -zkopíruju to jedna k jedné a změním barvu výrobku - sorry, jestli to takhle je, tak ten dotyčnej je ret.ard - a záhy se to prokáže...
v obecné rovině je to něčí živobytí a když mu z něho někdo začne užírat - není se divu, že se brání, pokud to ten druhý nedělá naprosto korektně.
samozreme kopie 1:1 souhlas, ale ja to fakt myslel obecne, nehodnotim jak je to zkopirovany, nevidel jsem to a ani videt nepotrebuju, jen jsem chtel BH popichnout k pokusu o pozitivni nahled na vec ..... je mi jasny ze to k soudu da a chapu to, o tom zadna
jen moje pozitivni cast mozku me ted nuti monetizovat ty dva prispevky, dohodnout si VOC na kufry a prodavat je komplet s mym uchytem a systemem uzamceni k ramu : )))))))))
Miguel napsal:
samozreme kopie 1:1 souhlas, ale ja to fakt myslel obecne, nehodnotim jak je to zkopirovany, nevidel jsem to a ani videt nepotrebuju, jen jsem chtel BH popichnout k pokusu o pozitivni nahled na vec ..... je mi jasny ze to k soudu da a chapu to, o tom zadna
jen moje pozitivni cast mozku me ted nuti monetizovat ty dva prispevky, dohodnout si VOC na kufry a prodavat je komplet s mym uchytem a systemem uzamceni k ramu : )))))))))
ted ale aby bylo (i pro pravniky ) jasno - delam si prdel ................
Nezastávám se ani jedné strany, ale já v těch krabicích rozdíly vidím. Pokud nějaký výrobce dodává zámky, tak si je asi může koupit kdokoliv a nalepit na svůj kufr. Stejně tak lze zakoupit celé kování přímo z BMW. Ty kufry nemají žádné high tech řešení a i kdyby měly kufry rozměry identické, stejně oba výrobky vycházejí z originálu BMW, jsou určeny na motorku, kde se rozměrově moc jinak tvořit nedá a o tom to je. Už v tom je primárně problém.
Asi by Poledník měl rozšířit žalobu i na jiné výrobce, protože "stejné krabice na trhu jsou i jinde
Takže pro mě z toho vychází spíše negativní reklama pro bighusky. Taky doufám, že když teď po x letech výroby mají chráněný vzor, že se budou soudit s číňany, a každým druhým garážovým výrobcem, který vyrábí skoro ty stejné kufry. Mám obavy, aby mě nějaký druhý výrobce nedal k soudu, protože mám podobné nosiče jako vyrábí jedna nejmenovaná firma. Anebo že bych si dal chráněný vzor na ty nosiče a soudil se ? Sakra to není špatný nápad. Nosiče na 1200 a afriku se asi budou prodávat, tak ač je vyrábí v každé druhé garáži, mohl bych třeba zažalovat bartus.eu anebo podobnou firmu. Vlastně proč ne všechny. Taky mohu říct že je vyrábím již od roku 2005 (celkem dva kusy ).
Upravil Adjagr dne 16.01.2019 15:32
Vidím rozdíl mezi tím když někdo dělá to samé co já, třeba i kopie, ale má své dodavatele, sám si ke všemu vyrobí podklady, výkresy vše si vylítá atd. I to je k vzteku když se tomu věnuješ tak dlouho jako BH, živí tě to. Nicméně pokud nemáš nějakou ochranu asi s tím nic neuděláš. A je přece rozdíl když ti běhá po výrobě kamarád, který využije této pozice, fotí si výrobky, přípravky , zjišťuje si dodavatele atd. a pak vyběhne s tím samým výrobkem. Reakci BH chápu.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
3X napsal:
Nezastávám se ani jedné strany, ale já v těch krabicích rozdíly vidím. Pokud nějaký výrobce dodává zámky, tak si je asi může koupit kdokoliv a nalepit na svůj kufr. Stejně tak lze zakoupit celé kování přímo z BMW. Ty kufry nemají žádné high tech řešení a i kdyby měly kufry rozměry identické, stejně oba výrobky vycházejí z originálu BMW, jsou určeny na motorku, kde se rozměrově moc jinak tvořit nedá a o tom to je. Už v tom je primárně problém.
Asi by Poledník měl rozšířit žalobu i na jiné výrobce, protože "stejné krabice na trhu jsou i jinde
možná k němu Číňan taky jezdili na kafe a selfička
Jen pro vysvetlenou k tem zamkum, vlozky zamku jsou od stejne dodavatelske firmy - jedna se o kopii zamykaci petlice - bez rozdilu, jen tam nemaji logo.. tzn. z toho plyne, ze doslo ke kopirovani vyrobku.
Urcite bych nepletl slovo podobny a stejny - je to dost velky rozdil.
A k tem cinanum - kluci jsou sikovni, umi udelat vzorky za vikend - ale neni to kdo vi , jake terno. Ceny uz dost vysoke - k tomu se musi pripocist cena za dopravu atd... A cinan urcite nebude kufry svarovat - staci mu nyty a tesneni - to same , jako u BMW.
Vzorek Sikkia mam uz na firme nejaky ten rok.... - zadna novinka. kvalita materialu stoji za ... maji ho mekky a eloxovany, tzn. nejde to ani dodatecne svarovat, diky povrchu -eloxu.
Pokud je pravda, a nemám důvod nevěřit, že "borec" z advbox prostě okopíroval výrobky BH, pak je to naprosto nemorální a ukazuje to na ubohost toho člověka.
Přeju BH, úspěch v tomto sporu a přeju jim i úspech v podnikání. Kopírovač zatím nic nedokázal, vaše kufry objely svět. Využijte ten náskok a smázněte ho :-).
Já jsem si pro sebe jasný závěr udělal - od advbox si nekoupím ani šroubek a doporučovat je nikomu rozhodně nebudu. Možná se do dnešní doby nehodím, ale věřím ve slušnost a pro podrazy pochopení nemám.
Hlavně aby měl každý výrobce certifikát, že jsou v souladu s direktivou EK, tzn. nějaký papír ze zkušebny, tak jako to má Touratech třeba, od kterého stejně každý kopíruje
Konkurence musí bejt a ceny pak krásně padají dolů
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Swate mas pravdu, konkurence musi byt. Posouva to veci dale. Ale tady jde o osobu co neprecte vykres o 3 kotach a "vyrabi" kufry. Nepreju nikomu nic spatneho, ale ciste z principu i kdyz se to uz nenosi, tohle byl neskutecny vy-jeb ze strany (ani se mi dneska nechce psat cloveka, bo lidi maji aspon nejake svedomi) existence co uprednostni penize nad lidma, kteri mu pomohli kdyz byl na dne. Skarohlidi at si mnou ruce a podporuji tyhle podvodniky. Ja jsem se uz vylecil. Zavrete to tu tohle nikam nevede.