Som spokojny. Jazdim hlavne asfalt, v minulosti sem tam aj teren.
Priame porovnanie origo BMW (Sachs) na R1250GSA vs TT Tractive R1200GS:
Na novej 1250 mi vadi, ze sa podvozok neda nastavovat aspon tak ako na 1200GS (rocnik 2014). A tym padom som na 1250GSA jazdil len v nastaveni "dynamic", lebo na "road" bol origo podvozok prilis uplavany.
Mod dynamic na origo tlmicoch mi prisiel ako stredne tvrdy mod na TT/Tractive.
Co pisal Miguel o nastavovani vysky za jazdy - hardware to zvladne, ale brani tomu software BMW. V koncenom dosledku je to ale jedno
Nevyhoda - aktualizacia firmware motorky. Diagnostika vyhlasuje, ze chyba original D-ESA a odmietne dalej pokracovat. Niekde som cital, ze TT uz ma novsiu verziu ovladaca a ten uz opat spolupracuje s diagnostikou v servise. Ale nemam to potvrdene.
Som spokojny. Jazdim hlavne asfalt, v minulosti sem tam aj teren.
Priame porovnanie origo BMW (Sachs) na R1250GSA vs TT Tractive R1200GS:
Na novej 1250 mi vadi, ze sa podvozok neda nastavovat aspon tak ako na 1200GS (rocnik 2014). A tym padom som na 1250GSA jazdil len v nastaveni "dynamic", lebo na "road" bol origo podvozok prilis uplavany.
Mod dynamic na origo tlmicoch mi prisiel ako stredne tvrdy mod na TT/Tractive.
Co pisal Miguel o nastavovani vysky za jazdy - hardware to zvladne, ale brani tomu software BMW. V koncenom dosledku je to ale jedno
Nevyhoda - aktualizacia firmware motorky. Diagnostika vyhlasuje, ze chyba original D-ESA a odmietne dalej pokracovat. Niekde som cital, ze TT uz ma novsiu verziu ovladaca a ten uz opat spolupracuje s diagnostikou v servise. Ale nemam to potvrdene.
Nechej si u prodejce vyměnit kontrolní jednotku, přestane to. Jak říkám, pokládám to za odvetu BMW po ukončení spolupráce...
pod trvalým dohledem
Miguel napsal:
Nechej si u prodejce vyměnit kontrolní jednotku, přestane to. Jak říkám, pokládám to za odvetu BMW po ukončení spolupráce...
jj... mam podobny nazor.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ako stále čakám že sa nájde niekto kto už ma nabehne 80 - 100 tis. Km a hodí sem ako sa staral o tie tlmiče , či je menil za origo alebo nejaká náhrada .
Zaujímavá téma - sledujem ..
Cim dalej tym viac sa mi pozdava viac ten Wilbers. Na jednej strane tam nie je moznost
doladenia ,ale zas nie je problem s tou esou. A cena je skoro polovicna
A dostanes to ve vychozim stavu primo na sebe a svoje vahy styly a preference
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
A s tou recenzi zmeny tlumicu zkus treba Tondu, a jeho zname co presli na wilbers
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Ero napsal:
A dostanes to ve vychozim stavu primo na sebe a svoje vahy styly a preference
To aj od touratechu to mas samozrejme na “mieru”, len + si to vies doladit
co je super vec. 2 v jednom. vyhody esy a plne nastavitelneho podvozku.
Od TT ak kupim budem mat tlmice “navyse” a ak by som raz predaval moto, tak ich jednoducho vyberiem a dam do druhej, alebo ich predam , ak by som ich nepotreboval.
Povedal by som , ze pridana hodnota tam nejaka je
Je nad cim rozmyslat
Upravil sanko dne 07.11.2019 08:09
sanko napsal:
Cim dalej tym viac sa mi pozdava viac ten Wilbers. Na jednej strane tam nie je moznost
a on nabizi i tlumic na LC kompatibilni s LC ESA?
17 cm
sanko napsal:
sanko napsal:
to neni ze kompatibilni ale oni povodne ovladacie prvky ESY / to co ovlada podvozok/ premontuju na svoju mechaniku.
este dodam mam info ze TT co dodava vlastne ovladanie podvozku je rychlajsi.
[quote]pavol44 napsal:
Ako stále čakám že sa nájde niekto kto už ma nabehne 80 - 100 tis. Km a hodí sem ako sa staral o tie tlmiče , či je menil za origo alebo nejaká náhrada .
Zaujímavá téma - sledujem ..
nie je cielom nabehat s tym 100tis ale vymienat v nom olej a co treba kazdych 30tis km a stale mat 100% podvozok. Lebo original je z vyroby jednorazovka.
sanko napsal:
to neni ze kompatibilni ale oni povodne ovladacie prvky ESY / to co ovlada podvozok/ premontuju na svoju mechaniku.
mas tuhle informaci overenou? protoze LC DynESA tlumic je naprosto odlisny.
17 cm
jdu zkoumat... dik.
Upravil hicks dne 07.11.2019 09:29
17 cm
sanko napsal:
mas tuhle informaci overenou? protoze LC DynESA tlumic je naprosto odlisny.
Esa alebo dynamic ESA vzdy sa jedna o to ze elektronika otaca tym “ srobikom”
na tlmici co reguluje prietok oleja. Je to jeden picus. Len na jednom si si to jednoducho nastavoval a druhy ta “ odvazi” a snima cestu a toci s tym za jazdy.
Vzdy ide o tlmic , ziadna elektronika dobre tlmenie sama nespravi.
Opravte ma ak sa mylim.
sanko napsal:
Esa alebo dynamic ESA vzdy sa jedna o to ze elektronika otaca tym “ srobikom”
na tlmici co reguluje prietok oleja. Je to jeden picus. Len na jednom si si to jednoducho nastavoval a druhy ta “ odvazi” a snima cestu a toci s tym za jazdy.
Vzdy ide o tlmic , ziadna elektronika dobre tlmenie sama nespravi.
Opravte ma ak sa mylim.
TomasTT to tu tusim do detailu popisoval.. co si pamatuju, byla to HODNE odlisna konstrukce toho ventilu. Mozna si to ale nepamatuju dobre...
17 cm