Nejenže je to zboží u nás dražší, ale chování českých "OBCHODNÍKŮ" je velice podobné. Až na výjimky co potvrzují pravidlo. Jediné co je jiné, že ti ty vulgarity nenapíše do whatsappu, ale říká si je pod vousy.
Tady to navíc dopadne dobře a ebay vrátí peníze díky platbě přes paypal. Od čecháčka bys nedostal ani čuchnout.
Upravil stevebmw dne 30.03.2023 15:17
R1200GS 2010
bmwgsa:> Popravdě, nevěděl jsem, že to není oficiální produkt Öhlins, ale s tichým souhlasem Öhlins adaptace "normálního" tlumiče v režii Andreani, proto mě nenapadlo hledat českého zástupce.
Když hledáš "Öhlins ASA", najdeš jen italské eshopy nebo italské prodejce na ebay. Co si budeme nalhávat, R1200 vzducháč není nová motorka a mohl třeba někdo v Itálii vykoupit poslední výrobu za množstevní slevu a pak to pomalu rozprodávat. Mechatronický systém TTX EC je na tom tak nějak podobně, oficiálně sice ještě není "discontinued" ale běžně koupitelný též ne. Nějaký šestý smysl mi vnuknul nápad koupit na ebay, tam je jakás-takás záruka prostředníka. Prodejce nemá nijak velký obrat na ebay, ale hodnocení 100% pozitivní.
Občas na ebay kupuju, nejen za drobné, např. Dell notebook z GB za 20k misto obyvklých 34k tady za stejnou konfiguraci.
Proč nechci TracTive ani Wilbers už jsem tu naznačil, ale ESA mi přijde být dobrým nápadem a tak volba padla na Öhlins
Upravil Francis dne 30.03.2023 16:37
Francis napsal:
Česká pošta opět perlí, v pondělí těsně po poledni podaný balík až dnes večer, ve čtvrtek, opouští poštu 120
Českou poštu bych fakt zrušil kompletně všude a na vždy. Z toho podniku normálně chytam nerva jen jdu kolem
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Balík doručen italskou poštou včera po poledni, před chvilkou přišel email od paypal: Obchodník eBay Commerce Inc vrátil peníze ve výši 33 222,15 Kč CZK, tedy plnou kupní cenu. Prodávající ještě dluží 22 éček za vratné poštovné, ale do toho asi nebudu šťourat a budu se radovat z dobrého konce.
Upravil Francis dne 06.04.2023 18:54
Francis napsal:
Balík doručen italskou poštou včera po poledni, před chvilkou přišel email od paypal: Obchodník eBay Commerce Inc vrátil peníze ve výši 33 222,15 Kč CZK, tedy plnou kupní cenu. Prodávající ještě dluží 22 éček za vratné poštovné, ale do toho asi nebudu šťourat a budu se radovat z dobrého konce.
Pěkně pane! Tak gratulace! To je normálně na panáka
Kubrte, čtení ještě bude.
1) Öhlins nezatracuju, v procesu je mechatronický TTX EC
2) Celé se to odehrává ne s GS motorkou, ale postupnými modifikacemi R1200 ST
Až doladím podvozek a vzhled, dám sem nějaký popis a fotky. Začalo to jednodílnými zvednutými řidítky, přes vyšší plexi a vlastními nástavci na snížení stupaček letos došlo až k přednímu rámu z GS, podvozku z GS a posunutí přední kapotáže o 8 cm výš. V mezičase se vytratila ESA z menu motorky, mám vlastní systém na nastavení předpětí i tuhosti založený na Arduinu, v něčem lepší než originál (možnost předvolit odděleně tuhost předku a zadku, oboje rozděleno na 21 "kliků" ). Toto asi nenajde další využití, neboť Öhlins potřebuje vlastní dashboard pro jednovačku.
Dodatek k vrácené částce: Je to včetně poštovného zpět, jen koruna za těch několik týdnů posílila a protože placení je v eurech, vrací mi v podstatě o poštovné, o 5-6 stovek kaček méně.
Upravil Francis dne 07.04.2023 10:09