Tak po roce a půl tu mám návod jak opravit umřelé Zumo, asi mi to nikdo neuvěří ale:
Po poruše jsem zumo rozkuchnul všechny spoje zkontroloval vyčistil složil a nic. Baterku vyndal měnil a nic. Stále mrtvo. Inu odložil jsem kuchnuté zumo na poličku s tím, že se bude někdy někomu hodit na náhradní díly (displej...). Leželo tam rok a půl až do dnešního dne. Tu a tam (jednou za půl roku) jsem ho cvakl na nabíječku a zkusil zapnout a nic. Dneska už mi lezlo na nervy tak jsem ho chtěl mrsknout do koše protože překáží a zabírá místo. Než jsem ho tam hodil tak jsem ho jen tak ze zvyku připnul k USB počítače a... hle zumo naskočilo a běží jako by se nic nestalo mapy i trasová data z posledního výletu jsou na místě. Takže rada pro všechny postižené umřelé zumo s opravuje následovně:
- povolit šřoubky
- rozebrat ne dvě půlky
- vyčistit složit nic nezašroubovávat
- položit na cca 18 měsíců na poličku při pokojové teplotě
- 3-4x zkusit zapnout
- před posledním pokusem namířit směrem ke koši
pak už stačí jen vše složit podlepit těsnění a zašroubovat. Oprava je hotová Zumo chodí jak nové.
vlada-gsa napsal:
Tak po roce a půl tu mám návod jak opravit umřelé Zumo, asi mi to nikdo neuvěří ale:
Po poruše jsem zumo rozkuchnul všechny spoje zkontroloval vyčistil složil a nic. Baterku vyndal měnil a nic. Stále mrtvo. Inu odložil jsem kuchnuté zumo na poličku s tím, že se bude někdy někomu hodit na náhradní díly (displej...). Leželo tam rok a půl až do dnešního dne. Tu a tam (jednou za půl roku) jsem ho cvakl na nabíječku a zkusil zapnout a nic. Dneska už mi lezlo na nervy tak jsem ho chtěl mrsknout do koše protože překáží a zabírá místo. Než jsem ho tam hodil tak jsem ho jen tak ze zvyku připnul k USB počítače a... hle zumo naskočilo a běží jako by se nic nestalo mapy i trasová data z posledního výletu jsou na místě. Takže rada pro všechny postižené umřelé zumo s opravuje následovně:
- povolit šřoubky
- rozebrat ne dvě půlky
- 3-4x zkusit zapnout
pak už stačí jen vše složit podlepit těsnění a zašroubovat. Oprava je hotová Zumo chodí jak nové.
vlada-gsa napsal:
- povolit šřoubky
- rozebrat ne dvě půlky
- 3-4x zkusit zapnout
Tak jsi mě trochu vyrazil dech chlape. Skočil jsem do skříně, zapnul to staré Zumo do PC a hádej. Jedeeeeee !!!!! Já se z toho POSERU !!! Tak mám náhradní Zumo.
www.lc8adv.cz
Tak přátelé. Moje Zumo leží ve skřínce snad rok ,od té doby co chcíplo jsem ho rozdělal , podíval se dovnitř , zjistil , že nic nespravím a zase ho šešrouboval a dal do skříňky.Teď jsem si přečetl příspěvek o prvním zmrtvívstání prvního zuma , říkám si no nic to se mohlo stát , pak čtu dál o druhém příspěvku a to si už říkám , že to nebude samo sebou a nedalo mě to , abych nezapojil i to moje . A teď hádejte co se stalo - naskočilo okamžitě po připojení a zatím se krmí. Tak jsem sám zvědav jestli pojede jak má. Ale už teď je to pokrok , protože před tím se mnou vůbec nijak nekomunikovalo . Díky za příspěvky , už taky začínalo zabírat místo , a to jsem mu košem vůbec nevyhrožoval.
Já měl něco podobnýho s MP3 ale samozřejmě to byla druhá věc (po výměně baterky) co mě napadla :-D Tak jsem si ušetřil rok :-D
ještě si řikám že by to možná šlo i bez PC - stačilo by u sebe mít jen USB kabel do nabiječky na 12V ... ale nejsem si jistý...ale zumo pak hlásí že je připojeno k PC...
Upravil HonzaGS-SV dne 11.11.2010 10:55
Takže navigaci jsem nabil a vše funguje , jako by byla nová . Ještě ale než jsem ji dal do skříňky před rokem , byla v Picodasu na opravu ( přpadně zjištění závady , už před posláním mě upozornily , že to bude stát asi 250,- kč , i když ji neopraví ) .Po čtrnácti dnech jsem tam volal a bylo mě sděleno , že odešel napájecí zdroj a už se to nevyplatí opravovat , zato mě nabídli fungl novou se zárukou za 7000,- kč. To jsem ale odmítl . Koupil jsem akční set zumo 660 od touratechu ( hned po novým roku ). Navigaci mě poslali nazpátek a nic si nakonec neúčtovali ?. Zajímalo by mě , co mohlo být příčinou , že se jí nechtělo spolupracovat . Po celou dobu jsem ani baterii nenabíjel, ale byla v pořádku už když jsem ji odložil . Připadá mě , že opravdu upadla do komatu a teď se probudila , otázkou je ,na jak dlouho . Dám vědět , jakmile přestane zase fungovat .
Třeba jen stačilo nechat navigaci jen úplně vybít - něco jako hard reset...
Jinak koukám, že teď bude hodně navigací k prodeji :-D
Když je vůle, cesta se najde
U mě průser způsobila jednoznačně voda. Ikdyž jsem ji nakonec sám rozhodil, vyčistil od rzi a vysušil, tak nejela. Trápil jsem se sní tenkrát dost. To že se teď po roce a půl rozjela je evidentně tím, že sem ji nevasušil dokonale. Prostě se někde nakondenzovala voděnka a ta umí divy. Takže teď jen přetěsnit a může začít sloužit. Jen za deště raději chránit šprckou.
www.lc8adv.cz
Zumo 550 má vnitřní baterku (asi spíš kondenzátor nebo aku, fakt nevím), která opravdu může v některých případech způsobit totální zatuhnutí. Namísto postupu, kdy ho necháte ležet tak dlouho, až ta baterka umře (tedy pár měsíců), tak stačí tento postup:
- zmáčknout zapínací tlačítko, držet ho a k tomu současně zmáčknout tlačítko (+)
- výše uvedené pomáhá tak v 75% případů, pokud ne, vyndejte nyní akumulátor z přístroje, nedávejte Zumo na žádné napájení a znovu udělejte ten postup se zapínacím tlačítkem a (+) současně. Teď to nechce s vyndanou baterkou tak 6 hodin a pak zkuste baterku nainstalovat, připojte to na síťový zdroj a pokud to není vadný zdroj, tak Zumo naběhne. Jen jedenkrát jsem musel v tom závěrečném kroku mačkat zapínací a (+), jinak to vždy naběhlo samo. Pokud to nepomůže, tak to asi sami neopravíte a nemá smysl čekat
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak jsme se dověděli, že Garmin dělá Šípkovou Růženku. Všem, co ji probudili gratuluju, ale asi si ji od nikoho nekoupím, protože já bych s ní střelil do popelnice ihned po tom, co mi řeknou, že je neopravitelná.
TomasTT napsal:
Jak říkám, většinou stačí ten postup co jsem psal..
Já to mohu potvrdit, párkrát se mi Zumo seklo, tak, že nešlo zapnout nebo vypnout, ale znal jsem již tento dvouhmat a vždy fungoval.
Snad tomu tak bude i nadále
Tak hlásím, že i mě zumo chcíplo a to přes noc v držáku na motorce. Jak večer příjdu dom, tak zkusím všechny chvaty a hmaty......
BMW R 1100GS vzor kačer
nemate náhodou nkdo rozmlacenu kolisku na zumo 550? potreboval by som z neho tu gumu na lavej strane čo zakriva jacky. vdaka.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/