Mr GS napsal:
Klapky se otáčí volně a po puštění heftu jdou kladky pěkně na dorazy? Plyn má malou vůli a i přes to, to po nastartování vyletí do otáček?
tak to nakonec zacalo i chytat(pumpa jede,asi piny ve stekru zatlacene..vytahl jsem je,procistil,vratil do stekru a pak v pohode pumpuje) ale porad se to chova nejak divne (mam i nejake videa)..volnobeh to drzi kolem 1100,kdyz pridam plyn,treba na 4 litry,klesne na 1500-2000 a pak pomalu klesa,nebo to chcipa.kdyz jsem meril podtlaky tak to neni syce uplne tip top,ale velke rozdily tam nejsou-ale jo,bude o chtit uplne seridit.Dal jsem brachovi klice od garaze a pokud sezenu nekoho kdo by se na masinu podival,doveze ji tam..pokud to budu resit ja po navratu,chcu zkontrolovat svicky a hlavne pumpu jestli tlaci dost.prijde mi ze to proste nestaci dodavat to,co potrebuje a motor pak chcipa a nebo se trepe jak smrtka pred sebevrahem..Pokud s masinou budu chtit v lete nekam vyjet,musm mit jistotu ze je vse v pohode..fcil spole bojujeme
Hele já se úplně nechytám, připadá mi to že máš někde první díl této stry. Ale na konci napíšeš že pumpajede, chytá to...před tím nejela? Proč jsi řešil snímač? Asi už jiní radili, ale nevidm to tady.
Regulátor paliva? Blbnou otáčky, měřil jsi potenciometr škrtící klapky? Kabeláž vedle krku? Pomalu klesají otáčky? Sundej klapky koukni do sání. Nedýmí?
Waltr napsal:
Hele já se úplně nechytám, připadá mi to že máš někde první díl této stry. Ale na konci napíšeš že pumpajede, chytá to...před tím nejela? Proč jsi řešil snímač? Asi už jiní radili, ale nevidm to tady.
Regulátor paliva? Blbnou otáčky, měřil jsi potenciometr škrtící klapky? Kabeláž vedle krku? Pomalu klesají otáčky? Sundej klapky koukni do sání. Nedýmí?
Vecer to zase dopisu do popisu.slo o to ze mi znicehoznic prestala jet masina.nesla nastartovat,kdyz chytla tak se dusila.na druhy den chytla na prvni dobrou a treti den zese nic..bylo mi poradeno ze je chyba v potaku skrtici klapky.prisel.jsem na to ze je spatny kabel k nemu.ten jsem pretahl noby primo z jednotky a masina startla nadrc,sla za plynem,proste vypadalo to ze je vse v poradku..ale pri skladani masiny se to zase cele rozjelo.jednou nedrzela volnobeh,podruhe vyletely otacky na 4000..nakonec to prestalo startovat uplne..pri vycisteni stekru k pumpe tak to chyta ale -skace mezi 1000-2000 otackami..a kdyz klesne pod 1000 tak to zdechne.prochazel jsem bovdeny apod a nikde nic nedrhne..volal jsem do servisu jestli by se na to nekoukli ale vsichni maji plno..shanim ale dal.jsem sice pracovne v Holandsku ale dal jsem brachovi klice a pokud nekoho sezenu kdo by na to kuknul,bracha to tam zaveze..bohuzel,vsichni jsou zasypani praci...
Špatný kabel k poťáku...to jsem ještě neviděl. Vyměn potenciometr a nedělej kolem toho tolik povyku. Nic jako pumpa a podobně nemá vliv na otáčky. Pokud nemáš poku..vené plynové lanka tak potenciometr.
Waltr napsal:
Špatný kabel k poťáku...to jsem ještě neviděl. Vyměn potenciometr a nedělej kolem toho tolik povyku. Nic jako pumpa a podobně nemá vliv na otáčky. Pokud nemáš poku..vené plynové lanka tak potenciometr.
potak jsem menil a furt to blblo...nakonec to byl ten kabel
Waltr napsal:
Šikula. A tolik humbuku. Směr byl potenciometr....ale kabel jsem od nej zlomený ještě neviděl.
tam toho nakonec bylo vic..kabelaze jsou docela dost sterele a kdyz to blblo i po vymene potaku,sel jsem po kabelech a pri premerovani jsem zjistil mirne preruseni tak slo do jednotky neco,co na potaku nebylo..taky sly do haje kabely od pumpy..pri hybani dratama chvilu pumpa jela,chvilu ne.tak jsem je taky pretahl a uz to frci jak ma...teda,zatim.. 2000 kilaku bez toho aniz by to nekde zdechlo
popravde,mel jsem nervy..mam 12 motorek a zatim jsem si vsechno opravoval sam,ale jsou to vetsinou stare masiny, karburatory bez zbytecne elektroniky..GSo je ma nejnovejsi masina...
Upravil Rudyzzr dne 30.05.2024 02:45