FRN napsal:
Zajímalo by mě jak by svítili tyhle světla, sou za 250kč/kus a sou určeny na pracovní stroje nebo teréní vozy. Žárovka H3.Rozměr 10x10cm. Mimochodem mám r1100gs a vedle tachometru mám dvě pozice pro vypínač volný(jeden je nouzový blikač). Nevíte někdo jestli se dá ten vypínač někde sehnat případně za kolik? Nevim jestli sem se vyjádřil dobře,prostě bych chtěl vycvaknout tu záslepku a dát tam origo vypínač aby to vypadalo. Bastlit něco na přístrojovku nebo do něčeho nedejbože vrtat se mi nechce.
Origo vypínač na varovné blinkry stojí tuším 11 stovek,já ho kůpil na káčko z inzerátu za 500... Záslepku vypáčíš šrůbovákem a nacvakneš vypínač.
Kupredu spatki ni krok...
...tak jsem si včera přivezl mlhovky od komaize ...ALE! hned v garáži mi byly zabaveny
...moji kluci a žena totiž dlouho vymýšleli co mi dát k narozeninám ...až mladší synek přišel s tím, že by mi podarovali právě ta světla ...alespoň si prý na ně vždycky při rozsvícení vzpomenu
...tak se můžu těšit, ještě se 9x vyspím a dostanu príma dárek ...dobrý ne?
Upravil prezi dne 14.06.2009 22:16
tag už ti preventivně gratuluji k narozkám
já už mám všechno komplet,jen si najít čas a namontovat to,to se bude svítitřidičům plechovek do držky*pissed*v sobotu sem jel plechofkó do jeseníku a jeli za mnou dva na varaderech,oba dálkový světla*pissed*kurnikšupliksice nepřehlédnutelné ale dosti otravné
mimochodem,v neděli sem se vracel odpoledne z jeseníku a v domašově sem potkal tvou fotku co tu máš,byl si to ty,nebo ne e
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
to bystřické ...za preventivní přání k narozeninám děkuji
...okolo poledne jsem dnes opravdu jel do Jeseníků (a to přímo do obce Jeseník) a večer se zase vracel, ale jel jsem plechovkou, takže pokud si potkal "mou fotku" tak to musel být některý z mých dvojníků
1. koupil jsem obyčejná přídavná světla v autopotřebách (No name-Alpin- světla docela hrozný, ale potřeboval jsem jen ten obal, cca 750,- Kč včetně kabeláže, relé a spínače), 2 diody 10 W -(diody koupeny v GM-Electronic- 329,-Kč/kus) http://www.gme.cz...ct=511-891
Ty světla jsem našel taky tady http://www.autofa...hp?id=5754
Dawid přiložený následující obrázek:
2. Dioda musí mít chladič, použil jsem CPU chladič ze starého PC procesoru- rozříznutý na 1/2 se vešel přesně dovnitř. Mezi diodu a chladič je dobré dát teplovodivou pastu, jako se dává v PC.
4. Držák jsem použil co nejjednodušší, jen alu U-profil z Baumaxu cca 90,- kč, potažený smršťovací bužírkou cca 90,- Kč, aby se to nemuselo natírat...- navíc černá tam není vidět
(Elektrika ještě není zapojena, ale dutina vzniklá z natažené bužírky poslouží pro vedení kabelu. Jinak bužírku jsem kvůli rovnoměrnosti stažení dal do trouby- pistolí by se smrštila nerovnoměrně...)
5. Světla svítí perfektně (skoro jako xenon)- krásný kruhový kužel- čočky usměrňují světelný tok mnohem lépe, než původní halogenky
Ahoj mohl bys udělat nejakou fotku v noci jak to svití po upravě s rozvicenymy světly. Jednu s origo svetly a dvuhou s origo plus přídavny (z pohledu řidiče) jestli by to bylo použitelny na přisvícení apod. Dík
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Bohužel jsem světla ještě nezapojil, takže jsem je mohl vyzkoušet pouze před garáží (ovšem ztížené podmínky- pouliční osvětlení, malý prostor...). Věřím, že určitě pomůžou i jako přídavná světla (při spotřebě jen 20W!), tak, jako u xenonů lidské oko rozpozná kontury překážek pod namodralým světlem dříve, než pod žlutým. V mlze nevím. Aź budu mít hotovo, nafotím to v černočerné tmě. Každopádně budou dobře vidět i za plného slunce. (mrknul jsem dovnitř a chvíli jsem musel chodit podél zdi...)
Upravil Dawid dne 03.11.2009 13:38
Jo presne takhle jsem si to predstavoval. Az to budes mit hotovy, tak by bylo zajimavy udelat nejaky foto ve tme za mestem kde nebudou lampy, ale je videt ze to jako pridavky bude asi pouzitelny. Ještě dělají ty samy led 20W, je to jednou tolik světla dle dat vyrobce, možná by to bylo zajímavý. Zatím díkes
Upravil Kubicek dne 19.10.2009 23:31
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Takže jsem to nafotil v úplné tmě, ale rozdíly v dosvitu bez "konečné plochy" o kterou by se světlo opřelo jsou poměrně malé. (záměr také nebyl dálková světla, ale denní).