Osobně bych se teda duše úplně nezříkal - aspoň přední bych vozil. V nouzi se dá namotat i do zadního kola a pár set kilometrů dojet.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ubrousky na čištění v příbalech lepidel a těsnění jsou obyčejně isopropyl nebo isopropyl+něco dalšího. Isopropyl je dobré odmašťovadlo. Sice "bere"=rozpouští mastnotu asi o trochu méně než benzín, ale zase odmašťuje zcela - odborně tomu říkáme "do vrzání". Xylemovo "nevím jak na gumu" se má asi tak, že to čistí, avšak nenaleptává. Gumu ne. Spolehlivě to bere jakejkoliv potisk a snad všechny druhy barev, včetně práškových. Tvrdé plasty, sklo a gumu to nechává bez poskvrny. Takže zejména jde o to, co od toho čekáš. Jinak upozorňuji, že ubrousky rády vysychají. Zvlášť vystavení vysokým teplotám, vibracím a mačkání jim nedělá dobře. Doporučuji třeba každoročně namátkově kousek rozbalit. Mám za sebou neblahou zkušenost, kdy jsem potřeboval a všech asi 30-40 ubrousků postupně nasyslených v autě a měřácích bylo suchých.
Nebudu to vozit pořád. Stejně jako duše, to chci mít jen na nějakou delší dovču.
Tzn. že ubrousky si mám koupit až pokud možno před odjezdem a pak během roku je, s klidným srdcem, můžu vypotřebovat a opět nakoupit před cestou... dík
Hádám, že v obchodě s barvama to seženu běžně.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ty to nevím, kde všude tohle vedou. Sem tam to potkám i tam, kde bych to nečekal, na druhou stranu tam kde to kupujeme my a jistě mají to není úplně o tom tam poslat někoho z ulice pro 5 pytlíků. My toho kupujem tak 5000 apod., prostě bednu. Každopádně když by ti to stálo za cestu nebo zastavení, tak můžu něco poskytnout řekněme za vlídné slovo...